Israël-boycotbeweging BDS legt schuld voor Charlie Hebdo massacre bij Israël’s Mossad

greta-berlinGreta Berlin, boegbeeld van de BDS-beweging, hier sprekend op een betoging van de Turkse islamistische IHH beweging. De IHH verwierf in mei 2010 internationale bekendheid toen dozijnen IHH militanten deelnamen aan het Free Gaza Flotilla en met hun vlaggeschip de Mavi Marmara trachtte de zeeblokkade van Gaza te forceren waarbij negen van haar leden er het leven bij inschoten.

De harde antisemitische kern van de internationale boycot-Israël beweging BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) haastte zich gisteren om de verantwoordelijkheid voor de aanslag op de Charlie Hebdo kantoren in Parijs bij Israël te leggen door een samenzwering te suggereren waarbij de Israëlische veiligheidsdienst de Mossad het voortouw zou hebben genomen. Je kan het zo gek niet bedenken als deze BDSS’rs.

Kern van deze nieuwe samenzweringstheorie is de link die de BDS-beweging legt tussen enerzijds de aanslag in Parijs en anderzijds de recente erkenning van Palestina door het Franse parlement en de wrevel dit dit heeft veroorzaakt bij het Israëlische kabinet. Israël zou dan bij wijze van vergelding de Mossad erop uit hebben gestuurd om een gemaskeerde operatie uit te voeren waarbij het zou lijken alsof moslim jihadisten de aanslag hebben uitgevoerd, in dit geval tegen de redactie van Charlie Hebdo.

Gekende activisten van de BDS beweging lanceerden gisteren via de sociale media de kersverse samenzweringstheorie. Greta Berlin, woordvoerster voor de Free Gaza Beweging, gekend van het debacle met de Mavi Marmara voor de kust van Gaza nu bijna vijf jaar geleden, schreef op Facebook:

“MOSSAD heeft zojuist de kantoren in Parijs Charlie Hebdo bestookt in een stuntelige valse vlag [operatie] ontworpen om het akkoord tussen Palestina en Frankrijk te beschadigen… Hier leeft de hoop dat de Franse politie in staat zal zijn om een goed uitgevoerde aanslag te onthullen gepleegd door een Israëlische inlichtingendienst en er niet vanuit zal gaan dat waarschijnlijk moslims Frankrijk hebben aangevallen terwijl Frankrijk toch hun vriend is.  Israël heeft Frankrijk gezegd dat als ze stemmen voor Palestina dit zware gevolgen zal hebben. Zelfs een kind van vier jaar kan zien wie verantwoordelijk is voor deze verschrikkelijke aanslag.”

[origineel: “MOSSAD just hit the Paris offices of Charlie Hebdo in a clumsy false flag designed to damage the accord between Palestine and France… Here’s hoping the French police will be able to tell a well executed hit by a well trained Israeli intelligence service and not assume the Muslims would be likely to attack France when France is their freind (sic.) Israel did tell France there would be grave consequences if they voted with Palestine. A four year old could see who is responsible for this terrible attack.”]

De collega van Greta Berlin, medeoprichtster van de Free Gaza Beweging Mary-Hughes Thompson, braakte gelijkaardige meningen uit en zond het volgende Twitterbericht in de eter:

“#Hebdo moorden onverdedigbaar. Kan’t niet laten om te denken aan #JSIL Mossad valse vlag [operatie]. Moordenaars spraken met perfecte Franse accenten. De tijd zal het vertellen.”

[origineel: “#Hebdo killings indefensible. Can’t help thinking #JSIL Mossad false flag though. Killers spoke with perfect French accents. Time will tell.”]

Zelfs de International Business Times, een meer mainstream publicatie, vroeg zich expliciet af (hoewel korte tijd later de uitspraak door een andere auteur van het blad werd verwijderd):

“Charlie Hebdo aanslag en Mossad connectie: Ventileert Israël haar woede voor de Franse erkenning van een Palestijnse Staat?”

[origineel: “Charlie Hebdo Attack and Mossad Link: Is Israel Venting Its Fury for France’s Recognition of a Palestinian State?”]

De uitdrukking “JSIL” die staat voor “Joodse Staat in de Levant”, is een denigrerende term voor  de Staat Israël die werd geïntroduceert door de Amerikaanse antisemitische propagandist Max Blumenthal, die zover ging om de Joodse staat te verglijken met de terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS/ISIL). Een aantal personen die het gebruik door Mary-Hughes Thompson van de term ‘JSIL’ verwierpen alsmede de samenzweringstheorie van Greta Berlin omtrent de aanslag tegen Charlie Hebdo, kregen van haar een salvo aan scheldwoorden te verduren als reactie, met inbegrip van dingen zoals “Zionistische drek.”

De Free Gaza Beweging, die enthousiast de BDS-campagne steunt en het standpunt van Hamas deelt dat de Staat Israël moet geëlimineerd worden als een soevereine entiteit, heeft een aantal vocale anti-Zionisten in haar bestuur zoals James Abourezk, een voormalige senator uit Zuid Dakota; Noam Chomsky, de radicale academicus die actief Holocaust en andere genocide-ontkenners verdedigde; en barones Jenny Tonge, een lid van het Britse Hogerhuis berucht voor haar aanvallen op de Joodse gemeenschap van Groot-Brittannië omwille van hun pro-Israël oriëntatie.

De opmerkingen van Greta Berlin omtrent de Charlie Hebdo massacre zijn niet de eerste keer dat zij antisemitische complottheorieën heeft verspreid. In 2012, maakte ze zelfs een aantal Joodse anti-Zionisten boos door haar goedkeuring te geven aan een video van een groezelige antisemiet genoemd Eustace Mullins, die beschuldigend, in de woorden van Berlin’s tweet van dat moment, had verklaard dat “de Zionisten de concentratiekampen beheerden en de moord op miljoenen onschuldige Joden hadden helpen uitvoeren.”

