Plaatje van de dag: Wereld heeft nieuwe ‘Hollow Cost’ nodig en ‘Hitlor’ had gelijk

hollow-cost2Peshawar, Pakistan, 19 januari 2015. Aanhangers van de religieuze islamitische groep Al Muhammadia roepen slogans tijdens een protest tegen het Franse satirische magazine Charlie Hebdo omwille van het verschijnen van de profeet op de cover van het nieuwste (rouw)nummer. [foto: Reuters/Fayaz Aziz]

De woorden bovenaan op het bord in het Urdu lezen: “Wij martelaren voor de heiligheid van de Profeet.” De Engelstalige tekst eronder luidt in het Nederlands: “De wereld heeft een nieuwe Holocaust nodig. Hitler, u had gelijk. Zij [de Joden] hebben geen recht om te leven.” Dat weten we dan ook weer. šŸ˜¦

In de slogan op het plakaat hierboven vallen in het bijzonder de woorden ‘Hollow Cost‘ en ‘Hitlor‘ op. Dat moest natuurlijk Holocaust en Hitler zijn. Echter het feit dat deze manifestanten hun debiele haatpraat niet eens behoorlijk kunnen spellen maakt hen daarom niet minder antisemitisch.

Joden in Pakistan
Tegenwoordig is meer dan 99 procent van de bevolking van Peshawar moslim, voor het merendeel soennieten, net zoals overigens ook de Palestijnen dat zijn.

lost-jews2Tot Pakistan op 14 augustus 1947 zich afscheidde van IndiĆ«, leefden in dat gebied ca. 2000 Joden, overwegend in Lahore, in Karachi en in Peshawar. Ondanks de huidige islamitische aard, was Peshawar voorheen een bont gekleurde gemeenschap waar Joden leefden naast andere minderheden zoals Zorostrianen en leden van het BahĆ”’Ć­ geloof.

Omwille van de Palestijnse kwestie onderhoudt Pakistan, net zoals zoveel andere moslimlanden, geen diplomatieke relaties met Israƫl en weigert het Israƫl te erkennen als een onafhankelijke staat.

Na 1947 is het antisemitisme dermate toegenomen in Pakistan dat de Joden hun biezen pakten en zich voor het merendeel vestigden in Israƫl. Tegenwoordig leven er geen Joden meer in Pakistan en wordt hun eeuwenoude erfgoed aan synagogen, begraafplaatsen en heiligdommen voortdurend bedreigd.

De beroemde Magen Shalom synagoge in Karachi, Pakistan, gebouwd in 1893, werd op 17 juli 1988 platsgewalst en moest plaats maken voor een shoppingcentrum:

magen-shalome

door Brabosh.com

Een gedachte over “Plaatje van de dag: Wereld heeft nieuwe ‘Hollow Cost’ nodig en ‘Hitlor’ had gelijk

  1. Het feit dat deze manifestanten hun onnozele haatpraat niet foutloos kunnen spellen, maakt hen inderdaad niet minder antisemitisch, maar daarmee wel gevaarlijker omdat ze de gevolgen van hun daden niet kunnen overzien.

    Hoe waar zijn de woorden uit Psalm 69 vers 5: “Talrijker dan de haren op mijn hoofd zijn zij die mij haten zonder reden, met velen zijn mijn belagers, mijn vijanden die mij bedriegen: teruggeven moet ik wat ik niet heb geroofd.”

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.