Elfjarig meisje dat door Palestijnse terroristen in brand werd gezet nog in kritieke toestand

shapira3

Brandbommen, ook gekend als Molotov cocktails, worden volgens Wikipedia “in de eerste plaats bedoeld om een ‘doelwit‘ in brand te zetten eerder dan het onmiddellijk te vernietigen”. Brandbommen zijn een geliefd middel onder Palestijnse relschoppers die waarschijnlijk ook de uitleg van Wikipedia hebben gelezen en haast dagelijks met overtuiging in de praktijk brengen.

Een voorbeeld van een geslaagde dergelijke vreselijke terreurdaad  vond plaats op 25 december 2014, de avond van Kerstdag. Het Joodse ‘doelwit‘ zal haar Palestijnse kerstgeschenk niet gauw vergeten. Het ‘doelwit’ werd namelijk met een brandbom in brand gestoken. Het ‘doelwit’ ligt thans in een hospitaal en voert een hopeloze strijd voor haar leven. Het ‘doelwit’ is het mooie 11-jarige meisje Ayala Shapira. Haar misdaad? Geboren zijn uit een Joodse moeder.

molotovcoctailOp zaterdagavond vechtte Ayala Shapira nog steeds voor haar leven nadat ze op donderdagavond zwaar gewond raakte na een aanslag met een brandbom. Het incident vond plaats op een dienstweg tussen Maale Shomron en de nieuwe gemeenschap van El-Matan in de Israëlische provincie van Samaria (voorbij de Groene Lijn).

Avner Shapiro en zijn 11-jarige dochter Ayala werden door twee Arabische terroristen aangevallen toen ze met hun auto naar huis reden. Ze braken een raampje van de auto, gooiden een brandbom naar binnen die op de schoot van het meisje belandde en haar onmiddellijk in lichterlaaie zette.

Het meisje liep derdegraads brandwonden op. Een groot deel van haar bovenlichaam en gezicht raakte zwaar verbrand. Ayala doorstond met succes reeds een aantal noodzakelijke operaties in het Sheba Medisch Centrum waar ze op de afdeling intensieve zorgen in kunstmatige coma en verdoving wordt gehouden om haar kansen op herstelling aldus te verhogen.

Haar toestand zou momenteel stabiel zijn. Echter, het meisje is wellicht voor de rest van haar leven verminkt en zal de komende jaren nog vele operaties moeten ondergaan. Haar echte lijdensweg moet nog beginnen.

Onmiddellijk werd door het IDF en de Israëlische geheime dienst Shin Bet een klopjacht gehouden op de daders. Op zaterdagavond raakte bekend dat twee Palestijnse Arabieren werden aangehouden waaronder één minderjarige van ca. 16 jaar oud. Beiden zijn afkomstig uit het Arabische dorpje Kfar Azoun in Samaria. Ze worden verdacht voor het plegen van deze wrede terreuraanslag. Intussen bericht Ynet News dat beide aanvallers na ondervraging overgegaan zijn tot bekentenissen.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.