Het begon in Charlie Hebdo en het eindigde alweer met een massacre op Joden

je-suis-juif-mort2Het draait toch altijd weer op hetzelfde uit. Er gebeurt ergens wat… in dit geval in de kantoren van Charlie Hebdo… en het eindigt met een massacre op Joden, deze keer in een Joodse kosjere supermarkt in Parijs. Wat gaat het de volgende keer worden? Het is soms om er moedeloos van te worden.

Intussen werden ook de namen bekend gemaakt van de slachtoffers in de kosjere supermarkt. Het gaat allemaal om en Joodse mannen: Yohan Cohen (22 j.), Yoav Hattab (21 j.), Phillipe Barham (een 40-iger) en François-Michel Saada (63 j.). Zij werden direct van in het begin neergemaaid door de jihadist Amedy Coulibaly een adept van de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS/ISIL). Daarnaast raakte ook bekend dat naast de Joodse cartoonist Georges Wolinski ook één Joodse vrouw Elsa Cayat (schrijfster voor Charlie Hebdo) werd gedood bij de aanslag in Charlie Hebdo, wat het aantal Joodse slachtoffers op zes brengt.

Yoav HattabOpmerkelijk is het feit dat een van de vier slachtoffers in de kosjere supermarkt in Parijs, de jonge Yoav Hattab, de zoon was van de Opperrabbijn van Tunis en directeur van de Joodse School, Benjamin Hattab. De 21-jarige Yoav, afkomstig uit La Goulette, een kustplaatsje aan de rand van Tunis, was naar Parijs verhuisd om er te studeren voor marketing en internationale handel.

Tot dusverre blijven de Tunesische autoriteiten zwijgen over de moord op een van hun onderdanen. Yamina Thabet, voorzitster van de Tunesische Associatie voor de vertegenwoordiging van minderheden, heeft de “ongehoorde stilte van de Tunesische autoriteiten” aangeklaagd.

“Behalve de islamitische beweging Ennahda die haar medeleven heeft aangeboden, heeft nog geen enkele politicus uitspraken gedaan over de dood van een Tunesische burger,” zei Yamina Thabet. Zou het kunnen omdat het hier om een Jood gaat? Wel nee, een kleine vergetelheid. Hoe durven we zoiets te denken? We moeten ons nu ook niet weer van alles gaan inbeelden, dat hoort toch niet?… 😦

Yohan Cohen was de kleinzoon van de beroemde Joods-Tunesische zanger Doukha die vorige maand is overleden. Zijn ouders van Algerijnse en Tunesische origine, immigreerden in de jaren 1960 naar Sarcelles, een Joodse wijk in Parijs. Hij was een fan van rap-muziek.

yohan2Yohan Cohen en zijn vriendin  Sharon Seb

Op zijn Facebookpagina had hij de slogan geplaatst “Je Suis Charlie“, ter herinnering aan de 12 slachtoffers van de aanslag in de kantoren van Charlie Hebdo.

Het lijkt erop dat Yohan het eerste slachtoffer was die in de kosjere winkel werd neergekogeld door de terrorist Amedy Coulibaly, waarvan zoals later bleek hij samenwerkte met de twee gebroeders Kouachi die de eerste aanslag hadden gepleegd.

François-Michel Saada bleek eveneens van bij het begin van het beleg onmiddelijk doodgeschoten te zijn door de terrorist. Saada, geboren in Tunesië, laat twee kinderen achter, Jonathan en Emily, die beiden in Israël wonen. “Hij was een opmerkelijke echtgenoot en vader, een man die zijn hele leven voor zijn gezin leefde,” vertelde een van zijn vrienden aan het AFP.

Philippe Braham had vier kinderen. Zijn schoonbroer Shai Ben-David vertelde aan Ynet:

Hij was een man die altijd een keppel droeg, een Zionist die droomde om ooit aliyah te maken naar Israël maar daar nog niet toegekomen was. Telkens vertelde hij mij ‘Als G’d het wil komen wij, wij zullen spoedig aliyah maken’. Hij hield van Israël. Hij heeft hier zijn ouders en zijn zoon begraven. Hij was een gelovig man die nooit iemand kwaad berokkende. Hij bezocht Israël vele malen, de laatste keer enkele maanden geleden om er zijn moeder te begraven. Dat G’d zijn bloed moge wreke.”

