Facebookpagina Gazet van Antwerpen, de beerput online van antisemitisch Vlaanderen

mesthoop2Facebookpagina van Gazet van Antwerpen is de populairste stronthoop van Vlaanderen

Een week geleden maakte ik hier een “Jaaroverzicht 2014: de Israëlisering van het antisemitisme in België en Vlaanderen.” Eén van de feiten van het jaar gebeurde in de novembermaand waar op een 50-tal meter van mijn deur toen onder een brug van het Centraal Station van Antwerpen een orthodoxe Jood werd neergestoken met een mes.

Het bericht over die aanslag werd prompt overgenomen door de Vlaamse pers en veroorzaakte op de sociale media voor aardig wat commotie. Antisemieten èn Islamofoben beleefden zichtbaar de joligste tijd van hun leven. Zo ook op de Facebookpagina van de Gazet van Antwerpen, de grootste krant van ’t Stad. Na protest werd er ingegrepen en werden een aantal reacties verwijderd.

Gisteren in een artikel op de blog van het maandmagazine Joods Actueel reageerde de redactie terecht op de storm van Jodenhaat die uitbrak op de Facebookpagina van de Gazet van Antwerpen en de hele rist anttisemitische reacties die blijkbaar wel door de beugel kunnen volgens de Gazet en er vandaag, 5 januari 2015 nog altijd te lezen zijn.

antisem14

Het scheldproza tart elke verbeelding, vandaar dat ik hier een reeks screenshots heb aan toegevoegd, zodat iedereen kan ‘genieten’ hoe het er hier in Antwerpen aan toegaat en wat er werkelijk leeft onder de bevolking. Niet echt iets om trots op te zijn. Onbegrijpelijk blijft het feit dat de redactie van Gazet van Antwerpen niet ingrijpt. Daarmee katapulteert de Gazet zich tot de Beerput van Vlaanderen waar de vrije meningsuiting gedegenereerd is tot oproepen tot moord, racisme en discriminatie.

Hieronder de ‘Best Off the Greatest Shit of Antwerp’, tenminste dat wat er NU nog op staat. De goorste drek werd intussen al opgekuisd:

antisem01

antisem02
antisem03
antisem04
antisem05
antisem06
antisem07
antisem09
antisem10
antisem11
antisem12
antisem08
antisem13
antisem15
antisem16
antisem17
antisem18
antisem19
antisem20
antisem21
antisem22
antisem23