Hasby genomineerde best clip anno 2014: ‘Let’s Talk Peace’ [satirevideo]


Let’s Talk Peace

Zoals dat op elk jaareinde het geval is worden ook nu weer de genomineerden bekend gemaakt voor de Hasby Awards 2015. Pro-Israëlactivisten, beste blogs, beste pro-Israëlwebsites, commentatoren, artikels, toespraken, video’s enz. maken hun opwachting.

De bovenstaande satirische videoclip “Let’s Talk Peace”, een animatiefilmpje dat werd geproduceerd door Maoz Israel Ministries werd genomineerd in de categorie ‘BEST PRO-ISRAEL VIDEO‘ van het afgelopen jaar 2014.

In het animatiefilmpje is de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry er eindelijk ingeslaagd om alle betrokken partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict rond één tafel te krijgen met van links naar rechts: PA-president Mahmoud Abbas, Hamasleider Khaled Meshaal, minister John Kerry en premier Benjamin Netanjahoe.

Mahmoud Abbas en Khaled Meshaal (aka ‘The Beauty and The Beast’) hier samen aan de tafel, doen me onwillekeurig terugdenken aan een hilarische scene uit de film “Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb” uit 1964 van Stanley Kubrick. Deze film kreeg zelfs de prijs van de Verenigde Naties dat jaar, naast vier Oscarnominaties.

Vooral de rol van acteur Peter Sellers als Dr. Strangelove aka de naar de VS geëmigreerde Duitse nazi Herr Doktor Merkwürdigliebe, die zijn kunstarm maar niet kan controleren en telkens omhoog zwaait in de gekende Hitlergroet, is ronduit hilarisch. Vergelijk dat maar met Abbas die er maar niet inslaagt om Khaled Meshaal in de pas te laten lopen van zijn nep-diplomatie strategie in de strijd om de vernietiging van Israël.

hsBFO

door Brabosh.com

Een gedachte over “Hasby genomineerde best clip anno 2014: ‘Let’s Talk Peace’ [satirevideo]

  1. Dat gebeurt dus als jullie stukken trouw worden doorgestuurd naar pers en andere mensen

    hè….;-)

    Erica van Beek

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.