Opmerkelijk interview op de Britse omroep BBC met rabbijn Yehuda Glick +video


BBC HARDtalk – Yehuda Glick – Rabbi and Director of HaLiba (7/1/15)

Rabbijn Yehuda Glick is nog steeds herstellende van een moordaanslag. Een Palestijnse terrorist schoot op 29 oktober 2014 vier kogels af op de rabbijn die zwaargewond neerzeeg en dagenlang in kritieke toestand verkeerde. De dader van de aanslag, de 32-jarige terrorist Mu’taz Hijazi uit Abu Tor, die reeds de volgende ochtend werd getraceerd, opende het vuur op de IDF-soldaten toen die hem wilden inrekenen waarop de terrorist werd doodgeschoten.

De rabbijn leeft sindsdien ondergedoken op een geheime locatie in Jeruzalem en waagt zich enkel op straat onder gewapende begeleiding, van wie allen vrijwilligers zijn omdat de Israëlische politie hem weigert te beschermen. Hij is nog steeds het mikpunt van laster en leugens in belangrijke segmenten van de binnen- en buitenlandse media, voor zijn campagne om de Joden het recht te gunnen om te bidden op de Tempelberg, de heiligste plaats van het Joodse volk waar ook ter wereld.

Desondanks, nam rabbijn Yehuda Glick onlangs te uitdaging aan van de Britse nationale omroep de BBC, om in het populaire programma en het vlaggeschip van de BBC “HARDtalk” op 7 januari 2015 in debat te gaan met journalist Stephen Sackur. Die had zich blijkbaar vooraf voorgenomen om de rabbijn hoe dan ook compleet door de mangel te halen, hoewel hij daar niet echt ingeslaagd is.

Sackur laat de rabbijn maar zelden uitpraten echter, naarmate het interview vordert, komt de rabbijn steeds scherper en overtuigender uit de hoek en dat vooral in het tweede deel van het interview. In de laatste vier minuten spijkert hij bijna letterlijk de arrogante bevooroordeelde BBC-journalist aan de muren van de BBC studio in Jeruzalem. Chapeau voor rabbijn Yehuda Glick!

Al bij al een klassiek BBC interview wanneer het aankomt op Joden en Israël. ’t Is al de schuld van de Joden en interviewer Stephen Sackur lijkt in zijn wijze van vraagstellen haast openlijk het geweld tegen Yehuda Glick te willen aanmoedigen en negeert volkomen het extreme geweld dat door Arabische gangsterbendes werd gebruikt, die dagelijks om het even welke Jood aanvallen die naar de Tempelberg komt om op de Heiligste Site van het Judaïsme te komen bidden.

Voor Sackur is het duidelijk de schuld van Yehuda Glick zelf dat hij bijna in koelen bloede vermoord werd door het Palestijnse terrorisme. Geen enkele keer verwijst Sackur naar het Palestijnse geweld. Want geef toe, hoe durven die Joden te beweren dat ze het recht hebben om op de Tempelberg te bidden? En wat dan te denken van dat meer dan een miljard christenen van wie er jaarlijks honderdduizenden afzakken naar Jeruzalem met het enige doel de Tempelberg te bezoeken met de Bijbel in de hand?

Journalist Stephen Sackur blijft echter beenhard en onvermurwbaar. Voor hem is en blijft rabbijn Yehuda Glick de gevaarlijkste man in de wereld en de grootste bedreiging aller tijden voor de wereldvrede. Nee, niet Islamitische Staat (ISIS/ISIL), niet Al Qaeda en al helemaal niet de Ayatollah van Iran. Glick is de pineut en hij moet en zal het geweten hebben voor de BBC.

Wat bijvoorbeeld te denken van die twee Palestijnse terroristen Uday en Ghassan Abu Jamal uit de Jeruzalemse wijk Jabel Mukaber? In de vroege ochtend van 18 november 2014 drongen zij een synagoge binnen in Jeruzalem [nee, niet voorbij maar binnen de pre-1967 lijn!] en maakten, gewapend met vleesmessen hakbijlen en een revolver, vier biddende rabbijnen meedogenloos af en verwondden nog eens een dozijn anderen. Wat voor de ene ‘heilig’ moét zijn, is het dat duidelijk niet voor de andere.

Joden die willen bidden op de Tempelberg moeten verboden blijven, maar Joden in hun synagogen afmaken met bijlen is misschien niet zo OK, maar voor de BBC niet vermeldenswaardig. Jammer dat journalist Stephen Sackur hier niet op inging. De volledige waarheid over Jeruzalem vertellen moet er teveel aan zijn geweest. Barbertje moet hangen. Dat de Joden (èn de Arabieren) tijdens de oorlogsjaren en daarna tot mei 1948 de Britten uit het Heilig Land verdreven zit hen nog duidelijk dwars.

door Brabosh.com

met dank aan Bas voor de hint

Gerelateerd op Vlaamse Vrienden van Israël:

  • Jeruzalem: Prominente rabbijn neergeschoten door terrorist van Islamitische Jihad [lezen]
  • PA magazine publiceert cartoon met rabbijn Glick als slang en schutter als held [lezen]
  • Rabbijn Yehuda Glick, die zware aanslag overleefde, onderscheiden met mensenrechtenprijs [lezen]

Een gedachte over “Opmerkelijk interview op de Britse omroep BBC met rabbijn Yehuda Glick +video

  1. Dat is de pest met de westerse multiculti utopia: altijd maar toegeven voor geweld. De Arabs, zelf altijd en eeuwig dominant en agressief naar anderen en minderheden, weten dat heel goed. Blijkbaar zijn er ook in het joodse kamp veel te veel appeasers. Kijk naar moslim gedrag van mannen van 12 tot 30, waar ook ter wereld. Minderheid of meerderheid. Reactie op “provocatie” is altijd weer agressief. Ik ken mijn Pappenheimertjes vanuit Amsterdam. Maar waar is de grens van provocatie? Blank zijn, lang,niet bang,christen, jood, homo, vrouw, liberaal zijn, het lef om deze Berber Übermenschen uit de gewrochten en krochten van het Rifgebergte in de ogen te kijken?!? De grens is al 50 jaar geleden bereikt en telkens weer geschonden en overschreden. Nu heeft Europa miljoenen van deze schadelijke hufters die rondlopen met een allesverterende haat tegen de westerse waarden. Parijs, Amsterdam, Madrid, Londen: We ain’t seen nothing yet. Het is gretverdrie tijd om wakker te worden en te beseffen dat de Churchill-appeasement vergelijking opgaat. We moeten beseffen dat die krokodil een koudbloedig en gevaarlijk beest is.

    Liked by 1 persoon

Reacties zijn gesloten.