Geen heropbouw, eerst wapens en raketten: Hamas test andermaal raketten uit overzee

qassam10

Terwijl het stof en de kruitdampen van de recente zomeroorlog van Hamas tegen Israël amper zijn neergeslagen en duizenden huizen in de Gazastrook in puin liggen, bereidt Hamas reeds zijn volgende offensief tegen de Joodse staat voor. Kosten noch middelen worden gespaard om de geslonken wapenvoorraad weer aan te vullen, al het geleverde cement wordt gebruikt om het zwaar beschadigde tunnelnetwerk te herstellen en verder uit te breiden richting Israëlisch grondgebied.

Echter, van een heropbouw van Gaza wil Hamas voorlopig niets weten. Het volk van Gaza krepeert, maar de jihadis van Gaza hebben duidelijk hun prioriteiten elders gelegd: Eerst Israël vernietigen en dan… is er vrede? Nou ja, niet echt. Maar wie kan het wat schelen hoe het met het gewone volk van Gaza gaat? Westerlingen zijn er het hart van in maar in Gaza aan de top zelf? Niemand. Intussen gaat Hamas verder met het uittesten van nieuwe raketten, maar dan wel voorlopig richting Middellandse Zee.

Sinds op 26 augustus 2014 een voorlopig staakt-het-vuren werd bereikt met Israël en aldus een einde maakte aan Operation Protective Edge, zijn Hamas en confrater in de terreur de (Palestijnse) Islamitische Jihad en uiteraard with a little help from Qatar, Turkije en Iran, nieuwe lange-afstandsraketten beginnen uittesten om de ballistische capaciteiten ervan te verbeteren ter voorbereiding van de volgende  aanvalsoorlog tegen Israël.

duganit-nisanitEen vrij cynisch facet aan dat testprogramma is dat de lanceringen richting Middellandse Zee gebeuren vanuit enkele voormalige Joodse kolonies van Gush Katif, die er sinds de ontruiming in 2005 in ruïnes bijliggen.

De puinen van de eens zo prachtige Israëlische dorpen Dugit en Nisanit (zie plaatjes onderaan) dienen thans als oefenterrein voor de terroristenmilities van Hamas en Islamitische Jihad en in het bijzonder als lanceerterrein voor hun raketten met inbegrip van de M-75 lange afstandsraket.

Gisteren, maandag 26 januari 2015, werden minstens 10 van dergelijke raketten afgevuurd naar de zee. Tijdens Operation Protective Edge bereikten enkele raketten van het type M-75 de buitenwijken van Haïfa met name in Hadera helemaal in het noorden van Israël. Vorige maand midden-december ’14 vuurde Hamas eveneens twee raketten af richting zee en testte verschillende andere projectielen uit.

Uiteraard wordt een en ander nauwgezet gevolgd door het IDF en de Israëlische veiligheidsdiensten. Vorig jaar vertelde een hoge officier van de Israëlische Marine aan The Jerusalem Post dat Hamas routinematig experimenten uitvoert en hun raketten controleert. “Dit maakt deel uit van hun eigen wapenproductie. Wij hebben aan het einde van de [zomer] oorlog geen ogenblik getwijfeld dat hun focus zou liggen bij het maken van [nog] meer wapens. Wij monitoren elke dergelijke lancering en noteren de kwaliteit van de raket en zijn bereik,” zei de officier.

Echter, Hamas voert niet enkel testen uit. Sinds in augustus het staakt-het-vuren inging hebben terroristen van Hamas en/of gelieerde Palestijnse terreurorganisaties tot driemaal toe het bestand gebroken door raketten en mortiergranaten af te vuren naar Israël, hoewel Hamas ontkende hiervoor aansprakelijk te zijn. De meest recente aanval gebeurde vorige maand, enkele dagen voor de laatste raketlanceertest en een dag nadat Hamas zijn grootste militaire oefeningen hield op de puinen van de voormalige Israëlische dorpjes Dugit en Nisanit [!]

door Brabosh.com

Hieronder twee plaatjes van de Joodse ‘kolonie’ Nisanit, die in 1984 in Gaza werd gesticht en waar ca. 900 Joodse mensen, zowel orthodoxen als seculieren, samenleefden en het land in ontwikkeling brachten. Nisanit was daarmee de grootste Joodse gemeente in het noorden van de Gazastrook kort aan de grens met Israël. Het eerste plaatje toont hoe Nisanit eruit zag vóór de gedwongen ontruiming. Het volgende plaatje toont de ruïnes van Nisanit nadat op 21 augustus 2005 het IDF het dorp ontruimde en de sleutels overhandigde aan Hamas. Het verschil tussen een land mét of een zónder Joden is voor iedereen duidelijk…

nisanit01
nisanit02

Een gedachte over “Geen heropbouw, eerst wapens en raketten: Hamas test andermaal raketten uit overzee

  1. “Het verschil tussen een land mét of een zónder Joden is voor iedereen duidelijk…” is uiteraard retorisch bedoeld, want hoe zichtbaar het voor ons ook mag zijn, de wereld ziet het niet of beter: wil het niet zien!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.