Charlie Hebdo massacre: Elsa Cayat werd als enige vrouw vermoord omdat ze Joods was

Elsa-Cayat

Naast de vijf Joodse mannen, werd ook één Joodse vrouw vermoord, met name Elsa Cayat. Wat het aantal Joodse doden in Parijs op zes brengt op een totaal van 17 slachtoffers, meer dan éénderde dus.

Op 7 januari 2015, de eerste dag van de driedaagse terreur, werd Else Cayat van Tunesische origine, samen met haar Joodse collega de cartoonist Georges Wolinski gedood. Naast zeven andere medewerkers en de  twee bewakers werden elf mensen in de kantoren van Charlie Hebdo door de gebroeders Kouachi afgemaakt.

De 54-jarige vrouw was een pschiatriste van beroep en schreef om de veertien dagen een artikel voor het satirisch weekblad Charlie Hebdo. Sophie Bramly, een nicht van Elsa Cayat, vertelde in een interview met CNN dat zij geloofde dat haar nicht werd vermoord omdat ze Joods was.

De twee terroristen die Charlie Hebdo waren binnen gedrongen op die bewuste vrijdag hadden een lijst met namen op zak van personen die absoluut moesten geëxecuteerd worden. Hoe wel ze zeiden dat “ze geen vrouwen zouden doden” stond blijkbaar ook Elsa Cayat op hun dodenlijst en werd ze samen met de rest koelbloedig geëxecuteerd.

Hieronder nog eens de 17 slachtoffers van de terreuraanslagen in Parijs. Bovenste rij van links naar rechts: Stéphane Charbonnier (aka Charb), Georges Wolinski (aka Wolinksi), Jean Cabut (aka Cabu), Bernard Maris en Bernard Verlhac (aka Tignous). Middelste rij van l. naar r.: Elsa Cayat, veiligheidsagent Frederic Boisseau, politieagent Ahmed Merabet, veiligheidsagent Franck Brinsolaro, Philippe Honore (aka Honore) en Mustapha Ourrad. Onderste rij van l. naar r.: Yohan Cohen, Yoav Hattab, Philippe Braham, Francois Saada, Michel Renaud en politieagente Clarissa Jean-Philippe.

paris-victims5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.