Philippe Barham’s kinderen gaan naar een Joodse school, vlakbij de plaats waar op donderdag de 27-jarige politieagente Clarissa Jean-Philippe werd doodgeschoten door de jihadisten Amedy Coulibaly en/of diens echtgenote Hayat Boumedienne. Verder onderzoek moet dat nog uitwijzen. De agente die nog maar een paar weken in dienst was, bleek niet eens gewapend en stond op dat ogenblik gewoon het verkeer te regelen.

door Brabosch.com

Kaarsen en bloemen vormen een geïmproviseerde gedenkteken buiten de kosjere winkel waar de vier gijzelaars stierven:

candles

2 gedachtes over “Het begon in Charlie Hebdo en het eindigde alweer met een massacre op Joden

  1. Mijn reactie op het artikel zal, waarschijnlijk, niet leuk worden gevonden. Maar ieder zijn mening. Het is jammer dat de meeste Joden die in Europa leven, zijn nog niet doordrongen van het realiteitsbesef dat zij – maar dat geldt ook voor de autochtone bevolking – in een Darwinistische wereld leven. Je staat op je zelf!. Er is geen bescherming die je hulp biedt!. Men moet het allemaal zelf doen!. Zo ook de beveiliging en verdediging van de omgeving waar men woont. Als zij de meerderheid vormen in de buurt waar ze wonen, kunnen ze stappen nemen om de buurt te beveiligen cq. verdedigen. Hoe? a) patrouilles van eigen mensen van 24 uur per dag. Op dezelfde wijze dat Rabbijn Meir Cahane deed in New York; maar men moet rijden in onopvallende wagens en dragen onopvallende kleding. b) middelen verzamelen die bedoeld zijn voor zelfverdediging, c) eigen meldkamer die 24 uur per dag door vrijwilligers wordt bemand, d) elektronische cq. Digitale beveiliging, e) les Krav Maga voor jeugd en volwassenen en les vechtsport zoals Jiu Jitsu, Thai Quan Do of Karate voor kinderen vanaf 4 jaar oud.
    De mensen moeten leren meer samen te werken, samen brainstormen and tot oplossingen te komen. De oplossingen voor bijvoorbeeld elektronische en digitale beveiliging hoeven helemaal niet duur te zijn. Er zijn in zo’n gemeente altijd kinderen en jongeren die heel goed zijn in omgaan met computers en leden die beroepsmatig op hoog niveau met het ontwikkelen van software werken. Het zal voor hen niet moeilijk zijn software te ontwikkelen specifiek de locale netwerk van camera’s die in onzichtbare plekken over de hele buurt hangen en de omgeving monitoren. De beelden zouden – met sterk versleutelde codes naar de meldkamer stromen en daar door computers worden opgeslagen en door de vrijwilligers worden gemonitord. Op deze wijze kan men bliksem snel de patrouillejongens erheen sturen die de indringers op welke manier dan ook zouden tegenhouden. Het netwerk kan tevens, met een druk op de muis, diverse booby traps laten werken.
    The Jewish Agency stuurt mensen naar Joodse gemeenschappen wereld wijd. Het zal niet slecht idee zijn dat de plaats van deze mensen zal worden ingenomen door zelf verdedigingsexperts en beveiligingsmensen kers vers uit het leger.
    Ik weet dat het niet iedere aanslag zal kunnen tegenhouden, maar de kans van slagen voor de tegenpartij zal zeker veel en veel kleiner worden. De vijand weet dat hij al bij voorbaat met tegenpartij te maken heeft die machteloos staat. Na paar geëxplodeerde booby traps en verbrijzelde botten zal men twee keer over nadenken.

    Like

Reacties zijn gesloten.