Foto’s van biddende Israëlische moslim politieagent bezorgen veel Palestijnen barstende koppijn

israeli-arab-IDF01Commentaar bij deze foto van een Palestijn uit het Balata ‘vluchtelingenkamp’:
“Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen…”

Deze foto’s van een soldaat van een islamitische Israëlische politieagent bezorgen heel wat Palestijnen en andere Arabische moslims een barstende hoofdpijn. De foto’s (boven en onder) zijn getrokken van een islamitische Magavnik (een agent van de Israëlische grenspolitie) die diep in gebed is verzonken op zijn karpetje met een geopende Koran voor zich.

Een en ander kadert natuurlijk niet zo best in de permanente stroom van leugens en misleiding dat Israël een apartheidstaat zou zijn. Hun woede en frustratie valt dus best te begrijpen. De foto’s werden gepubliceerd op talloze Facebookpagina’s (zie bv. hier, hier, hier en hier) en voorzien van de meest waanzinnige commentaren en verdachtmakingen.

Een Palestijn uit het Balata ‘vluchtelingenkamp’ schreef “Ik weet niet wat ik hierop moet zeggen…” Een andere gefrustreerde Palestijn schreef “dat het een spion is” hoewel het dan weer niet duidelijk is voor wie deze politieagent zou spioneren: voor hen of voor ons? Een ander noemt hem “een verrader”, een “agent van de Mossad”, “geen echte” of “geen goede moslim” en meer van dat soort haatpraat.

Natuurlijk weet iedereen die een beetje vertrouwd is met Israël, dat foto’s zoals deze helemaal geen verrassing zijn. Wij begrijpen vanzelfsprekend dat vele Israëlische moslims bijzonder trots zijn om te dienen bij de grenspolitie en bij het Israëlische leger, want zoals iedereen weet bestaat er in Israël vrijheid van religie en vrije belijdenis ervan, van hoog tot laag en in alle echelons. Tot grote spijt voor wie het benijdt.

Voor om het even welke Jood, moslim, christen, Druus, Bedoeien e.a., die loyaal de principes van de Joodse staat onderschrijft, ligt de weg naar zelfvervulling en -ontplooiing met inbegrip van het bereiken van topfuncties in Israël volledig open. Moslimarabieren hebben hun eigen partijen, kranten, organisaties, parlementsleden enz. in Israël, vrouwen hebben gelijke rechten.

Arabisch is in Israël de 2de landstaal, Arabische soldaten die toetreden tot het leger kunnen kiezen of zij hun eed van trouw afleggen door te zweren op de Torah, Bijbel of Koran en zo verder… Noem mij slechts één ander land in het Midden-Oosten dat zelfs maar een halve millimeter in de buurt komt van de rechtsstaat Israël, de enige democratie in de Arabische en moslimwereld. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn. Zou het?

israeli-arab-IDF02
door Brabosh.com

naar een hint van blogger Israellycool van 31 december 2014

2 gedachtes over “Foto’s van biddende Israëlische moslim politieagent bezorgen veel Palestijnen barstende koppijn

  1. In EU-associatieland Turkije, waar de Brusselse stichters van het EU Reich i.v.m. de uitbreiding van ons democratische lebensraum een oogje op hebben, is het geloof van 15-20% van de bevolking door soenniet Erdogan in de ban gedaan (Alawiet zijn is verboden). Alawieten voelen zich ook moslim. Erdogan’s trawanten, de Isis soennieten van de oude Irakese Saddam Hossein, en bijvoorbeeld Al Qaeda, Nusra, en de vele honderden andere clubjes, zien Alawieten als geloofsafval(liggen), welke “bekeerd” behoren te worden door “zendelingen” als die van Isis.
    Waarom zou misschien wel een Alawiet niet mee kunnen vechten tegen de soennieten van Hamas, of misschien wel als soenniet voor zijn land Israël?
    Tja, in veel hardcore interpretaties van de Koran wordt gepredikt dat de Joden de incarnatie van het kwaad zijn en Allah’s toorn verdienen. En de duivel (Israël) zou iedereen toch moeten bestrijden? Gelukkig hebben we daar toch Groenlinks voor hier in Nederland?

    Like

  2. Dit zie je heel vaak in Israël en wordt door de pers te weinig benadrukt. Israël is ECHT een vrij land voor AL haar inwoners,maar haat en jaloezie van de Arabieren noopt hen tot strenge veiligheids maatregelen. En zo zal deze Israëlische Palestijn ook zijn” broeders” moeten fouilleren!…..het enige doel van ALLE Arabische ( islamitische) landen is het vernietigen van de Joden en het land van de Joden Israël.

    Like

Reacties zijn gesloten.