Palestijnse terrorist gooit zwaveluur naar Joods gezin met jonge kinderen in auto

acid-aanslagDe dader, de 45-jarige Palestijn Jamal Abd al-Majid Ghayatha die eveneens gewond raakte, wordt hier door Magen Adom overgebracht naar het hospitaal [bron]

Zeven Israëlische mensen, een Joods gezin waaronder vijf kinderen, werden op vrijdagnamiddag 12 december ’14 gewond toen ze werden aangevallen door een Palestijn die hen besproeide met zwavelzuur. De vader van het gezin kreeg het zuur in aangezicht en ogen en werd voor verzorging overgebracht naar het Hadassah Hospitaal Ein Kerem in Jeruzalem. De moeder en haar drie dochters tussen 8 en 10 jaar oud en haar nicht, werden met lichte brandwonden overgebracht naar het Medisch Centrum Shaare Zedek in de hoofdstad.

De terroristische aanslag had plaats nabij het controlepunt tussen Beitar Illit, een Joodse gemeente in Gush Etzion alwaar de familie van afkomstig is, en het Palestijnse dorp Husan ten zuidwesten van Jeruzalem in Judea net voorbij de Groene Lijn. Het Joods gezin was met de wagen onderweg en hield even halt aan het kruispunt van Al-Hader om een lifter te laten instappen. Dat hadden ze beter niet gedaan.

Naast de lifter stond een Palestijn die op de auto toestapte en door het raam een flinke hoeveelheid zwavelzuur sproeide over de familie die in de auto zat. De dader trachtte daarna met een schroevendraaier nog wat omstanders te verwonden totdat hij uiteindelijk door een voorbijganger werd neergeschoten en ernstig gewond raakte.

De dader werd nadien geïdentificeerd als Jamal Abd al-Majid Ghayatha, 45 jaar oud, en afkomstig uit het Arabische dorpje Nahalin in Judea [op de West Bank]. Arabische media gelieerd met Hamas zeiden dat de dader een voormalige Palestijnse gevangene was die een tijd opgesloten zat in een Israëlische cel. Een persverklaring van het IDF van vrijdag vertelt dat “de man gekend was voor zijn eerdere betrokkenheid in illegale en vijandige opstootjes en activiteiten.”

Terrorist gooit zwavelzuur naar een Joods gezin nabij Jeruzalem

door Brabosh.com

Een gedachte over “Palestijnse terrorist gooit zwaveluur naar Joods gezin met jonge kinderen in auto

  1. En niets hierover in onze kranten.
    Maar had de dader een JOOD geweest, die zuur over een ‘Palestijns’ gezin had gegooid . . .
    Vult u zelf verder maar in.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.