Minister Lieberman veroordeelt België en Frankrijk voor disproportioneel geweld tegen terroristen

coulibaly2bisAParijs, 9 januari 2015, in de kosjere supermarkt Hyper Cacher:
Jihadist Amedy Coulibaly wordt geëxecuteerd door Franse politieagent

Israël’s minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman vroeg zich een paar dagen geleden terecht af of België en Frankrijk niet moeten vervolgd worden voor het aanwenden van disproportioneel geweld om terrorisme te bedwingen en in plaats daarvan eerst zou moeten onderhandelen met terroristen, net zoals de Europese Unie dat eist van Israël om de Gazaanse terreurgroep Hamas als een volwaardige onderhandelingspartner voor de vrede te beschouwen:

“I wonder if the EU will issue a condemnation to the governments of Belgium and France for the use of excessive force and call on them to negotiate with terrorists and resolve the issues around the negotiation table… interesting.”

Frankrijk kende geen enkel pardon met de Jihadisten die op 7 januari ’15 de kantoren van Charlie Hebdo overvielen en ook niet met de Jihadist die twee dagen later de koosjere supermarkt Hyper Cacher bezette en met hun gedrieën een spoor van bloed en terreur èn 17 doden achter zich lieten waaronder niet toevallig ook zes Joden.

Integendeel: alle Jihadisten werden koudweg ter plekke met een spervuur aan kogels afgemaakt. Eenzelfde scenario speelde zich een week later af in België toen op donderdag jl. de Belgische politie twee Jihadisten in Verviers doodschoot en een derde zwaar verwondde. Sans pardon.

Over vredeNergens viel er ook maar één enkel protest voor het het gebruik van excessief geweld tegen terroristen te bespeuren. Echter, als het om Israël gaat en zijn strijd tegen de terreur wordt het een heel ander verhaal.

Het IDF dat doelgericht Hamasterroristen en hun leiders liquideert, of andere genocidale ‘weerstanders’ van terreurbewegingen zoals Islamitische Jihad, Volksfront van de Bevrijding van Palestina (PFLP-GC) of militanten van Hezbollah uitschakelt, dan slaan overal in het Westen de stoppen door.

Dàn worden er spoedvergaderingen in de VN-Veiligheidsraad en in het Europees Parlement gehouden en regent het bakken veroordelingen en klassieke anti-Israël VN-resoluties op de Joodse Staat. Curieus toch.

Zou er dan inderdaad toch een essentieel verschil bestaan tussen een islamistische jihadist die een gewone burger doodt vergeleken met een andere jihadist die een Jood vermoordt? Het moet zo zijn. Joden zijn een vaste waarde in de gekende resem doelwitten van de Islam, in Europa en in de rest van de wereld. Want geef toe, is het tenslotte niet de schuld van de Joden zèlf dat ze worden geviseerd? Ze hadden maar geen Joden moeten zijn hé? Duh. 😦

door Brabosh.com

4 gedachtes over “Minister Lieberman veroordeelt België en Frankrijk voor disproportioneel geweld tegen terroristen

 1. Beste mensen,

  Dit probleem bestaat sinds mensenheugenis. Het is de perceptie van mensen op de beoordeling van zaken en heet: “meten met twee maten”. Er is niets nieuws onder de zon. Terecht stelt minister Lieberman deze zaak aan de kaak, Als het Israel zou betreffen – daar zijn talloze voorbeelden van te noemen – dan zou het onder een “spervuur” van beschuldigingen liggen. Het betreft hier volgens de politieke en justitiele instellingen ” een legitieme reactie van( Frankrijk en) Belgie op gevaarlijke provocaties door islamitische terroristen die van plan waren tot het plegen van aanslagen in Belgie op instellingen van het gezag zoals de politie” (eigen weergave).
  Een kritische houding is dan niet nodig, want de uitschakeling van deze terroristen met excessief geweld is “gerechtvaardigd”. Met andere woorden: “Het doel heiligt alle middelen.”
  Een hypocrieter gedrag is niet denkbaar. Terecht trekt Israel zich dan ook niets aan van de kritiek. Niet zij past excessief geweld toe, maar het is juist andersom.
  Bovendien krijgen Frankrijk en Belgie “een koekje (zeg maar een koek) van eigen deeg”. Dat is het gevolg van deze hypocriete houding.
  We kennen allen het spreekwoord van de splinter en de balk. Dat zouden ze op zichzelf eens moeten toepassen!

