De doodscultus ideologie die Frankrijk verkiest niet bij de naam te noemen

hollande-netanDe Franse president François Hollande afgelopen zondag tijdens de massameeting in Parijs, bezwerend tegen Israël’s premier Benjamin Netanjahoe: “Geloof mij Bibi, deze terroristen en fanatiekelingen hebben absoluut niets te maken met de religie van Islam. Dit is Islam niet.” Oef, da’s een hele opluchting. Ik dacht even dat… Loos alarm, we kunnen weer op beide oren slapen ‹kuch›

Natuurlijk wilde de Franse president François Hollande de Israëlische premier Benjamin Netanjahoe niet in Parijs. Die premier spreekt tot vervelens toe steeds maar over de gevaren van de Islamistische jihad, die moordzuchtige ideologie waar velen van die 3,5 miljoen Fransen die afgelopen zondag opstapten niet eens wensen over te spreken.

De vraag of Frankrijk nog op dergelijke grootschalige wijze zou mobiliseren enkel en alleen voor de Joodse slachtoffers van de terreur, mag misschien bitter en bekrompen lijken na een dag van dergelijk vertoon van Franse grandeur.

Maar nu dat de 3,5 miljoen marsjeerders weer allemaal naar huis zijn, blijven we met de vraag achter: Wat gaan de Fransen in werkelijkheid doen tegen de toenemende uitdaging van het Islamitische terrorisme? Meer veiligheid? Dat ligt voor de hand. Meer waakzaamheid? Zonder twijfel, tenminste toch voor een tijd. Meer substantieve actie, echt ontworpen om het gevaar te elimineren? Daar zou ik niet op durven wedden.

Frankrijk beloofde de wereld aan haar Joodse gemeenschap na de bloedige aanslagen van Toulouse. Hollande heeft keer op keer gezworen dat Frankrijk alles zal doen om het antisemitisme te stoppen, de haat te bevechten, “al de maskers af te scheuren, al de voorwendsels.” Ook deze keer, beloofde hij eenheid en waakzaamheid in de strijd tegen racisme en antisemitisme.

terrorist-islam-koranDe islamistische krijger met links zijn raketlanceerder en rechts kennelijk de handleiding van dat ding

Wat hij echter niet uitdrukkelijk beloofde, toen niet en ook nu weer niet, was om het gewelddadige islamitisch extremisme aan te pakken. Op vrijdag beweerde hij inderdaad in een toespraak tot de natie dat “deze terroristen en fanatici niets te maken hebben met de islamitische godsdienst.”

Het zou leuk zijn om te denken dat ze dat niet deden. Maar het is hun perverse interpretatie van verplichting tot die religie die ze telkens aanroepen bij de uitvoering van hun daden van terreur en fanatisme.

En het is de groeiende brutale resonantie van hun doden-en-gedood-worden ideologie, en het falen van de mainstream Islam om die effectief te bevechten, die de Egyptische president Abdel-Fattah el-Sissi in een opmerkelijke toespraak op 1 januari, ertoe bracht om beroep te doen op islamitische geestelijken ter bevordering van een meer “verlichte” interpretatie van Islamitische teksten.

“Zoals de dingen er nu voorstaan,” waarschuwde el-Sissi, is de Islamitische wereld “over de hele wereld vijanden aan het maken. Dus gaan de 1,6 miljard mensen (in de islamitische wereld) al de 7 miljard mensen over de hele wereld uitroeien? zal de hele wereld van 7 miljard doden? Dat is onmogelijk… We hebben een religieuze revolutie nodigd.”

De Islamistische jihad kan en zal niet verslagen worden zolang het niet in alle eerlijkheid wordt erkend. De vijanden van de vrijheid zullen er aan de grensovergangen niet worden uitgepikt, gevolgd worden op het internet, geviseerd noch gedwarsboomd worden en uiteindelijk gemarginaliseerd worden als een opdringerige zelfvernietigende politieke correctheid betekent dat deze vijanden zelfs niet bij naam genoemd mogen worden.

