UNRWA vraagt bijkomend 414 miljoen dollars voor de Palestijnse ‘vluchtelingen’

un-wtacharabsOveral waar er Palestijnen zijn, zijn de vertegenwoordigers van Verenigde Naties (via de nevenorganisatie UNRWA) alom tegenwoordig. Andere vluchtelingenvolkeren blijven helaas in de kou staan. Vraag dat bv. maar aan de ca. 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen, die andermaal een koude winter moeten zien te overleven. De UNRWA werd in 1950 niét opgericht om het Palestijnse vluchtelingenprobleem ‘op te lossen’, maar om het te bestendigen totdat voor de Palestijnen èn al hun miljoenen nakomelingen ooit het ogenblik zou aanbreken om ‘terug te keren’ naar Israël, waar ze voordien nooit zijn geweest.

De exclusief aan Palestijnen voorbehouden hulporganisatie van de Verenigde Naties, de UNRWA (UN Relief and Works Agency), heeft in een recente conferentie voor donoren afgelopen week een bijkomende 414 miljoen dollars in hulp gevraagd voor de “Palestijnse vluchtelingen die leven in de bezette Palestijnse gebieden.” Die hulpaanvraag komt bovenop de 5,4 miljard dollars [!] die reeds eerder werden toegezegd, waarvan slechts de helft naar de wederopbouw van Gaza gaat.

Op de conferentie in de Zwitserse hoofdstad Genève sprak vice commissaris-generaal van de UNRWA Margot Ellis, die voorheen werkte voor het Amerikaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (USAID), over de “ontgoocheling dat 2014 ten einde loopt zonder dat een oplossing werd bereikt voor het lijden van vluchtelingen van Palestina.”

Margot Ellis“Het afgelopen jaar betekende een escalatie van de gewelddadige conflicten in de bezette Palestijnse gebieden die nog meer verlies van mensenlevens die niet gecompenseerd kunnen worden,” zei Margot Ellis (plaatje rechts) en zij voegde eraan toe “2014 was bijzonder destructief voor Palestijnen die leven onder de bezetting, die nog steeds lijden onder de diefstal van hun huizen, de ontwikkeling van hun leven en in veel gevallen hun leven zélf.”

De massieve financiering die Ellis eiste, komt bovenop de 5,4 miljard dollars die na een wereldconferentie voor donoren werd toegezegd, en die – met de blik op oneindig – volgens Ellis bedoeld is voor de meer dan 800.000 ‘vluchtelingen’ in Gaza, waarvan ze beweerde dat ze geen adequate voeding hebben, eraan toevoegend dat haar organisatie financiële bijstand levert, gezondheidszorg en onderwijs, evenals psychologische begeleiding.

Hulp naar èchte vluchtelingen zoals bv. de Syrische vluchtelingen, wordt door de Verenigde Naties half december 2014 opgeschort, maar de nep-vluchtelingen van de Palestijnse ‘staat’ krijgen maandelijks honderden miljoenen dollars en euros [aan politiek gemotiveerde] steun toegeschoven. Begrijpe wie begrijpe kan. 😦

In een bericht van Al Jazeera van 2 december 2014, een TV-station dat opereert vanuit Qatar, slaat het WFP groot alarm omdat de centen op zijn. Let wel het gaat hier om slechts 64 miljoen dollar, een peulschil van wat de Palestijnen krijgen:

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties heeft aangekondigd dat het zijn voedselprogramma opschort dat meer dan 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen bedient omdat er geen geld meer is. Het World Food Programme (WFP) vertelde op maandag jl. dat het in december “onmiddellijk nood heeft” aan minstens 64 miljoen dollars om enkel de verdreven Syriërs te voeden die thans leven in naburige landen zoals Jordanië, Libanon, Irak en Turkije.
[lees hier verder]

Inderdaad, is dat niet eens alles wat de UNRWA heeft geleverd aan Gaza – tijdens de laatste Israëlische contra-terreuroperatie die werd geïnitieerd door de escalatie van terreuraanslagen door Hamas en het dozijn gelieerde Palestijnse terreurgroepen. Zo werden UNRWA faciliteiten ingezet bij tal van gelegenheden om wapens op te slaan wapens en aanvallen te lacnceren tegen het IDF.