  Like

 2. Betr. reactie harrylacroix
  Over cynische inschattingen valt wel iets te lezen, uit welke achtergronden dit komt om hieruit iets te kunnen leren, of waaruit deze levensbeschouwelijke zienswijzen zijn ontsproten:

  Volgens http://www.cultureelwoordenboek.nl/index.php?lem=3749
  cynici
  “Filosofische school tijdens de Griekse oudheid, gesticht door Antisthenes (ongeveer 444-368 v.Chr.). De aanhangers van deze school predikten het natuurlijke leven, autarkie en het zoveel mogelijk beperken van de behoeften. Ze hadden minachting voor conventies en erkenden geen bindende morele wetten. Ze erkenden ook geen staatkundig gezag, maar beschouwden zich als wereldburgers. De bekendste cynicus is Diogenes van Sinope . “

  Je zou ook op cynische wijze het relativerende karakter van het meten met een dubbele standaard kunnen beschrijven. [lijkt mij meer verwant aan wegkijken met een gekleurde bril.]

  Toch denk ik, dat taalbarrières en of afstamming het verschil maken tussen hoe we zo’n reactie van de heer Lacroix zouden moeten beoordelen. Vanuit het Hebreeuwse taal gebeuren mogen we steeds meer leren over waar en hoe de spraakverwarring zijn loop begonnen is.

  Zo maar en voorbeeld op een ander vlak: In het Nederlands wordt het 2de Bijbelboek van de profeet Jeremia met ‘Klaagliederen van ..’ vertaald. De Hebreeuwse versie is: אֵיכָה uitspr. Ee’JGaH, ongeveer letterlijk vertaald lijkt dit meer op ‘Hoe’ [+ bijv. “hoe is dit geworden”.
  Te weten ‘Hoe’, blijkt de eerste uitroep, waar de inleiding van het boek mee begint.

  Je zou dit kunnen vergelijken met de uitroep in Gen 3:9 “! אַיֶּכָּה “, [’t klonk toen en klinkt nog steeds iets anders’, nadat de man en diens vrouw zich toen verborgen hadden, vanwege ‘het geluid’ dat zij betr. de aanwezigheid van Adonaj in de hof vernamen en hoe gevraagd werd naar hun gedrag, waarna de mensen elkaar, en de ander gingen beschuldigen en bij wat hen bekend leek ‘geworden te zijn'[3:22], ook m.b.t. wie verantwoordelijkheid kan worden toegeschreven, i.p.v. zuivere betrokkenheid, waar tegenover en waarbij de oude aanklager d.m.v. zijn verwarrende ondervraging, zich zelf had geprofileerd, om de oorspronkelijke relaties te verzieken, het schepsel verzoekend, deze aan zich te verbinden.
  Ishajahu Chapter 51v22-23 יְשַׁעְיָהוּ http://www.mechon-mamre.org/p/pt/pt1051.htm
  כב כֹּה-אָמַר אֲדֹנַיִךְ יְהוָה, וֵאלֹהַיִךְ יָרִיב עַמּוֹ, הִנֵּה לָקַחְתִּי מִיָּדֵךְ, אֶת-כּוֹס הַתַּרְעֵלָה–אֶת-קֻבַּעַת כּוֹס חֲמָתִי, לֹא-תוֹסִיפִי לִשְׁתּוֹתָהּ עוֹד.
  כג וְשַׂמְתִּיהָ בְּיַד-מוֹגַיִךְ, אֲשֶׁר-אָמְרוּ לְנַפְשֵׁךְ שְׁחִי וְנַעֲבֹרָה; וַתָּשִׂימִי כָאָרֶץ גֵּוֵךְ, וְכַחוּץ לַעֹבְרִים. {פ}

  Like

 3. Kijk beste Lieberman. Het is toch zo simpel. Jullie zijn joden en op jullie rust het stempel dat jullie joden zijn, altijd wat te klagen…. De mannen die in Frankrijk hebben gedood zijn geen islamisten, maar een drietal op zichzelf staande gevallen, Fransen zelfs, die aan de heilige oorlog tegen Syrië hebben deelgenomen. Niks met de islam te maken. Maar wat jullie doen heeft wel alles met jullie als jood te maken. Daar zit dus het verschil. Wat zeg je Lieberman, was die actie van die neger een racistische daad, gericht tegen het ras joden? Nou en, de slachtoffers waren toch maar joden, die altijd wat te klagen hebben………….. Ik hoop dat u mijn commentaar als cynisme wilt zien!

  Like

 4. Er staat wel degelijk “I wonder…” en dat is helemaal geen veroordeling.
  Misschien ter zijde, maar wel op het punt. Herinner u de open brief die 42 (gepensioneerde) Israëlische generaals een tijdje terug hebben geschreven en nu overal wordt doodgezwegen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.