Hamas vuurt raket af op Israël, dat zich verdedigt en terreurnest in Khan Younis belaagt

gaza-raketten

Palestijnse terroristen hebben vrijdag namiddag vanuit Gaza een Qassamraket afgevuurd op Israël die neerstortte in het gebied van de Israëlische gemeenschap van Eshkol nabij de Gazastrook. De raket explodeerde in een open veld en veroorzaakte nauwelijks schade en er vielen ook geen gewonden.

Dit was reeds de derde keer dat terroristen een raket afvuurden sinds het staakt-het-vuren bestand op 26 augustus ll. inging en een voorlopig einde maakte aan Israël’s 50 dagen durende contra-terreuroffensief Operation Protective Edge.

4480-raketten2Tijdens die zomeroorlog bestookten Palestijnse terroristen Israël met 4.480 raketten en mortiergranaten en sneuvelden tevens 67-IDF-soldaten en zes burgers. In Gaza werden ca. 2100 Palestijnen gedood, waarvan meer dan de helft terroristen.

De aanval komt een dag nadat Hamas zijn grootste militaire oefening hield sinds het einde van Operation Protective Edge, die plaatsvond op de ruïnes van twee voormalige Israëlische gemeenten in Gaza – Dugit en Nissanit.

Die werden in de zomer van 2005 ontruimd volgens het ‘Disengagement’ plan van wijlen premier Ariel Sharon, die korte tijd later gevolgd werd door de machtsovername van Hamas van de Strook. Die etnische zuivering van Joden in Gaza met de ontruiming van Gush Katif en andere ‘nederzettingen’ wordt tegenwoordig algemeen aanzien als één van de grootste blunders van Israël.

Het IDF slaat terug
De aanval van Hamas (of één van het dozijn gelieerde terreurgroepen in Gaza) werd afgelopen nacht beantwoord door het IDF met de Israëlische Luchtmacht die enkele doelwitten van Hamas onder vuur nam en in Khan Younis in het zuiden van de Strook een cementfabriek van de terroristen bestookte die wordt gebruikt voor de aanleg van terreurtunnels.

Ondanks het feit dat dit reeds de derde raket was die Palestijnse terroristen afvuurden, is het de eerste keer sinds het einde van de zomeroorlog eind augustus dat het IDF een terreuraanval beantwoordde. Later gaf IDF woordvoerder luitenant-kolonel Peter Lerner een korte verklaring uit:

“Israëlische vliegtuigen hebben een terroristische infrastructuur van Hamas beschoten in het zuiden van de Gazastrook. Het IDF zal geen enkele poging toestaan die de veiligheid ondermijnt en het welzijn van de burgers van Israël kan beschadigen. De terroristische organisatie Hamas is verantwoordelijk en wordt aangerekend de aanslag [van vrijdag] tegen Israël.”

hamas-zomerkampGaza, trainingskamp voor de jongeren van Hamas

 door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.