Wetsvoorstel ingediend betreffende de ‘erkenning van de Palestijnse Staat door België’

dewever2Bart De Wever, achter de schermen de feitelijke baas van België, is nog steeds duidelijk in zijn nopjes met de nakende erkenning van ‘Palestina’ bestuurd door de eenheidsregering van Hamas en Al Fatah.

Op 3 december 2014 berichtte ik hier dat de Belgische regering overweegt om de nep-staat Palestina te erkennen en gaf en passant een flinke sneer naar Bart De Wever en zijn Vlaams-nationale partij N-VA (het ‘Vlaams Blok light‘, zoals wij dat hier heten), de werkelijke motor die achter de creatie zit van het huidige kabinet. Dat werd meteen stevig afgezwakt door enkele Antwerpse Joodse leiders die schreven “dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen.”

Dat deden ze uiteraard met veel liefde en trouw om hun gekende beschermheren af te schermen met André Gantman (fractievoorzitter N-VA in de Antwerpse gemeenteraad) en Ludo Van Campenhout (schepen voor N-VA in het Antwerps Stadsbestuur) als belangrijkste iconen, die naar het zich laat uitschijnen voor eeuwig onder de Antwerpse Joodse paraplu mogen schuilen.

Sindsdien geen scheef woord meer over de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) van Burgemeester Bart. Zelfs The Jerusalem Post nam de Antwerpse proteststemmen meteen over.

Het verraad van België
Maar het liep dus wel een vaart, naar Belgische normen zelfs in sneltreinvaart, want twee weken later is het al zover.

Op dezelfde dag dat het Europees Parlement met een ruime meerderheid van 498 stemmen voor, 88 stemmen tegen en 111 onthoudingen, een resolutie heeft goedgekeurd die moet leiden tot de formele erkenning van Palestina als staat en zijn steun benadrukte aan de tweestatenoplossing, werd op 17 december 2014 in de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers een voorstel van resolutie ingediend betreffende de erkenning van de Palestijnse Staat door België.

king-abbasMahmoud Abbas, de zelfgekroonde Keizer zonder Kleren van ‘Palestina’, voorlopig nog steeds zonder een volk en zonder land maar dankzij België gaat dit allemaal veranderen

Zoals hieronder blijkt uit de namen van indieners, lijkt het slechts een formaliteit te worden vooraleer België de nepstaat Palestina zal erkennen die bij mijn weten zich geografisch gezien nog steeds op Israëlisch grondgebied bevindt. De bewuste ontwerpresolutie in de Kamer van Volksvertegenwoordigers werd ingediend door de drie Vlaamse regeringspartijen N-VA, VLD en CD&V en de franstalige MR die met minister Charles Michel ook de premier levert.

Indieners zijn voor de N-VA Hendrik Vuye (fractieleider in de Kamer voor de N-VA), Peter Luykx (volksvertegenwoordiger voor de N-VA in de Kamer) en Peter De Roover (volksvertegenwoordiger voor de N-VA in de Kamer en ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging (VVB).

Voor de christendemocraten CD&V zijn dit Servais Verherstraeten (fractieleider voor de CD&V in de Kamer) en Sarah Claerhout (voorzitster CD&V Gent en eerste opvolger voor de Kamer). Voor de Vlaamse liberalen VLD zijn dit Patrick Dewael (fractieleider voor de Open Vld in de Kamer) en Nele Lijnen (volksvertegenwoordiger voor de VLD in de Kamer)

Voor de franstalige liberale partij MR (Mouvement Réformateur) zijn dit Denis Ducarme (volksvertegenwoordiger in de Kamer voor de MR) en Katrin Jadin (volksvertegenwoordiger in de Kamer voor de MR).

Hieronder een fragment uit de bewuste ontwerpresolutie:

“VERZOEKT DE REGERING:
de Palestijnse Staat te erkennen als Staat en als internationaal rechtssubject op het ogenblik dat het meest geschikt wordt geacht, op basis van o.a. de volgende elementen:

a) de positieve impact van deze erkenning zodat een alomvattend politiek onderhandelingsproces tussen Israël en Palestina opnieuw opgestart of ondersteund kan worden;

b) de evolutie van het overleg tussen de lidstaten van de Europese Unie en van de inspanningen van de EU om het vredesproces te ondersteunen, met het oog op een definitieve en alomvattende oplossing die de legitieme verwachtingen van vrede, veiligheid en welvaart van zowel de Palestijnse als de Israëlische bevolking respecteert;

c) het bestaan van een volwaardige Palestijnse regering met gezag over het hele Palestijnse grondgebied.

Bovendien zullen de erkende grenzen van het grondgebied van de Staat Palestina die van 1967 zijn en kunnen ze enkel gewijzigd worden na onderling overleg tussen de beide partijen.

resolutie

wordt vervolgd….

door Brabosh.com

Een gedachte over “Wetsvoorstel ingediend betreffende de ‘erkenning van de Palestijnse Staat door België’

 1. Erkennen van het luchtkasteel Palestina, ontkennen van de reële Hamas als terroristen organisatie, een Deense ambassadeur die voor lopende camera vindt dat Israel zich ‘gelukkig moet prijzen om door Europa met dubbele maat beoordeeld te worden te worden.etc.etc.

  Europa wordt geregeerd door leugens & terroristen en ze maken in Israel op niemand meer indruk. Ze worden hoogstens gebruikt als materiaal voor sartire.

  Ze kunnen dus op papier indienen & erkennen wat ze willen maar er komt pas een “Palestina” wanneer Israel het besluit en dat gaat nog wel even duren.

  Brusselse Boycots? Zonder 66 jaar boycots had Israel nooit geworden wat het vandaag is!
  Zengende hitte ? Heeft Israel niet gestopt om de woestijn te laten bloeien!
  Oorlogen? Hebben haar niet verdeeld en zéker niet verslagen!
  Zelfmoord terroristen? Hebben het LEVEN in Israel niet gestopt!
  Haatcampagnes? Het sociale & culturele leven in Israel is ongeevenaard!

  Zoals gezegd, Brussel maakt nergens nog indruk….behalve in Brussel.

  Like

Reacties zijn gesloten.