Europa trekt enkel aan de alarmbel wanneer niet-Joden door jihadisten worden vermoord

spooner-jewish1“Ani Yehudi” (Ik ben een Jood)
Iedereen is weer weg en de Europese Joden? Die staan er zoals steeds weer alleen voor

[cartoon van John Spooner; galerij]

Dozijnen diplomaten evenals verscheidene leden van de Europese Commissie zijn op woensdag 21 januari 2015 te Brussel samengekomen om de 17 slachtoffers te herdenken die omkwamen tijdens de vreselijke aanslagen in Parijs van twee weken geleden. De herdenkingscermonie vond plaats in een Joods gebouw van de Europese Unie te Brussel en werd georganiseerd door de European Jewish Association (EJA), de grootste federatie van Joodse organisaties en gemeenschappen in Europa.

je-suis-juif4Tijdens de ceremonie benadrukte Frans Timmermans, voormalig Nederlands minister van Buitenlandse Zaken en sinds 1 november 2014 eurocommissaris en eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie, de noodzaak om het antisemitisme te bestrijden.

Timmermans trachtte de Joden gerust te stellen die nog beduusd zijn van de aanslag op de kosjere supermarkt Hyper Casher in Parijs waarbij op 9 januari jl. vier Joden koelbloedig werden geëxecuteerd en twee dagen voordien twee Joden werden vermoord in de kantoren van het weekblad Charlie Hebdo. In het totaal werden aldus 6 Joden vermoord op een totaal van 17 slachtoffers. Zij werden enkel vermoord omdat ze Joods zijn.

De andere slachtoffers werden vermoord omdat ze of medewerkers waren van een weekblad dat, althans volgens de radicale politieke Islam, bij herhaling de Profeet Mohammed had afgebeeld en beledigd of omdat ze ordehandhavers waren die hun dienst uitoefenden conform de principes van de Franse democratische republiek. Zo werden tevens 2 veiligheidsagenten en 2 politieagenten geëxecuteerd door de Franse jihadisten.

Eurocommissaris Timmermans:

“Wij hebben de morele en politieke plicht om zo spoedig mogelijk een situatie te creëeren waar niet één Jood in Europa de aandrang voelt om Europa te verlaten omdat hij of zij geen toekomst voor hen ziet op dit continent. Als er geen toekomst is voor de Joden in Europa, is er geen toekomst voor Europa. De Joden van Europa wegnemen is onze ziel wegnemen.

Het antwoord dat we thans de Europese Unie en Europese integratie noemen was een antwoord op deze dreiging. Dat is de reden waarom wij de Europese integratie hebben, niet om economische redenen maar om te voorkomen dat de fouten die wij als Europeanen wij collectief in het verleden hebben gemaakt.

70 jaar na de bevrijding van Auschwitz, moet het onze grootste plicht zijn om te voorkomen dat de geesten en de demonen van het verleden terugkeren. Laten we dit doen voor de slachtoffers die vielen in Parijs als gevolg van de haat.”

Pierre Sellal, de vertegenwoordiger voor Frankrijk aan de Europese Unie, verwierp het anisemitisme in zijn land en erkende dat de aanslag in Hyper Cacher wel degelijk verschilde van de andere twee aanslagen in Frankrijk:

“Journalisten werden vermoord omdat zij journalisten waren, cartoonisten werden vermoord omdat zij cartoonisten waren, maar Joden werden vermoord enkel en alleen omdat ze Joden waren. De tijd is aangebroken voor actie en mobilisering om de Joodse gemeenschap te beschermen.”

Rabbijn Menachem Margolin, directeur-generaal van de EJA, bedankte de officiële vertegenwoordigers voor hun komst maar klaagde erover dat leiders van de Europese Unie “enkel wakker worden wanneer niet-Joden worden vermoord”:

”Waarom nu? Was de terreuraanslag in Toulouse niet genoeg? Was de terreuraanslag in het Joodse Museum niet genoeg? Zijn de honderden antisemitische aanvallen van het afgelopen jaar nietgenoeg ovoor de Europese leiders om samen te komen en hun verantwoordelijkheden op te nemen? Wat gaat er nu gebeuren?

