Israëlische ambassade in Ierland plaatst poster van islamitische Mona Lisa met raket

mona-lisa4

De Israëlische ambassade in Ierland plaatste via twitter een poster die op de sociale media voor nogal wat tumult zorgde en blijkbaar ook daarbuiten, want de twitter is inmiddels weer verwijderd van het internet.

Op de poster wordt een Mona Lisa afgebeeld in traditionele islamitische klederdracht en hoofddoek die een raket in haar handen houdt. De opdruk luidt: “Vandaag Israël. Parijs de volgende. Israël, de laatste grens van de vrije wereld.”

Het plaatje wordt in een tweet begeleid met “Zeg niet dat we niet gewaarschuwd hebben...”:

warn-tweet2De posting vertolkt het algemene gevoelen dat leeft onder Israëliërs die boos zijn over wat zij ervaren als de onmogelijkheid van de internationale gemeenschap om zich in te leven in Israël’s precaire situatie in het Midden-Oosten. Gevoelig voor de kritiek op Israël’s antwoord op de rakettenregen van Hamas, koppelt Israël haar strijd tegen het Palestijnse terrorisme aan het jihadistische geweld dat vorige week in Parijs zijn lelijke kop opstak, waarbij zeventien mensen werden vermoord onder wie zes Joden.

De ambassade plaatste later een tweet die verwees naar een artikel op Ynet News waarin wordt benadrukt dat de westerse anti-Israëlpropaganda een belangrijke motivator vormt voor het islamitische terrorisme zowel tegen de Joodse staat als voor de toenemende kwestbare Europese naties: “The jihad’s brainwashing machines are not alone; they are backed by the lies against Israel in the media and in the academia.”

door Brabosh.com

met dank aan Tiki S. voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.