Palestijnen weigerden medische hulp van IDF en verkozen PA-minister Abu Ein te laten sterven

IDF-MedicWoensdag 10 december 2014. PA-minister Ziad Abu Eid wordt onwel tijdens een anti-Israël manifestatie. Een inderhaast bijgeroepen vrouwelijke Israëlische arts van het IDF (midden op het beeld met helm) wordt door Palestijnse omstaanders verhinderd om medische bijstand te verlenen aan de minister in nood. “Liever dood dan gered door een Jood,” zullen de Palestijnen gedacht hebben. [bron foto: screenshot van Sky News]

Terwijl de hele wereldbol moord en brand schreeuwt, de Palestijnen de Arabische wereld Israël beschuldigen van de “moord op PA-minister Abu Eid”, zowel de VS, de VN als de EU druk zetten op Israël en een dringend en grondig onderzoek eisen naar de rol van het IDF in de dood van de minister afgelopen woensdag, lijkt in de pers bewust enkele details te zijn weggelaten die misschien het leven van Abu Eid hadden kunnen redden.

Op beelden van Sky News over de confrontatie tussen het IDF en Zias Abu Eid, de voormalige minister voor Gevangeniswezen van de Palestijnse Autoriteit, is te zien dat Palestijnse Arabieren trachten te verhinderen dat een vrouwelijke medicus van het IDF bijstand zou verlenen aan de stervende PA-minister.

Ziad Abu EidHartlijder zonder een hart voor (Joodse) mensen, PA-minister Ziad Abu Eid: “Alle Joden buiten, alléén Arabieren kunnen blijven!”

Ziad Abu Ein, de ‘Minister voor Nederzettingen’, wat in feite betekent ‘Minister tegen Nederzettingen’, leidde een protestmars tegen de Joodse gemeenschap van Adei Ad in Samaria toen de demonstranten door IDF-soldaten werden tegengehouden. Abu Ein weigerde de bevelen van de soldaten op te volgen en schreeuwde hen ‘vuile honden’ toe en meer van dattum. Op een bepaald ogenblik greep een soldaat hem zelfs bij de nek toen die zich bedreigd voelde door Abu Eid.

Abu Ein, die gezondheidsproblemen had, hartproblemen kende, aan hoge bloeddruk en diabetes leed, werd de opwinding teveel. Hij voelde zich plots onwel worden, zakte buiten adem in elkaar en ging op de grond liggen terwijl hij naar zijn hartstreek greep. Enkele minuten later overleed hij tijdens zijn overbrenging naar een hospitaal.

In feite was Abu Eid door al zijn gezondheidsproblemen en hartkwaal, een man die ten dode was opgeschreven en had nooit aan dergelijke tumultueuze demonstraties mogen deelnemen. Uiteindelijk werd hij geveld door de stress. Tijdens een autopsie constateerde een Israëlische arts dat de aders van de man voor 80 procent waren dichtgeslibd. De arts concludeerde dat de man overleden was aan een hartaanval en niet aan een stoot of slagen van IDF-soldaten. Op geen enkele van de gemaakte beelden is te zien dat een soldaat Abu Eid een slag op de borst gaf. Daar is geen enkel bewijs voor.

Echter, misschien had het leven van de PA-minister nog gered kunnen worden. Tom Rayner, een journalist van de Britse openbare omroep BBC, onthulde dat de Palestijnse demonstranten een inderhaast bijgeroepen vrouwelijke Israëlische arts verhinderden om medische bijstand te verlenen aan de PA-minister in nood. Een commentator van Sky News die ter plaatse beelden maakte, had het incident met de IDF-arts opgemerkt en gefilmd (plaatje bovenaan, screenshot) en besloot: “Indien hij daar was overgelaten aan de zorgen van de Israëlische medicus, had hij misschien nog geleefd.”

In de Arabische en Palestijnse pers wordt met geen woord gerept over het incident met de toegesnelde Israëlische medicus. Door de hulp te weigeren “van een Jood van het bezettingsleger” werd door de Palestijnen eigenhandig definitief het doosvonnis ondertekend van Ziad Abu Eid. Het zou best kunnen dat Abu Eid wat van het traangas had ingeademd dat door het IDF werd ingezet om de manifestatanten te stoppen, en dat hij daardoor kortademig was geworden maar dat bleek de doodsoorzaak niet te zijn. Het was uiteindelijk de stress in combinatie met zijn hartkwaal en andere gezondheidsproblemen die hem fataal werden.

Wat eveneens nauwelijks of niet wordt vermeld in de Palestijnse en Westerse pers, is de betrokkenheid van Ziad Abu Ein in de terreur. Op 14 mei 1979 hielp de toen 20-jarige Abu Ein als militant van Abu Nidal Organisatie mee aan de moord in Tiberias op twee Israëlische jongens, Boaz Lahav (16 jaar) en David Lankri (14 jaar). Abu Zein was de man die de explosieven plaatste die de twee jongens doodde.

De terrorist vluchtte na de moorden naar de Verenigde Staten maar werd in 1981 het land uitgezet en uitgeleverd aan de Joodse staat. In 1982 werd Abu Ein in Israël veroordeeld tot levenslange opsluiting. Van die zware straf heeft hij nauwelijks drie jaar uitgezeten. Hij kwam namelijk reeds in 1985 op vrije voeten als deel van een gevangenenruil, beter gekend als het  Jibril Akkoord.

Toenmalig premier Shimon Peres ondertekende op 21 mei 1985 een akkoord met PFLP-GC terroristenleider Ahmed Jibril waarbij 1.150 Palestijnse terroristen werden vrijgelaten (waaronder dus ook kindermoordenaar Ziad Abu Ein!). Dat gebeurde in ruil voor drie Israëlische soldaten Yosef Grof, Nissim Salem en Hezi Shai, die waren gevangengenomen tijdens de Eerste Libanon Oorlog.

Boaz Lahav (16 jaar) en David Lankri (14 jaar) vermoord door Ziad Abu Ein in 1979

Boaz-Lahav-David-Lankari

door Brabosh.com

naar een bericht van Tzvi Ben-Gedalyahu in The Jewish Press van vrijdag 12 december 2014

2 gedachtes over “Palestijnen weigerden medische hulp van IDF en verkozen PA-minister Abu Ein te laten sterven

 1. De ‘Midden-Oostendeskundige’ van de Telegraaf deed er nog een schepje bovenop door te beweren dat Ziad Abu Eid niet alleen werd gewurgd, maar dat Ziad ook, terwijl hij op de grond lag, een harde klap kreeg met de kolf van een geweer.
  Heerlijk, zo’n ‘onafhankelijke’ krant !
  En waar denkt u dat deze ‘deskundige’ zijn informatie vandaan heeft gehaald?
  Wel, het grootste deel van zijn tijd brengt hij door in een comfortabel hotel in Gaza !
  Nu, dan heb je toch wel echt een betrouwbare informatiebron !!

  Like

 2. In de westerse media wordt deze aards terrorist nog serieus genomen en als “”minister” omschreven. LOL.

  Maar ja, dit is nu van geen belang meer. De goede man is een shahid en bij zijn 72 maagden en de ongekozen Abbas kan morgen zonder problemen een nieuwe minister aanstellen.

  Wat mij wel verbaasde is dat Sky news de beelden (bewijs v.goede Israelische wil) naar buiten bracht en niet onmiddelijk heeft vernietigd.

  Iets goed over Israel naar buiten brengen? De wonderen zijn de wereld toch nog niet uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.