Terwijl de motivatie van de twee gebroeders die de journalisten van Charlie Hebdo vermoordden, officieel gebeurde als weerwraak, zijn er vandaag 3 miljoen Joden in Europa, zijn er duizenden synagogen, kleuterscholen, Joodse scholen, kosjere supermarkten, musea, gemeenschapscentra die allen dagelijks bedreigd worden om geen enkele andere reden dan omdat ze Joods zijn.”

‘Geef ons wapens!’
Enkele dagen geleden lanceerde rabbijn Menachem Margolin van de European Jewish Association (EJA) een oproep aan de landen van de Europese Unie om hun wetgeving aan te passen en een speciale vergunning uit te reiken aan Joodse mensen om wapens te dragen. In een brief schreef hij: “We hereby ask that gun licensing laws are reviewed with immediate effect to allow designated people in the Jewish communities and institutions to own weapons for the essential protection of their communities, as well as receiving the necessary training to protect their members from potential terror attacks.”

Armed and dangerous
Armed and dangerous

Een voorzichtige soortgelijke oproep deed overigens ook hoofdredacteur van het Antwerpse maandblad Joods Actueel Michael Freilich in een interview van 16 januari jl. met ATV, de Antwerpse locale omroep. Echter, sommige Joden waren hier blijkbaar allesbehalve gelukkig mee.

De overwegend Franstalige CCOJB, de organisatie die 39 Joodse organisaties en gemeenschappen van België vertegenwoordigt, achtte het zelfs nodig een persbericht te verspreiden waarin zij zich uitdrukkelijk distancieerden van de oproep van rabbijn Margolin.

Maurice Sosnowski, de tegenwoordige voorzitter van de CCOJB, zei hierover:

“Nous tenons, dans les termes les plus clairs, à nous distancier des déclarations aussi irresponsables que ridicules du Rabbin Menachem Margolin, Président de l’EJA. Celui-ci réclame auprès des autorités des Etats Membres de l’Union Européenne la modification des législations afin de permettre ‘à un maximum de juifs de disposer d’une arme‘”.

margolin-timmermans2Nederlands ex-minister van Buitenlandse Zaken en tegenwoordig eurocommissaris Frans Timmermans en rabbijn Menachem Margolin, directeur-generaal van het EJA, ontsteken enkele kaarsen ter nagedachtenis van de slachtoffers in Parijs van 7-9 januari 2015 [bron foto: EJA]

door Brabosh.com

Een gedachte over “Europa trekt enkel aan de alarmbel wanneer niet-Joden door jihadisten worden vermoord

 1. “De Joden wegnemen uit Europa is de ziel wegnemen uit Europa”.

  Mooie maar holle frasen van Timmermans (gecopieerd van de Franse Min.v.BZ Vals)

  Niemand ‘neemt de Joden weg, die gaan helemaal vanzelf want als 70 jaar na de Holocaust er opnieuw Joodse winkels worden gevandaliseerd, Joden opnieuw op straat worden aangevallen en Antisemitische leuzen opnieuw de straten sieren is dat een teken dat de ‘ziel van Europa al lang een verloren ziel is.

  Het enige verschil tussen toen & nu is dat er nu bewaking is bij Joodse instellingen is maar die hen daardoor dus opnieuw tot Getto’s maken.

  Zolang Europa Israel ongenuanceerd blijft bashen, dreigen & boycotten is dit een legitimisatie van terreur!

  Zolang Europa mooipratende terroristen als Abbas laat meelopen in anti terreur demonstraties is dit een legitimatie van terreur!

  Zolang Europa de Turkse President laat meelopen in demonstraties voor vrijheid van meningsuiting is dit een legitimatie van onderdrukking!

  Europa heeft nog veel zelfonderzoek te doen voordat zij haar ziel weer kan claimen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.