Geen wederopbouw en geen demilitarisering; Gaza bereidt volgende oorlogsronde voor met Israël

hamas-bidstondeGaza, vrijdag 2 januari 2015 om 9u30 (locale tijd.) Even tijd nemen voor het islamitische gebed vooraleer weer een dag van hard labeur aan te vatten. Immers aan het eind van de tunnel wenkt Israël. “Tot volgend jaar in Al Quds!” [=Jeruzalem] galmt het door de aanvalstunnels van Hamas en Islamitische Jihad. Want, indien Allah dat wil, wordt Israël weldra van de kaart geveegd en de Joden verdronken in de Middellandse Zee: “From the River to the Sea, Palestine will be free. Alahu Akhbar! Sieg Heil! Let’s kill all the Jews!” Even hogerop zijn een veelvoud aan 72 maagden druk doende met zich op te maken, poederen en parfumeren, tegen dat straks de martelaren van de Palestijnse Jihad hun glorieuze entree maken.

Geen wederopbouw en geen demilitarisering. In plaats daarvan bereidt de Gazastrook zich voor op een vierde oorlogsronde met Israël. Ruim drie maanden na “Operatie Protective Edge” in de zomer is er in de Gazastrook niets veranderd. In de Palestijnse media wordt er vaak over bericht hoezeer de Palestijnen in de Gazastrook nog lijden en dat de radicale islamieten van Hamas hiertegen niets ondernemen. In plaats daarvan investeren ze in raketten en nieuwe terreurtunnels.

Tienduizenden Palestijnen, wier huizen en woningen in de laatste oorlog werden verwoest, leven nog steeds in tentenkampen van de UNRWA. 1,7 miljoen Palestijnen worden het slachtoffer van de twist tussen de radicale Hamas-regering in de Gazastrook en de Fatah-leiding in Ramallah. In de Gazastrook heerst een werkloosheid van 45%.

Het geld, dat de internationale gemeenschap in Caïro voor de wederopbouw van de Gazastrook heeft beloofd, in totaal 5,4 miljard Amerikaanse dollar, bestaat alleen maar op papier. Daarom bevindt de Palestijnse minister-president Rami Hamdallah zich in de Perzische Golf. Hij wil het beloofde geld invorderen.

De reden waarom de miljarden schenkingen niet uitgekeerd worden, is volgens de Palestijnse chef Mahmoud Abbas gelegen in het feit dat Hamas weigert de controles aan de grensovergangen naar Egypte aan Fatah over te dragen. Dit was overeengekomen. Hamas op haar beurt beschuldigt Israël en de Fatah-regering in Ramallah ervan dat ze alles zouden doen om de wederopbouw te verhinderen.

Internationale schenkingen zijn in deze situatie weggegooid geld. In nauwe samenwerking met de VN probeert Israël sinds november de wederopbouw van de Gazastrook te bevorderen. Maar dit is niet mogelijk, omdat het beloofde geld uitbleef. Hamas werd er herhaaldelijk op betrapt hoe zij belasting hief op het uit Israël ingevoerde cement, wat pas stopte na dreigingen van Fatah.

Half december marcheerden gewapende Hamas-troepen met grote raketten (R-160, reikwijdte 150 km.) en drones in de lucht door de straten van Gaza. Hun bedoeling is de bewapening voor een volgende oorlog tegen Israël, niet het welzijn van hun eigen bevolking. Hamas heeft al aan Arabische media laten zien hoe nieuwe aanvalstunnels richting Israël gegraven worden.

Volgens een Egyptisch bericht, dat gepubliceerd werd in het Israëlische dagblad “Jediot Achronot”, investeert Hamas jaarlijks 140 miljoen dollar in de bouw van nieuwe tunnels. Er werken 12.000 Palestijnen in de tunnelindustrie, alleen maar met de handen, zonder werktuigen, zodat het graven niet aan Israëlische zijde wordt gehoord.

Gemiddeld kost iedere tunnel bij Rafah in richting Sinaï/Egypte ongeveer 100.000 dollar en hij wordt in een periode van tot 12 maanden gebouwd. Ook in de raketindustrie boekt Hamas vooruitgang. Half december werden meerdere rakettentests in richting Middellandse Zee uitgevoerd.

door Aviel Schneider – Israel Heute [bron]

in een vertaling uit het Duits door E.J. Bron als ‘Gaza bereidt zich op volgende oorlog voor’

3 gedachtes over “Geen wederopbouw en geen demilitarisering; Gaza bereidt volgende oorlogsronde voor met Israël

 1. Het jaar 2015 is maar net begonnen ofwel dat het Palestijnse volk met haar aangewezen kwade leiders en dezen wil weer oorlog . Dat volk verdient niet beter dan een harde aanpak van Israel en andere landen. Ik hoop hr Brabosh dat jouw berichtgeving een nog grotere steun vind van ieder andere lezer, Vele vragen kan gesteld worden,waarom de politiek in ,Frankrijk,Belgie en Nederland niets wil zien en horen op jouw alarmerende berichten. Hoe het kwaad zich blijvend voort woekert is voor ieder weldenkende mens een groot raadsel.

  Like

  1. Beste a h j Beumers Het kwaad zit in de mensheid. En alle natiën doen hieraan mee. Met de VN en de EU voorop. Ook Rusland en Turkije zijn gevaarlijk bezig. En alle islamitische landen in het Midden Oosten. In de Bijbel wordt dit uitgebreid beschreven. Het lijkt wel alsof de Bijbel vandaag zo op de krant kan worden gelegd. Het is wel een beetje zoeken maar dan kun je Gods plan met de wereld vinden, via het Joodse volk zal er verlossing komen, ( de hele wereld zal dat zien) dat zal nog met heel veel verdrukking en moeilijkheden gepaard gaan en of dat in onze tijd zal zijn is niet bekend maar het tekent zich meer en meer af. Israël zal helemaal alleen komen te staan in de wereld en als de nood heel hoog is zullen ze gered worden en met hen de hele mensheid. Ik weet het het klinkt futuristisch maar dit eschatologisch gebeuren tekent zich steeds meer af. Hou moed en blijf bidden voor Israël. SHALOM!

   Like

 2. Ik vraag me af of het met behulp van Sonarapparatuur mogelijk is om bewegingen onder de grond waar te nemen. Ook speurhonden voelen onraad, ook al is het voor ons niet waarneembaar, heel snel aan en blijven dan vaak op de ‘plaats delict’ wachten totdat de hondengeleider de plaats gemerkt heeft.
  Tsja, en dan is het voor de soldaten van het IDF wachten tot er wat bovenkomt . . .

  Like

Reacties zijn gesloten.