Jihadisten van Hamas betoogden op de Tempelberg in Jeruzalem tegen Charlie Hebdo

tempelbergprotest2

Honderden Palestijnse moslims kwamen na het traditionele vrijdaggebed van 16 januari 2015 samen op de Tempelberg in Jeruzalem om te demonstreren tegen de nieuwe uitgave van het satirisch weekblad Charlie Hebdo. Op 14 januari werd een speciaal rouwnummer gepubliceerd op maar liefst 4 miljoen exemplaren die op korte tijd was uitverkocht.

charlie-hebdo-cover2Rouwnummer van Charlie Hebdo van 14 januari 2015 met op de cover een cartoon van een bedroefde profeet Mohammed [?] met een bordje ‘Je suis Charlie’ en daarboven “Alles is vergeven.”

De Palestijnse manifestanten verbrandden op de heilige site van Tempelberg demonstratief een Franse vlag om hun ongenoegen te uiten. Nochtans had het Franse parlement op 2 december 2014 een voorstel aangenomen tot erkenning van een soeverein Palestina.

De ca. 500 betogers scandeerden “jihad, jihad, wij zullen sterven in de naam van God. Allahu Akbar” [God is groot] en Mohammed is voor altijd onze meester en leider.” In de betoging aan de Al Aqsa Moskee werden ook de gekende groene vlaggen van Hamas meegedragen.

Jihad tegen Charlie Hebdo
In de meeste interpretaties van de Koran is het afbeelden van de Profeet verboden. Op 7 januari 2015 overvielen de twee Franse jihadisten, de gebroeders Cherif en Said Kouachi, de kantoren van Charlie Hebdo om te protesteren tegen de herhaalde spotterijen van het blad met de Profeet. De jihadi’s opereerden namens Al Qaeda Jemen [aka Al-Qaeda in de Arabische Peninsula/AQAP].

Aan de ingang liquideerden ze eerst twee veiligheidsagenten waarna ze de kantoren binnendrongen en vijf gekende Franse cartoonisten executeerden en vijf andere stafmedewerkers, waaronder de moslim Mustapha Ourrad en twee Joden met name tekenaar Georges Wolinski en columniste Elsa Cayat.

Op hun vlucht executeerden de jihadi’s de toegesnelde politieagent Ahmed Merabet, toevallig eveneens een moslim. Na een intense klopjacht hadden de jihadi’s zich uiteindelijk verschanst in een drukkerij even buiten Parijs en werden zij, na een beleg van twee dagen gevolgd door een gewelddadige uitbraakpoging, door een Franse elite eenheid uitgeschakeld. Uiteindelijk bleek dat ze dertien slachtoffers hadden gemaakt en verscheidene gewonden.

Protest in Jordanië en Qatar
In verscheidene steden in het Midden-Oosten werd gisteren vrijdag eveneens geprotesteerd tegen het laatste nummer van Charlie Hebdo met op kop Qatar, tegenwoordig de thuishaven van Hamasleider Khaled Meshaal en zijn politburo. Qatar is tevens de grootste Arabische sponsor van de Palestijnse jihad tegen Israël.

Qatar waarschuwde voor wat het noemde een “beledigende” cartoon. “Deze oneerbiedige acties zijn in niemand’s belang en zullen enkel de haat en woede voeden,” waarschuwde de Qataarse minister van Buitenlandse Zaken en beschreef het als een “schending van de menselijke waarden van vreedzame samenwerking, tolerantie, rechtvaardigheid en onderling respect tussen mensen.”

De grootste manifestatie vond plaats in Jordanië waar in de hoofdstad Amman onder zware bewaking zo’n 2.500 betogers de straat opkwamen. De menigte, waaronder leden van de Moslim Broederschap en diverse jeugdbewegingen, verzamelden aan de Al-Husseini Moskee in het centrum van Ammans en droegen spandoeken mee met slogansals  “de profeet beledigen is wereldwijd terrorisme.”

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.