Opnieuw antisemitisch plaatje van Al Fatah op Facebook: De strop voor Netanjahoe

Netanyahu_strop1

Enkele dagen nadat president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas de aansluiting bij het Internationaal Strafhof in Den Haag ondertekende om Israël te laten vervolgen wegens vermeende oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid, verscheen er alweer een antisemitische poster op de officiële Facebookpagina van Al Fatah, de politieke factie van Abbas. Het vorige antisemitische plaatje werd onder druk verwijderd nadat CNN dit aan de grote klok had gehangen.

Het plaatje dat op 4 januari 2015 werd gepost, laat maar weinig aan de verbeelding over. Volgens Al Fatah zal premier Netanjahoe “spoedig” aan de “strop” bengelen, met het woordje ‘strop’ zowel in het Hebreeuws als het Arabisch geschreven en daaronder rechts het logo van het Internationaal Strafhof (ICC).

declaration1Opmerkelijk ivm de lidmaatschapsaanvraag aan het ICC (plaatje rechts, klik om te vergroten) is dat de Palestijnse Autoriteit vraagt om met terugwerkende kracht Israël op oorlogsmisdaden te onderzoeken, meer bepaald tot 13 juni 2014. De reden daarvoor ligt voor de hand.

Een dag eerder, 12 juni 2014, werden de drie Joodse studenten Gilad, Naftali en Eyal ontvoerd door Palestijnse terroristen en drie weken later vermoord teruggevonden. Volgens het Statuut van Rome is dat inderdaad een oorlogsmisdaad en zou het Palestijnse leiderschap hiervoor veroordeeld kunnen worden.

Het wordt dus nog even afwachten hoe het ICC zal oordelen en vooral wie er het eerst aan de ‘strop’ gaat bengelen: Khaled Meshaal en Ismail Haniyeh van Hamas en/of Mahmoud Abbas en zijn handlanger Saeb Erekat van de Palestijnse Autoriteit/Al Fatah. Ik gok op alle vier tesamen en dat in willekeurige volgorde.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.