Palestijns historisch revisionisme omtrent Op. Cast Lead (dec. 2008 – jan. 2009)

hamas-rally-2009Gaza Stad, maandag 14 december 2009, twee weken vóór het begin van Operation Cast Lead. Een Palestijnse veiligheidsagent kijkt toe op de tienduizenden aanhangers van Hamas die bijeenkwamen om de 22ste verjaardag te vieren van de oprichting van Hamas. (foto: AP/Hatem Moussa)

Het Palestijnse persagentschap Ma’an News bericht vandaag:

maan-niews2“Palestijnen over de hele wereld herdenken op zaterdag de zesde verjaardag van het begin van Israël’s 22 dagen durend offensief in de Gazastrook in 2008-2009 waarbij meer dan 1.400 mensen het leven lieten.

Het offensief, gekend onder de Israëlische bijnaam “Cast Lead,” begon op 27 december 2008 om 11u30 in de ochtend, toen Israëlische oorlogsvliegtuigen simultaan meer dan 100 luchtaanvallen lanceerde op Gaza.

Israël lanceerde deze aanval nadat een zes-maanden durend staakt-het-vuren met Hamas was afgesprongen dat regelmatig [door Israël] werd geschonden, niettegenstaande Hamas dit in het algemeen naleefde.”

Nou nou… dat is niet enkel in tegenspraak met de historische feiten, maar zelfs met de eigen Palestijnse berichtgeving van toen. Laat ons even teruggaan naar een ander nieuwsbericht van hetzelfde Ma’an News van 25 december 2008:

“De militaire vleugel geaffilieerd met Hamas, de Al-Qassam Brigades hebben een verklaring uitgegeven op de briefing van donderdag omtrent de militaire activiteiten van de groep de afgelopen 24 uren van een operatie genoemd ‘Olievlek (“Oil Stain”) die op woensdagmorgen [23 december 2008] van start is gegaan.

maan-niewsVolgens deze verklaring werden in het totaal 87 granaten afgevuurd op Israëlische doelwitten langsheen de Gazastrook met onbegrip van 54 mortiergranaten, 31 thuisgemaakte projectielen die Hamas “Qassam” noemt en twee Grad missiles van Sovjet origine.

De Al-Qassam Brigades dreigen om operatie “Olievlek”uit te breiden om zodoende meerdere duizenden Israëliërs “onder vuur” te krijgen. De groep benadrukte dat zijn strijders “veel groter zijn dan de omringende Israëlische dreiging en dat ze veel meer voorbereid zijn om de Israëlische agressie tegen te gaan en zichzelf te verdedigen dan in het verleden.”

Conclusie: Ma’an News liegt
Met andere woorden: vandaag schrijft Ma’an News “dat Israël de oorlog in 2008 is begonnen” nadat het “bij herhaling het bestand had geschonden,” terwijl anderzijds “Hamas het bestand in het algemeen goed had nageleefd.” Echter, drie jaar geleden schreef het agentschap dat vier dagen vóór het begin van Cast Lead Hamas pronkte dat ze die dag maar liefst “87 projectielen hadden afgevuurd op Israël”!?!!

Conclusie: Ma’an News liegt! Echter, de feiten zijn wat ze zijn. Vier dagen eerder was Hamas een offensief begonnen onder de naam ‘Olievlek’ wat later bekend werd als “Cast Lead” vooraleer Israël terugsloeg. Zij behielden een hele week lang de naam operatie ‘Olievlek’ in het begin van de oorlog. Hier is een voorbeeld waarin deze naam nog wordt gebruikt op 30 december 2008. Helaas werd de website van de Qassam Brigades herwerkt en zijn hun persberichten niet meer in te kijken.

De Amerikaanse blogger Elder of Ziyon schreef eerder hoe Hamas vrij vroeg in het offensief haar heroïsche retoriek verliet (nadat het flink op zijn donder had gekregen van het IDF) en snel overging tot het zich voordoen als “slachtoffers van de Zionistische agressie”, een leugen die herhaald werd door Amnesty International, Human Rights Watch, in het Goldstone Rapport en vele andere zogenaamde ‘objectieve’ observanten.

Wie of wat is Ma’an News?
Het Palestijnse Ma’an News Agency (nieuwsagentschap) is een media uitgave van het Ma’an Network met hoofdkantoor in Bethlehem op de West Bank. Het verspreid zijn informatie in drie talen: Arabisch, Hebreeuws en Engels. Ma’an Netwerk, berucht om haar virulent antisemitisme, is een niet-gouvermentele organisatie (NGO) die werd gelanceerd dankzij de sponsoring van de Deense Regering via het Danish Representative Office aan de Palestijnse Autoriteit.

Andere sponsoren die tevens partners zijn van Ma’an Netwerk, zijn onder meer de Nederlandse Regering, de Europese Commissie, UNESCO en de Britse Regering via UK-Aid. Het Europees Parlement neemt enerzijds maatregelen om het antisemitisme te bestrijden maar met de andere hand deelt het gul miljoenen eurocenten uit aan antisemitische organisaties zoals Ma’an Netwerk. Onbegrijpelijk en onacceptabel!

Sponsors van het Palestijnse Maan Netwerk:

maan_donors3

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.