Finland – parlementslid gaat door het lint: ‘Joden zijn terroristen die spioneren voor Israël’

mepEsko Seppänen: “Ik ben geen antisemiet, maarRRRrr…”

Hoedt u voor mensen die hun zin steevast beginnen met “Ik ben geen antisemiet, maar…” waarop ze slechts luttele seconden later spontaan een overvolle vuilbak van eeuwenoude antisemitische stereotiepen en vooroordelen over Joden voor je voeten leegkieperen.

Dat bewees onlangs oud-parlementslid Esko Seppänen, Helsinki, Finland, door de vreselijkste antisemitische onzin uit te kramen, net alsof de jaren 1930 nooit zijn weg geweest. Enkel zijn bruinhemd en nazi-kepie mankeerden nog in het verhaal. Julius Streicher, de uitgever van Der Stürmer, grijnsde vanuit zijn graf naar de Finse vleesgeworden hondendrol en zag dat het goed was… 😦

Aanleiding tot de verbale razernijen van dit voormalig parlementslid was het besluit van het gemeentebestuur van Helsinki om de oude maritieme douane gebouwen in de hoofdstad te verkopen aan de Joodse culturele organisatie Chabad Lubavitch. Esko Seppänen betwistte dit besluit en betoogde dat deze gebouwen niet verkocht mogen worden aan Joodse groepen.

Het Finse magazine Verkko Uutiset berichtte dat volgens Seppänen de stad haar eigendommen niet mag uitverkopen “aan spionnen en staatsterroristen” want in zijn ogen spioneert de orthodoxe Joodse organisatie [Chabad Lubavitch Finland] voor Israël en werkt met dat doel nauw samen met de Mossad, de Israëlische geheime dienst. En dat staat volgens het ex-parlementslid synoniem met ‘staatsterrorisme’.

“Ik ben geen antisemiet,” sustte Seppänen zijn kritikasters en vervolgde als volgt zijn haattirade op zijn blog:

“De internationale financiering, die deze de Finse tak van deze associatie geniet, heeft de Stad Helsinki overgehaald om haar vastgoed te verkopen aan haar leden voor culturele doeleinden en tevens voor synagoge activiteit van de organisatie, pal tegenover Finland’s paradeplein aan het Presidentiëel Paleis en in de onmiddellijke nabijheid van de regeringsgebouwen.

Het voormalige eigendom van de Marine Customs biedt een uitstekende locatie, bijvoorbeeld voor het onderscheppen en registreren van boodschappen van de telecommunicatie van de Finse Staat.

Bovendien vertegenwoordigt de Mossad staatsterrorisme en om deze reden zouden de barakken van de Zeedouane in de toekomst tevens een aantrekkelijk doelwit kunnen vormen voor anti-Israëlische aanslagen.”

Kortom, volgens Esko Seppänen vormt een synagoge zo dicht bij het Presidentieel Paleis een ernstige interne bedreiging voor de veiligheid van de Finse staat. Bovendien is dat Joodse gebedshuis in werkelijkheid een dekmantel voor de activiteiten van de Israëlische Mossad. Een en ander zou tevens als een magneet het internationale terrorisme aantrekken.

‘Gelukkig’ heeft Seppänen ons verzekerd dat hij geen antisemiet is, dus waarover maken we ons nog zorgen? 😦

Overigens is het niet de eerste keer dat Finse politieke kopstukken door het lint gaan. Pertti Salolainen, de ondervoorzitter van het Comité van Buitenlandse Zaken van Finland, beweerde op de Finse openbare omroep Aamu TV in het programma YLE van 29 november 2012, dat de “Amerikaanse Joden een enorme controle houden over de rijkdom en media in de Verenigde Staten en dat dit de Amerikaanse regering verhindert om neutraal te blijven naar de Palestijnen toe.”

Oude wijn in nieuwe zakken – uit Der Stürmer van 1937:
De ‘geld demoon‘ – “Joden controleren het geld en de wereld

sturmer_1937

door Brabosh.com

Een gedachte over “Finland – parlementslid gaat door het lint: ‘Joden zijn terroristen die spioneren voor Israël’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.