Het glas is halfleeg: Zijn de Joden nog veilig in Europa? [Benjamin Weinthal]

joden-veilig
De terroristische aanslag op een kosjere supermarkt in Parijs, vandaag een week geleden, onderstreept andermaal de angst die is toegenomen in de afgelopen jaren: Europa is niet langer veilig voor Joden. Er zijn drie lessen die we kunnen trekken uit de explosie van het hernieuwde Europese antisemitisme.

Ten eerste kan de haat jegens Israël niet langer worden losgekoppeld van afschuw voor de Joden. Anti-Zionisme en antisemitisme zijn een en hetzelfde. Uit de harde-kern anti-Israël protesten die Europa overspoelden, is gebleken dat de demonstranten zich richten op het ontmantelen van de Joodse staat vanwege zijn ‘Joodsheid’. Zelfs de Duitse kanselier Angela Merkel noemde het hedendaagse antisemitisme “voorgewende kritiek op Israël” en een “uitdrukking van Jodenhaat bij pro-Palestijnse demonstraties.”

De tweede les is dat louter openlijke afkeuring door de Europese leiders ontoereikend is. Bij wijze van krediet, hebben de ministers van Buitenlandse Zaken van Frankrijk, Duitsland en Italië afgelopen zomer “de antisemitische retoriek en vijandigheid jegens Joden [en] aanslagen op mensen van het Joodse geloof en synagogen veroordeeld.” Maar retoriek alleen is niet voldoende.

definitie2Dus is de derde les de noodzaak aan een beleid van nul-tolerantie jegens gewelddadige antisemitische rally’s. En Europa moet onverwijld de moderne definitie van het antisemitisme adopteren van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken,  met inbegrip van het anti-Zionisme en anti-Israëlisme [klik op het plaatje rechts].

Tot slot, terroristische entiteiten zoals Hezbollah en andere jihadi netwerken moeten worden verboden. Europa staat in schril contrast met de Verenigde Staten, dat de zogenaamde politieke vleugel van Hezbollah toestaat om te werken en te werven binnen de 28 lidstaten van de Europese Unie.

Erger nog, Europa schrapte onlangs Hamas van de eigen lijst van terroristische personen en organisaties, duidelijk een actieve poging om islamistische groepen te legitimiseren.

Verandering moet uiteindelijk beginnen bij het basisorganisaties, door antisemieten en hun politieke en religieuze bewegingen om te turenen tot paria’s. Bij afwezigheid van dergelijke noodzakelijke verandering, zal de veiligheid van Joden evenals die van de Europese democratie, doorlopend in gevaar worden gebracht.

door Benjamin Weinthal en Asaf Romirowsky

in een vertaling van Brabosh.com naar een artikel op Philly.com van 15 januari 2015

Een gedachte over “Het glas is halfleeg: Zijn de Joden nog veilig in Europa? [Benjamin Weinthal]

  1. “Het kwaad overwint altijd wanneer de Gutmenschen weigeren het te stoppen”.

    De geschiedenis leert ons dat het “kwaad altijd met de Joden begint maar daar nooit eindigt.

    Probleems is dat geschiedenis al jaren geen vak meer is.

    Defenitie van “geschiedenis” is wat er gisteren op Internet stond.

    Like

Reacties zijn gesloten.