Cartoon: Internationaal Strafhof belooft onpartijdig oorlogsmisdaden te onderzoeken

hamas-ICCDe dagelijkse cartoon van Shlomo Cohen in Israel Hayom (18.01.2015)

Fatou Bensouda, de openbare aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), een nevenorganisatie van de Verenigde Naties, is op vrijdag 16 januari 2015 een onderzoek begonnen tegen Israël om te kijken of er oorlogsmisdaden werden begaan tegen Palestijnen met inbegrip van de oorlog tegen Hamas van de voorbije zomer.

Zij beloofde in een verklaring dat zij het voorafgaand onderzoek zal uitvoeren in “volledige onafhankelijkheid en onpartijdigheid.” Iets wat in Israël op algemeen gehoonlach werd onthaald. De duizenden raketten die door Hamas en Islamitische Jihad e.a. terreurorganisaties op willekeurige burgerdoelwitten werden afgevuurd, zullen wellicht niet eens ter sprake komen.

door Brabosh.com

Een gedachte over “Cartoon: Internationaal Strafhof belooft onpartijdig oorlogsmisdaden te onderzoeken

  1. Het ICC plaatst zich hiermee vooral zelf in de kijker, wat waarschijnlijk de bedoeling is daar het nu niet echt uitblinkt in spectarulaire zaken……eerder vermoeiende zaken die niemand sowieso volgde.

    Het Israel “Palestina” conflict moet dit veranderen en de ‘standing van dit tribunaal oppoetsen. Het conflict dat carrieres heeft gemaakt & werk heeft bezorgt voor velen moet nu hetzelfde doen voor het ICC.

    Like

Reacties zijn gesloten.