In één geval werden drie soldaten vermoord door explosieven die waren ingebouwd in de muren van een UNRWA kliniek die op aan de ingangen van de terreurtunnels waren geplaatst; in ten minste twee andere gevallen werden raketvoorraden van Hamas aangetroffen in UNRWA voorzieningen. Dé clou van het verhaal was dat UNRWA werknemers onmiddellijk die raketten hebben geretourneerd naar de terroristen […]

UNRWA werknemers die werken als directeuren en leraren in de scholen van het agentschap in Gaza, blijken tevens hooggeplaatste leden te zijn in de terroristische rangen van Hamas en Islamitische Jihad. De UNRWA symbiotische relatie met Hamas werd goed gedocumenteerd in een videodocumentaire van oktober jl. door journalist David Bedein getiteld ‘UNRWA Goes to War.’

Wellicht al even problematisch was de wijze waarop de UNRWA actieve steun verleende aan het terrorisme is zijn reële bestaan; het agentschap werd als een speciale entiteit afzonderlijk opgericht van de VN, het belangrijkste vluchtelingen agentschap, de UNHRC, en alleen de nakomelingen van Arabische ingezetenen die Israël in 1948 verlieten krijgen hulp.

Helemaal uniek is wel dat de Palestijnse vluchtelingestatus ‘erfbaar’ werd gemaakt voor de afstammelingen van de oorspronkelijke vluchtelingen, wat betekent dat vandaag het aantal ‘Palestijnse vluchtelingen’ dat in 1948 afhankelijk van de bronnen tussen 472.000 tot 650.000 mensen bedroeg, 66 jaar later is aangegroeid tot meer dan vijf miljoen vandaag.

In plaats van hen te hervestigen en hen te helpen om hun leven herop te herbouwen, opereert UNRWA echter een uitgebreid netwerk van ‘vluchtelingenkampen’ waarin ingezetenen worden aangemoedigd om niet te integreren in hun gastlanden. Geen enkele VN-organisatie werd opgericht om de 850.000 Joodse vluchtelingen te helpen die gevlucht of verdreven werden uit de Arabische landen na 1948.

In praktisch alle Arabische landen van het Midden-Oosten worden de zogenaamde “Palestijnse vluchtelingen” paspoorten geweigerd en het burgerschap ontzegd in de landen waar zij, hun vaders en hun grootvaders zijn geboren. Het doel daarvan, afgezien van racisme en een gebrek aan elementaire menselijkheid, is sinds 1948 steeds hetzelfde gebleven – de politisering van de Palestijnse vluchtelingenkwestie:

“… de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Arabische vluchtelingen leven of sterven.”

Die uitspraak dateert van augustus 1958 en komt van Ralph Galloway, de voormalige directeur van de UNRWA, een aparte vluchtelingenorganisatie van de VN enkel voor ‘Palestijnen’. Galloway wist waarover hij sprak. Hij raakte behoorlijk gefrustreerd nadat hij geconfronteerd werd met de hardnekkige onwil van de Arabische buurlanden om de Arabieren, die tijdens de Israëlische onafhankelijkheidsoorlog weggevlucht waren uit het Brits Mandaat voor Palestina, behoorlijk op te nemen en te integreren in hun samenleving.

door Brabosh.com

naar een artikel van Dalit Halevy en Ari Yashar in Artz Sheva van 9 december 2014

unrwamachine3a

Een gedachte over “UNRWA vraagt bijkomend 414 miljoen dollars voor de Palestijnse ‘vluchtelingen’

  1. Dat is ook een tactiek van verbreiding van de islam. Maak de Arabieren vooral zielig met als gewoonlijk, het speerpunt van hun agressie de Palestijnen. Maak ze zielig en zeg dat ze geen voedsel hebben…… Hoe zielig toch….. Wat ECHT zielig is zijn de echte vluchtelingen uit Syrië daar is echt niets te etenin de kampen bovendien is het daar koud. De Palestijnen leven allang niet meer in kampen maar in gewone huizen en hebben gewoon een baan maar wel hun hand ophouden….. Ze komen totaal niets te kort. Deze week nog zijn weer 70 Palestijnse gezinnen zonder werk / inkomsten komen te zitten omdat Hamas hen verbied voor de Joden te werken….Ik kom er regelmatig het is grote schande dat wij in het westen daar nog geld aan geven. Waar zij hun broeder volken?????? hun broeders de Arabieren,???????? zij bulken van het geld van de olie, ze kunnen de hele wereld economie plat leggen vanwege onze olie afhankelijkheid …. En ze geven geen enkele dollar of Riyad of dinar uit aan hun BROEDERS/ vluchteling. Het is wel te begrijpen want naastenliefde kennen ze niet als iemand anders denkt nou dan vermoord je hem toch gewoon. Of zoals Hamas doet je verbied ze die baan en anders is je vrouw weduwe!!!! Het zijn onbetrouwbare sujetten!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.