ISIS rukt stilaan op naar Israël; Saoedi-Arabië bouwt een muur langsheen grens met Irak

isis-2015aZoals op dit kaartje te zien is lijkt de militaire interventie van de Amerikanen tegen het barbarenleger van Islamitische Staat (ISIS/ISIL) in Syrië en Irak en waaraan ook België en Nederland meewerken, weinig uit te halen, integendeel. Sinds de Amerikaanse inmenging in augustus 2014 heeft ISIL in januari 2015 bijna het hele noorden van Syrië veroverd en nadert stilaan de grens met Israël [tip: Ferd]

Israëlische Veiligheidsmuur om terroristen buiten te houden

De ene muur is de andere niet
Eén van de oudste methodes om iemands eigendom en veiligheid te bewaren is door het bouwen van een muur. De Europese Unie bouwde in 2000 de beruchte muur in Melilla tussen Spanje en Marokko om illegale migratie uit Afrika te weren; Rusland overweegt een muur te bouwen met het opstandige Tsjetsjenië en de Verenigde Staten bouwden een muur langsheen de grens met Mexico om illegale migratie te weren.

Muren op overschot dus: de Westelijke Sahara heeft “De Muur van de Schande”; Cyprus wordt volledig verdeeld door muren; Egypte heeft een muur gebouwd langsheen de grens met Gaza; Israël bouwde zijn Veiligheidsmuur om de terroristen buiten te houden; ook Belfast is een afgeschermde stad van baksteen, ijzer en staalbarrières en zelfs het ultraliberale Nederland bouwde een omheining rondom de Hoek van Holland.

Hoe het komt dat tot nog toe enkel en alleen de Veiligheidsmuur van Israël werd veroordeeld door de Verenigde Naties en de Europese Unie en zovele anderen, is een apart verhaal. Tegen de hypocrisie en het diep gewortelde antisemitisme en de zichtbare samenzwering van de wereld tegen de Staat Israël, is namelijk weinig of niets te beginnen. Enkel het IDF is de garantie van het voortbestaan van Israël.

Saoedi’s bouwen muren
Nadat eerder Turkije besloot tot het bouwen van een dubbele Veiligheidsmuur over een lengte van ruim 2,5 kilometers langsheen de grens met Syrië om de veiligheid van zijn burgers te verhogen na drie dodelijke bomaanslagen het afgelopen jaar, is thans ook de islamistische shariastaat Saoedi-Arabië begonnen om een 1000 kilometer lange muur te bouwen langsheen de grens met Irak om zich tegen de terreurbeweging ISIS te beschermen. tussen Jemen

Elders, trok Saoedi-Arabië reeds een episch muurproject op met name The Glitz [het klatergoud]; rijke Arabische sjeikdommen die de grens afsluiten met het ‘smerige slechte’ Oman. Verleden jaar is Saoedi-Arabië begonnen met het bouwen van de 1600 kilometers lange Veiligheidsmuur aan de grens met Jemen en begint thans aan een bijna 1000 kilometer lange muur om daarmee de grens in het noorden met Irak hermetisch af te sluiten, bericht aldus The Telegraph.

“Kennelijk wil het land zich met deze actie beschermen tegen de ISIS-terroristen, die al grote delen van Syrië en Irak konden veroveren. Dit is een reactie op de jongste nederlaag van de Irakese strijdkrachten tegen ISIS. Enkele honderden ISIS-terroristen konden 30.000 Irakese soldaten bedwingen.

Grotesk: De groepering wordt volgens mediaberichten door Saoedi-Arabië zelf gefinancierd, zoals het Washington Institute in juni 2014 meldde. Andere financiers zijn Qatar, Koeweit en de Verenigde Arabische Emiraten en dus rechtstreeks door het Westen ondersteunde regeringen. Zodoende financieren Europa en de VS direct of indirect alle conflictpartijen in het sinds 2003 bezette Irak.”

in een vertaling door E.J. Bron van een artikel van Bürgender uit het Duits van 16 januari 2015

De Saoedi-Arabische anti-terreurmuur:

muur-saoedi01

muur-saoedi02

door Brabosh.com

Een gedachte over “ISIS rukt stilaan op naar Israël; Saoedi-Arabië bouwt een muur langsheen grens met Irak

  1. In dit artikel vraagt men zich af hoe het komt dat alleen Israël bekritiseerd wordt over de muur. Wel dat is als vrij eenvoudig, Israël is het volk van de Bijbel en de hele wereld wil daar niets meer mee te maken te hebben. Uitgezonderd nog wat ” wereld vreemde Christenen” maar dat is ook maar een handjevol. Er is een eeuwige strijd gaande tussen de God van de Bijbel en zijn tegenstander Allah. Dat wordt op het wereld toneel uitgevochten zoals de oude Joodse profeten al profiteerden. Er staat ook geschreven dat het Joodse volk helemaal alleen zal komen te staan aan het ” einde der tijden” en daar begint het al veel op te lijken. Het speerpunt van deze strijd van satan tegen God is het volk van Israël. Daarom krijgt Israël altijd alleen maar kritiek en commentaar. De islam wordt beheerst door boze machten en werken destructief ( zelfs onderling) om de hele wereld te ontwrichten, want dan krijgt satan zijn zin. Het begint erop te lijken dat de islam /satan ook in west Europa vaste voet aan de grond krijgt met strijd! Er staat ons nog wat te wachten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.