Wapens van Franse Jihadisten die aanslagen pleegden in Parijs kwamen uit België

coulibaly4Amedy Coulibaly: “Zoveel mogelijk Joden doden om onze broeders in Palestina te wreken…”

De Franse autoriteiten hebben een medeplichtige van Amedy Coulibaly geïdentificeerd, de terrorist die vier Joden vermoordde in een koosjere supermarkt en voordien op straat een politieagente neerschoot, en houden thans in de buitenwijken van Parijs een intensieve klopjacht naar de man die chauffeur speelde voor Coulibaly.

De Franse speurders geloofden aanvankelijk dat zijn echtgenote, de 26-jarige Hayat Boumeddiene, zijn “gewapende en gevaarlijke” handlangster was geweest, maar zij vermoeden dat zij reeds in het begin van de maand via Turkije naar Syrië kon ontkomen. Zij wordt nog steeds opgespoord.

Manneken Pis op driekleurBrusselse wafels en Kalashnikovs

Intussen berichtten op woensdag de Belgische kranten dat de meeste wapens die werden gebruikt door de gebroeders Said and Cherif voor hun aanslag op Charlie Hebdo door hun kompaan Amedy Coulibaly voor minder dan 5.000 euros werden aangekocht nabij het Brusselse Zuidstation (Gare du Midi), een gekende draaischijf voor de illegale wapenhandel in België.

Coulibaly had eerder op 4 december een lening van 6.000 euro afgesloten bij de Franse Cofidis-bank, berichtte aldus de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. Zowel het Kalashnikovgeweer, de granaatwerper en diverse handvuurwapens waarmee 17 mensen werden vermoord waarvan zes Joden, kwamen dus uit België.

Ook het Škorpion machinegeweer van Tsjechische makelei waarmee de Franse terrorist Amedy Coulibaly in de kosjere supermarkt Hyper Cacher vier Joden vermoordde, kwamen van een Brusselse wapenhandelaar. Bovendien heeft zich een dag eerder, dinsdag 13 januari, een man zich aangegeven bij de federale politie van Charleroi die bekende dat hij contact heeft gehad met Amedy Coulibaly.

Na huiszoeking bij de man zouden, althans volgens Het Laatste Nieuws, documenten zijn gevonden waarin onderhandeld wordt over de verkoop van wapens. De verdachte werd gisteren onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor illegale wapenhandel. Zijn identiteit werd nog niet vrijgegeven.

De zwanenzang van jihadist van ISIS/ISIL Amedy Coulibaly, Parijs, 9 januari 2015 omstreeks 17u15. De 4-voudige moordenaar baant zich al schietend een weg naar de uitgang van de kosjerse supermarkt en wordt slechts op enkele passen afgestopt door de contra-terreuragenten:

coulibaly2bisA

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.