Iran suggereert om zonen van Israël’s premier te liquideren als wraak voor Syrië aanval

netanyahus-targets

Terwijl de onderhandelingen tussen enerzijds de Verenigde Staten en Europa en anderzijds Iran omtrent de beperking van de nucleaire capaciteiten van de Ayatollahstaat steeds stroever verlopen, wordt recht evenredig de Iraanse oorlogsretoriek jegens de Joodse Staat almaar bitsiger en persoonlijker.

Enkele suggestieve foto’s werden gepubliceerd op de Iraanse nieuwssite Mashregh News, die gelieerd is met de Iraanse Revolutionaire Garde. Op een familiefoto (bovenaan) van Israël’s premier Benjamin Netanjahoe werden zijn twee zonen, Yair en Avner Netanjahoe, als doelwit omcirkelt zoals dat door een sluipschutter wordt gezien doorheen het vizier van zijn geweer.

Hetzelfde gebeurde met een foto van Shaul Olmert, de zoon van de voormalige premier Ehud Olmert en tevens Gilad en Omri Sharon, de zonen van de onlangs overleden premier Ariel Sharon. De boodschap hiermee aan Israël was duidelijk: weerwraak voor de dood van de Iraanse generaal door doelgerichte liquidatie van zonen van Israël.

De bedreiging volgt op de Israëlische luchtaanval met enkele helicopters van de IAF van zondag 18 januari waarbij een terreurcel van Hezbollah in Quneitra op de Golan Hoogtes werd uitgeschakeld. Bij die aanval waarbij zes Hezbollahstrijders sneuvelde, kwam ook de 25-jarige Jihad Mughniyeh om het leven. Hij was de zoon was van wijlen Hezbollah’s militaire leider Imad Mughniyeh die in 2008 sneuvelde. De jonge Mughniyeh, stond volgens het in Doebai gevestigde krant Al-Arabiyah onder het bevel van Mohammed Issa, een commandant die verantwoordelijk is voor militaire operaties in Syrië en Irak op de Golan Hoogtes.

Blijkbaar werden tijdens de aanval op een konvooi van drie auto’s ook zes Iraanse soldaten gedood waaronder generaal Mohammad Ali Allahdadi. De Iraanse semi-officiële nieuwssite Dana berichtte dat een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde zich onder de doden bevond: “Als gevolg van de Zionistische agressie tegen de weerstand in Syrië, werd generaal Mohammad Allahdadi, een voormalige commandant van de Sarollah Brigade van de Revolutionaire Garde, een martelaar samen met Jihad Mughniyeh en drie anderen die in dezelfde auto zaten.”

Het nieuws van de dood van de Iraanse generaal werd bevestigd door Al Jazeera en ook door Iran zelf. De website van de Iraanse Revolutionaire Garde Korps (IRGC) berichtte: “Generaal Mohammad Ali Allahdadi en een aantal strijders van de Islamitische Weerstand (Hezbollah) werden aangevallen door helicopters van het Zionistische regime.”

door Brabosh.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.