Wat zou Hamas thans bezighouden? Zij graven zich een weg richting Joodse staat…

gaza-tunnels“Israel here we come!”Westerse pro-PalestijnsHamas ‘vredesactivisten’ demonstreren tegen Israël terwijl ondergronds de Gazaanse islamistische Al Qassam Brigades zich een weg graven richting Joodse staat om andermaal – gewapend met babies en raketten – de strijd aan te gaan met de IDF. “Peace is for Pussies!” luidt het credo in Gaza. Echter, het plafond van hypocrisie, leugens en bedrog, dreigt binnenkort naar beneden te vallen…

Waarnemingen van wat lijken te zijn massieve graafwerken langsheen het hekken rondom de Gazastrook, hebben de ernstige bezorgdheid gewekt onder de Israëlische bewoners van de zuidelijk gelegen dorpjes en gemeenten nabij de Strook. Volgens verschillende berichten werden er door lokale Palestijnen vlaggen van Hamas geplaatst op de heuvels van opgeworpen grond die in de sites werden uitgegraven.

In de afgelopen paar dagen berichtten bewoners van Netiv Ha’asara (kaartje rechts), een coöperatieve agrarische gemeenschap (moshav) gelegen op nauwelijks 400 meters [!] van Beit Lahya in Gaza, over een aantal gevallen waarin aan Gazaanse zijde van het hekken bulldozers en vrachtwagens werden gespot die zware graafwerken uitvoeren dichtbij het veiligheidhekken.

De bewoners van de Israëlische moshav berichtten verder over een 200-meter-lange strook opgeworpen grond in het gebied waar Palestijnse arbeiders periodiek emblemen van de islamitische terreurgroep Hamas bovenop planten.

nativVolgens de bewoners van Netiv Ha’asara, dat slechts 50 meter van de grens van Israël met de Strip ligt, zijn de recente graafwerken de eerste van een dergelijke operatie die plaatsvinden sinds het einde van de voorbij zomeroorlog tussen Israël en Hamas. Een IDF woordvoerder was niet beschikbaar voor commentaar op het bericht.

Afeglopen zaterdag, 21 december 2014, liet Hamas aan Israël weten dat het niet geïnteresseerd was in een escalatie in de Gazastrook en beloofde dat het de Palestijnen zou opsporen en straffen die op vrijdag een raket hadden afgeschoten op de Eshkol regio, aldus een bericht in het Palestijnse dagblad Al-Quds.

Hamas had zijn boodschap aan Israël laten overbrengen via een Egyptische bemiddelaar, erop drukkend dat het niet achter de raketaanval zat, aldus het bericht, dat reeds de derde raketaanval in zijn soort was sinds op 26 augustus 2014 de aanvalsoorlog van Hamas tegen de Joodse staat door het IDF werd afgeslagen en eindigde in een voorlopig staakt-het-vuren bestand in afwachting van een meer stabiele regeling.

Even later kwam dan het bericht (voor wat het waard is) dat Hamas de Palestijnse daders van de raketaanslag had gevat. Over heel 2014 hebben Hamas en het dozijn gelieerde Palestijnse terreurgroepen in de Strook die rechtstreeks onder het directe commando van Hamas opereren, ca. 4.500 raketten en mortierganaten afgevuurd op de Joodse staat.

Hierbij vielen meer dan 2000 Palestijnse doden waarvan meer dan de helft terroristen waren.

Aan Israëlische zijde sneuvelden 67 IDF-soldaten en zes burgers.

door Brabosh.com

naar een bericht  in The Times of Israel van 23 december 2014

Een gedachte over “Wat zou Hamas thans bezighouden? Zij graven zich een weg richting Joodse staat…

  1. Het is toch niet zo moeilijk voor Israël, om dat zooitje te verzuipen ? Een pijpleiding van zee naar een oude tunnel en pompen. Niet Israël zal dan de zee in gewerkt worden, maar zij die daar aan werken en mee bezig zijn.

    Like

Reacties zijn gesloten.