Israëlische dokters verzorgen gewonde Syrische rebellen in een nieuwe video


Syrian Fighters Rescued by the IDF: The War Next Door (Part 1)

Terwijl Europeanen en Arabieren hun diplomatiek offensief jegens de Joodse staat intensifiëren, is bij de buurlanden van Israël het dak naar beneden gekomen. Volgens de PA resolutie die door Jordanië werd ingediend in de Verenigde Naties moet Israël ondermeer ook de strategisch gelegen Golan Hoogtes teruggeven aan Syrië. Euh, aan welk Syrië? Aan dat van Bashar Al Assad? Of aan het Al Nusrafront of aan Islamitische Staat (ISIS/ISIL)?

Intussen blijft het puin ruimen aan de grens tussen Israël en Syrië. Regelmatig vluchten gewonde Syriërs de grens over op zoek naar medische hulp. Soms worden gewonde rebellen gewoon achtergelaten aan de Israëlische grens, compleet aan hun lot overgelaten. Tja, wat doe je dan in zo’n geval? Laten sterven maar? De Israëlische medische staf kan het geen gram schelen tot welke strijdende partij de gewonde persoon in nood behoort.

In de video hierboven, zijn een aantal militaire dokters op de Golan Hoogtes druk in de weer om drie Syriërs, die hen zonet in een militaire ambulance werden gebracht, hun toestand te beoordelen en hen de eerste zorgen te geven alvorens zij naar een ziekenhuis worden overgebracht. Tijdens de nacht verzamelen Israëlische soldaten de gewonde mannen die aan hen worden overgedragen aan de grens.

Zij lijden aan verschillende verwondingen die ze blijkbaar hebben opgedaan in hun strijd tegen het leger van de Syrische President Bashar Assad en sommigen lijden zichtbaar veel pijn. Het Israëlische medisch personeel lijkt haar best doen om het de drie Syriërs zo comfortabel mogelijk te maken als ze proberen om hun verwondingen en hun oorzaken te identificeren. Van de ene wordt gezegd dat hij werd neergeschoten, van de ander dat hij wellicht werd getroffen door een granaatscherf.

Hier verder lezen.

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.