Als VN-Veiligheidsraad ‘Palestina’ resolutie accepteert moet Israël Judea & Samaria annexeren

wig2De Israëlische organisatie Woman In Green (WIG) voert tijdens de verkiezingen over heel het land campagne door o.a. blauwe affiches aan te plakken op openbare plaatsen, telefoonhokjes, bushaltes enz. met daarop de [Hebreeuwse] tekst “Stem op kandidaten die Israëlische soevereiniteit over Judea & Samaria steunen.”

Zoals ik hier gisteren reeds schreef wil Saeb Erekat, de toponderhandelaar in het vredesproces voor de Palestijnse Autoriteit (PLO), reeds morgen maandag in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties laten stemmen over een betwiste resolutie, die namens de Palestijnen wordt ingediend door Jordanië. De resolutie behandelt concreet de erkenning van een Palestijnse staat en een Israëlische terugtrekking achter de pre-1967 lijn tegen eind 2017. Saeb Erekat was eveneens zo ‘vriendelijk’ om Israël gelijk te stellen met Islamitische Staat (ISIS/ISIL), wat hem uiteraard niet in dank werd afgenomen in Israël.

In Israël worden op 17 maart 2015 vervroegde parlementsverkiezingen gehouden en het is duidelijk dat één van de belangrijkste thema’s in de verkiezingen, de eenzijdige erkenning van Palestina is door individuele lidstaten van de Europese Unie (Zweden bv.) en de Verenigde Naties. Indien de Verenigde Staten op maandag aanstaande zouden afzien om hun vetorecht in te zetten om dit manoeuver te dwarsen, ziet het er somber uit voor Israël.

Ondermeer Danny Danon, kopstuk van Likoedpartij, maar ook de Israëlische organisatie Woman In Green [WIG], stellen in niet mis te verstane bewoordingen dat indien de VN-Veiligheidsraad inderdaad de Jordaanse resolutie accepteert, er voor Israël niets anders opzit dan de soevereiniteit van Israël uit te roepen over delen van of over heel Judea & Samaria. Danny Danon zei er op zaterdag 27 december 2014 in Gush Etzion dit over:

Minister Danny Danon“Wij moeten in de duidelijkste bewoordingen aan de wereld uitleggen dat elke eenzijdige erkenning van een Palestijnse staat Israël soevereiniteit zal brengen.

Wanneer een vooraanstaand lid van de Palestijnse Autoriteit, [toponderhandelaar] Saeb Erekat, het waagt om Israël gelijk te stellen met ISIS [Islamitische Staat] dan is dat een teken dat er aan Palestijnse zijde niemand is om mee te praten.

Indien aanstaande maandag de Verenigde Naties een Palestijnse staat erkennen, moet de staat Israël dit beantwoorden met [eveneens] eenzijdige stappen, met inbegrip van het implementeren van soevereiniteit [in Judea & Samaria].”

De Israëlische organisatie Woman In Green [WIG] is een campagne begonnen om het Israëlisch publiek op te roepen om te stemmen voor verkiezingskandidaten die de soevereiniteit over Judea & Samaria ondersteunen en promoten. Parallel hieraan hebben WIG directeuren Yehudit Katzover en Nadia Matar conservatieve politici aangeschreven om hen aan te manen om Israëlische soevereiniteit over Judea & Samaria tot een hoeksteen te maken van hun nationaal beleidsplatform tijdens de duur van de verkiezingen.

Uittreksels uit de brief van Katzover en Matar (WIG) aan Israël’s parlementsleden onder de titel ‘Het volk roept Israëlische soevereiniteit uit in het land van Israël’:

“De verkiezingscampagne die wij ingaan wordt gekenmerkt door het verlangen naar duidelijke uitspraken. De reden is: de meerderheid van de mensen is ontnuchterd en hebben geïnternaliseerd dat het maken van concessies, Israël nergens anders leiden dan naar een doodlopende straat vol terreur, bloedvergieten en het verliezen van onze weg.

WIG-logoIsraëlische burgers hebben met tragische pijn gezien en ervaren hoe de Oslo-akkoorden, de uitwijzing uit Gush Katif (Gaza), het ontbreken van een ondubbelzinnige beslissende (slag) tijdens (Operation) Protective Edge en de bouwstop in Judea, Samaria en Jeruzalem, het land enkel meer internationaal isolement opleverden, eisen om nog groter concessies te maken en internationale legitimatie voor Arabische terreur in Israël en in de wereld.

De aanhoudende aarzeling van opeenvolgende Israëlische regeringen met betrekking tot de toekomst van Judea en Samaria, leidden ertoe dat de naties van de wereld een Palestijnse staan steunen. De volgende regering zal de hoop en de droom moeten blokkeren van de Arabieren die een Palestijnse staat willen oprichten op de ruïnes van Israël en dat kan worden gedaan door middel van een historisch proces dat meer gerechtvaardigd is dan alle anderen: de implementering van Israëlische soevereiniteit op het land van Israël.

In deze stembusgang zal het volk van Israël moeten kiezen wie de uitdaging van de soevereiniteit zal leiden. Op dit moment zijn de ogen van het hele Israëlische publiek op u gericht, de leiders en diegenen die door het publiek werden gekozen. U zult op verschillende podiums ondervraagd worden omtrent uw alternatieve visie die voor u ligt.

Dit is het beslissende uur voor leiderschap. Dit is het uur waarin het volk van u waarachtige verklaringen wenst te horen omtrent de toekomst van Israël. Wij roepen u op om trots de visie van soevereiniteit uit te dragen, om het discours omtrent soevereiniteit om te keren tot een idiomatische uitdrukking die vloeiend wordt uitgesproken zonder vrees of kommer.”

door Brabosh.com

wig3

Een gedachte over “Als VN-Veiligheidsraad ‘Palestina’ resolutie accepteert moet Israël Judea & Samaria annexeren

  1. Judea en Samaria zijn delen van de ongedeelde joodse staat Israel. Daar kan niemand tegenop. Psalm 2: Die in de hemel zetelt, lacht. De HEERE spot met hen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.