17 gewonden na steekpartij op lijnbus in Tel Aviv; weer feest in ‘Palestina’ [in beeld]

Israeli-bus-driver-woundedTel Aviv, 21 januari 2015. Buschauffeur Herzl Biton werd als eerste door de Palestijnse messenheld aangevallen. Hij verweerde zich kranig maar raakte uiteindelijk ernstig gewond…

Gisterochtend, 21 januari 2015 omstreeks 7u30 locale tijd, drong tijdens het spitsuur in Tel Aviv een Palestijnse terrorist een lijnbus binnen en viel met een dolk willekeurig de passagiers aan. Ca. 17 mensen werden verwond waarvan vier ernstig waaronder ook de buschauffeur. Vijf anderen werden eveneens opgenomen met diverse steekwonden en nog een viertal lichtgewonden.

De dader was de 23-jarige Hamza Matrouk. Een elektrieker van beroep die afkomstig is uit het vluchtelingenkamp Tulkarem in Samaria voorbij de Groene Lijn maar woonde bij zijn moeder in Ramallah. De Palestijn was illegaal de grens naar Israël overgestoken met het doel zich in het nieuws te werken en als “martelaar” met een Israëlische bus het “paradijs te bereiken“.

stab04Een verslagen Hamza Matrouk mislukte in zijn opzet het paradijs te bereiken en raakte slechts lichtgewond. Hij verruilt zijn aardse bestaan tijdelijk voor een Israëlische cel

Echter, de blijkbaar toch niet zo heldhaftige messenheld zette het na zijn steekpartij op een lopen. Hij werd onmiddellijk achterna gezeten door enkele Israëlische gevangenisbewakers, die na een waarschuwingsschot in de lucht de terrorist in het been schoten waardoor deze niet meer verder kon en zich overgaf (plaatje rechts). De dappere gevangenisbewakers kunnen de Palestijnse terrorist meteen mee ‘naar huis’ nemen en hem voor lange tijd veilig wegstoppen achter slot en grendel.

In die Israëlische cel wordt hij jarenlang volgepropt met ‘halal‘ voedsel, krijgt internetaansluiting en televisie, kan scholing volgen en een diploma behalen, de matchen bekijken van zijn favoriete voetbalploeg enz. De Palestijnse Autoriteit zal aan zijn familie maandelijks ca. 750 euro ‘loon’ doorstorten en hem bij zijn vrijlating voorzien van een rijkelijke bonus  op kosten van westerse en internationale donoren en als het effe meezit, wordt hij vervroegd vrijgelaten in ruil voor het lijk van een Israëlische soldaat.

Al bij al lijkt Hamza Matrouk dan toch in ‘het [èchte] paradijs’ toe te komen. 😦

Weer feest in ‘Palestina’
Van zodra het nieuws het vluchtelingenkamp van Tulkarem bereikte werd de gewelddadige aanslag luidruchtig verwelkomd en noemden terrorist Matrouk een “dappere held”. Intussen werd zijn Facebookpagina gevuld met boodschappen die hem feliciteerden.

Sommigen van zijn online vrienden noemden hem “Abu Sayyaf,” een gekende geaffilieerde met Islamitische Staat (ISIS/ISIL) en anderen schreven hoe fel zij “onder de indruk waren van het grote aantal Israëliërs die hij wist te verwonden.”

Ook in Gaza werd de aanslag geprezen. “Een ochtend van de weerstand, een ochtend voor de natie,” schreef Hamas woorvoerder Fawzi Barhoum op zijn Facebookpagina. Izzat al-Rishq, een lid van het politbura van Hamas in Qatar noemde de aanslag “heroïsch en dapper” en voegde eraan toe dat dit “een natuurlijk antwoord was op de misdaden van de bezetter en zijn terreur jegens ons volk.”

Het duurde dan ook niet lang of de aanslag leidde in de pers en media in de Palestijnse gebieden meteen tot een golf van gejuich, begeleid door een reeks antisemitische cartoons. Die konden uiteraard enkel gepubliceerd worden met de zegen van de ‘gematigde’ PA-leider Mahmoud Abbas wiens overheidsapparaat de pers in ‘Palestina’ controleert en stuurt. Hieronder enkele voorbeelden van de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde haatgolf:

stab03Een terrorist looft de aanslag in Tel Aviv. ’10 Joden neergestoken op bus’, roept de terrorist triomfantelijk. Het bordje links leest ‘Bezet Tel Aviv’ [bron]

stab02Een ‘gelukkige’ Palestijnse dolk na de steekpartij in Tel Aviv [bron]

stab01Dolk in de vorm van een kaart van ‘Palestina’, niet naast maar in de plaats van Israël. De Arabische tekst luidt ’17 Israëliërs gewond in goeie steekpartij in Tel Aviv’ [bron]

Een gedachte over “17 gewonden na steekpartij op lijnbus in Tel Aviv; weer feest in ‘Palestina’ [in beeld]

  1. Het is weer feest bij de ‘Palestijnen’ vanwege een terreurdaad tegen onschuldige, willekeurige Joodse burgers op weg naar hun werk of school! EN GAAT ER NU NOG GEEN LAMPJE BRANDEN BIJ DE GOEGEMEENTE IN HET WESTEN?!

    Like

Reacties zijn gesloten.