Onder de verdedigers van Berlin’s uitspraken van dat ogenblik bevond zich ook Larry Derfner, een voormalige columnist aan The Jerusalem Post die tegenwoordig schrijft voor een anti-Zionistische publicatie in Israël genaamd “+972”. Derfner nam het op voor Berlin die toen als een “gekke Jodenhaatster” werd aangeduid door te pogen haar voor te stellen als een “verantwoordelijke, gematigde stem.”

In augustus 2012 beschuldigde Greta Berlin andermaal Israël voor een aanslag van islamistische terrorististen in de Egyptische Sinaï waarbij 16 Egyptische soldaten werden vermoord, benadrukkend dat deze wreedheid “werkt in het voordeel van Israël.”

Sinds de verschrikkelijke aanslagen van Al Qaeda van 11 september 2001 is het thema van clandestiene Israëlische betrokkenheid in terroristische aanslagen en uitspattingen extreem populair geworden binnen de politieke linkerzijde, evenals onder neo-nazi’s en groepen die ijveren voor Blanke Dominantie, evenals in islamistische organisaties en repressieve regimes in landen zoals Iran en Venezuela.

door Brabosh.com

in een vrije vertaling naar een artikel van Ben Cohen in The Algemeiner van 8 januari 2015

7 gedachtes over “Israël-boycotbeweging BDS legt schuld voor Charlie Hebdo massacre bij Israël’s Mossad

 1. Ze scherpen hun tong als een mes, ze richten hun pijl, een giftig woord, uit verborgen hoeken schieten ze op een onschuldige, ze schieten onverhoeds, voor niemand bang. Ze wapenen zich met kwade woorden, overwegen het zetten van een val, en zeggen: ‘Wie zou het zien?’
  Ze zinnen op misdaden en denken: ‘We lijken onschuldig, zo verborgen is ons plan. (Psalm 64:4-7)

  Like

 2. Deze morgen heb ik met walging De Standaard moeten wegleggen. Het heeft maar een dag geduurd -maar nu zijn de reeds messen geslepen tegen al degenen die het aandurven om de olifant in de kamer te benoemen: namelijk de ideologie van de Islam. Ja,, we zijn in oorlog -al sedert 1989 toen Salman Rushdi moest onderduiken, sedert de karaktermoord op Oriana Fallaci, sedert de moord op Theo Van Gogh, sedert de vlucht van Hirsi Ali, sedert de zelfcensuur enorme properties heeft aangenomen, sedert islamofobie het stopwoord geworden is om het zwijgen op te leggen, sedert ik niet meer met mijn stikkertje “I love Israel” in Brussel op de metro durf, sedert ik geen affiche van Charlie Hebdo durf uithangen aan mijn raam, sedert mijn “linkse” vrienden zeggen -waarom zou je dat doen, zoek je de provocative dan krijg je wat je verdient, sedert de oudste gisteren thuis kwam en de godsdienstleraar verteld had dat je andere mensen moest respecteren en dat het dus fout was om de cartoons te publiceren dat je dan dit resultaat wel moest krijgen…

  Liked by 1 persoon

 3. Van mensen die beslist het plan koesteren om – in overeenstemming met de Arabische intenties- Israël en haar bevolking van de kaart te vegen, kan men letterlijk ALLES verwachten! Geen leugen kan te gek zijn, geen waarheid genoeg geweld worden aangedaan!

  Wat er ook zal gebeuren in de wereld, uiteindelijk zal hun beschuldigende vinger met zekerheid in de richting van de Joden (en Israël!) wijzen, naar oud nazistisch gebruik.

  Ik walg van dat soort mensen en zal hen bestrijden zolang ik leef!
  Discussies met dit slag volk zijn nauwelijks mogelijk omdat zij tot een specifiek soort mensen behoren: zij denken ééndimensionaal .
  Daar bedoel ik mee dat zij altijd maar één kant aan een zaak kunnen zien, het vooroordeel.dat in hun denksysteem zit ingekapseld.
  Zij zijn feiten resistent geworden en geen enkel bewijs van het tegendeel van wat zij beweren zal hen ooit van hun stokpaardjes doen tuimelen.
  Ik ben van mening dat een grondige psychiatrische behandeling in een gesloten inrichting misschien nog wat ruimte in hun denken kan aanbrengen: een terugkeer naar het normaal menselijk vermogen tot relativeren, bijvoorbeeld.
  Fanaten zijn dat vermogen op de een of andere manier kwijtgeraakt..

  De grootste ontsporingen in de intermenselijke verhoudingen werden door dit soort drammers veroorzaakt.
  Wij, die nog vrij over ons verstand kunnen beschikken moeten ons maar troosten met de gedachte dat de leugen nog altijd het beste kan worden bestreden door de verkondiging van de verifieerbare waarheid.

  Like

 4. De bottom line: BDS heeft een grote mond, maakt een hoop kabaal met geen enkele impact op Israelische export want die is, in tegenstelleng tot waarop deze lunatics hoopten, het laatste jaar flink gestegen. (GB 10% etc.etc.etc.)

  De groei in Israel was (door Gaza oorlog) in laatste kwartaal negatief. Prognose voor volgend jaar 3% groei.

  Daar kan EU alleen maar van dromen. De volgende crisis door deflatie staat alweer in de startblokken.

  Like

 5. Je hebt zondermeer voor de volle 100 procent gelijk Tiki. Ik hou het nu echt wel voor bekeken met die westerse media. “Je suis Charlie”? Over and out. Voortaan wordt het:

  charlisrael

  Like

Reacties zijn gesloten.