Gelooft iemand nu werkelijk dat bijvoorbeeld Frankrijk bezig is met het starten van een hardhandig optreden tegen islamitische groeperingen aan haar instellingen voor hoger onderwijs, of ernstige middelen zal wijden aan het onderzoek naar potentiële opruiers tot haat in lokale moskeeën? Zijn Frankrijk en de rest van Europa van plan om inkomende passageirs te profileren aan de grensposten van de EU op de manier waarop Israël dat doet? Maakt de Europese Unie zich op om Turkije te sanctioneren voor het vergemakkelijken van de stroom van geradicaliseerde Europese moslims van en naar de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/ISIL) in Syrië en Irak?

Lijkt het niet allemaal erg onwaarschijnlijk, wanneer de Franse president publiek verklaart dat “deze terroristen en fanatici niets hebben te maken met de islamitische godsdienst”? Niet erg waarschijnlijk is het, wanneer de Franse president, naar verluidt, zijn dag niet wil hebben van gedegen identificatie met de slachtoffers van de terreur, verstoord door de aanwezigheid van diegenen die, net zoals Netanjahoe overigens, van die plechtige harmonie en gestuurde woede, in plaats daarvan gebruik zouden durven maken om de aandacht te willen afleiden naar de specifieke oorzaak van al dat geweld, die reusachtig grote olifant was die vastgeklemd zat tussen de massa’s in het centrum van Parijs, met name het islamitisch extremisme?

Drieeneenhalf miljoen mensen namen de straten in van Frankrijk op zondag in een vertoon van solidariteit met de meest recente dodelijke slachtoffers van een meedogenloze ideologie. Maar ze konden het niet opbrengen om de islamistische doodscultus bij zijn naam noemen. Zullen de islamitische moorden in Frankrijk van de voorbije paar dagen zorgen voor een ommezwaai voor een van de grootste Joodse gemeenschappen in de Diaspora? Het begin van het einde? Ik denk eerder van niet. Een ommezwaai in de westerse strijd tegen het islamitisch extremisme? Ik vrees van niet.

door David Horovitz

in een vertaling van Brabosh.com naar een artikel in The Times of Israel van 12 januari 2015

5 gedachtes over “De doodscultus ideologie die Frankrijk verkiest niet bij de naam te noemen

 1. De Kalifaatleiders spreken aantoonbaar de waarheid wanneer zij hun wreedheden rechtvaardigen met verwijzing naar de islamwet en naar het voorbeeldgedrag van de Profeet. Bijvoorbeeld, het verhandelen van heidense vrouwen als slavinnen is een praktijk die ook door de Profeet toegepast werd. Hun verkrachtingen worden verantwoord door de herhaalde goedkeuring van de verkrachting van gegijzelde vrouwen door de Profeet. Geen enkele islamitische rechtsgeleerde zal ontkennen dat het voorbeeldgedrag van de Profeet de grondslag van de islamwet is. Of kent u een islamschool die leert: ‘Mohammed was fout’? Dat het Kalifaat heel levendig de ware islam beoefent (die via zelfgemaakte video’s tot in de huiskamers komt), is gewoon de verifieerbare waarheid. Of omgekeerd, de frenetieke be(z)wering dat zijn daden een vertekening van de islam zouden zijn, is een begoocheling indien al geen leugen.Ten tweede, de tijd is voorbij voor oppervlakkige oplossingen. Er is veel kwaad in de wereld, en ooit moeten we dat allemaal aanpakken, maar de tijd om het islamprobleem op te lossen, is klaarblijkelijk nu. Zoals onze generatie in West-Europa bijna collectief de katholieke Kerk verlaten heeft, zo is ook bij de islam geloofsafval goed mogelijk. De islam is niet aangeboren, de moslims zijn niet van nature in de islamleer gekneed, er is aan de islam niets (behalve de besnijdenis), dat niet kan weggewassen worden.

  Like

 2. Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Het is WEL Islam en de moordenaars moordden zoals Mohammed moordde en alle Islam veroveringen hebben plaatsgevonden met moorden en nog meer slachten en moorden.

  Like

 3. Europa heeft zijn tanden laten zien en wat waren ze bij ISIL (aangestuurd door Iran) en Al-Qaeda (aangestuurd door Saoedi-Arabië) van ons onder de indruk.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.