Abbas’ PA beschuldigt Hamas in Gaza van het stelen van medicijnen van zieke Palestijnen

gazan-ziekenIntussen in het Shifa Hospitaal van Gaza Stad: “Ik voel mij niet goed. President Mahmoud Abbas heeft vier maanden geleden een hele vracht medicijnen gestuurd naar ons, maar ik heb nog niks gezien. Waar zijn die medicijnen gebleven, denk je?”

“Hamas blijft onverminderd doorgaan met het bestelen van zijn onderdanen onder zijn bewind,” zegt de Palestijnse Autoriteit beschuldigend, “deze keer is het van de zieken en de behoeftigen.” Een woordvoerder van het Ministerie voor Volksgezondheid van de de Palestijnse Autoriteit (PA) heeft zijn werknemers in Gaza – waarschijnlijk Hamas regeringsambtenaren (wie anders?) – beschuldigd van het stelen van medicijnen en medische apparatuur bestemd voor patiënten in de Gazastrook, berichtte Israël’s Hebreeuwstalige online nieuwskrant NRG.

Zich baserend op berichten in de Palestijnse nieuwsstroom, citeerde NRG PA-woordvoerder Osama al-Najar, die op zondag jongstleden verklaarde dat het Ministerie van Volksgezondheid een groot contingent medicijnen en medische apparatuur had gezonden naar de Gazstrook tijdens het recente Israëlische contra-terreuroffensief Operation Protective Edge, maar het ministerie zegt thans “niet te weten waar de medicijnen werden verspreid en wie er als resultaat geld heeft aan verdiend.”

“Complete voorraden waren uitgeklaard” om naar Gaza te zenden, zei Njajar, maar een onderzoek van het ministerie heeft onthuld dat “invloedrijke ambtenaren” in Gaza de medicijnen hebben gestolen die het dus nooit tot in de hospitalen hebben gehaald “die ze zo wanhopig hard nodig hadden.” Al-Najar beschuldigde Hamas er verder van “een nieuwe divisie” te hebben opgericht aan de grensoverang Kerem Shalom Crossing van Israël tot in Gaza, die bijkomende taksen heeft opgelegd op om heven wat er de Gazastrook binnenkomt. De PA regering die zich in Ramallah bevindt, heeft geen enkele inkomsten gezien van deze taksaanslagen.

Hamas is al langer bekend voor het schaamteloos uitmelken van de inwoners van Gaza. De terreurorganisatie heeft een eigen pakket van belastingen die het oplegt aan de lokale bevolking, afgezien van degenen die worden verzameld door de PA. Hamas heeft een reeks regels opgesteld volgens dewelke alleen diegenen die hun extra belastingen betalen, een kans op overleven krijgen in de Gazastrook.

Zo bijvoorbeeld iemand die een jaarlijkse autotaks betaalt, die krijgt een speciale sticker die hem het mogelijk maakt om brandstof aan te kopen. De afpersing van de bewoners van de Gazastrook, is voor Hamas de belangrijkste bron van inkomsten, volgens Forbes, waardoor het de tweede rijkste terreurorganisatie is van de wereld, na de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS/ISIL).

Een kroniek van Palestijnse Graai- en Grijp
De Palestijnse Autoirteit heeft eerder Hamas beschuldigd van omkoperij en woeker. Fatah woordvoerder Ahmed Assaf verklaarde in september dat Hamas enorme sommen geld heeft ontvangen die werden door moslims van over de hele wereld tijdens Operation Protective Edge, maar van deze fondsen geen gebruik maakte ten behoeve van de inwoners van Gaza.

“Waar is al dat geld naartoe gegaan? vroeg Assaf, eisende dat Hamas deze fondsen overdroeg aan de burgers. Hij beschuldigde de terreurorganisatie van het uitbuiten van “de omstandigheden van oorlog en dood en vernieling om gelden te collecteren ten koste van het bloed van de kinderen van Palestina.”

Blijkbaar lezen Osama al-Najar en Ahmed Assaf andere kranten dan wij, of anders gebaren ze zich van den dommen. Want anders zouden ze vernomen hebben dat zowel Hamas als confrater in de terreur de Islamitische Jihad terreurgroep (PIJ) sinds het einde van de gevechten op 26 augustus, druk bezig zijn met een nieuw offensief voor te bereiden tegen de Joodse staat.

Zoals iedereen wel weet kost koken oorlogvoeren geld. Net zoals dat ook de vorige keer het geval was, gaat ook nu weer het merendeel van de Westerse hulpfondsen vanzelfsprekend naar de aankoop van wapens, munitie, raketten en mortiergranaten en niet te vergeten naar de herstelling van het terreurtunnelnetwerk vanuit Gaza naar Israël dat tijdens OPE door het IDF zo zwaar beschadigd maar niet vernietigd werd.

graai-en-grijp

Leuk onderonsje van de Graai- en Grijp coryfeeën van het Fatah/Hamas eenheidskabinet van de Palestijnse Autoriteit. Hamasleider Ismail Haniyeh (l.) en PA-president Mahmoud Abbas (r.) proesten het uit: “Hebben we die westerse onnozelaars nog altijd in onze zak Mahmoud?” stottert Ismail. “Ja natuurlijk Ismail, we hebben ze nog altijd stevig bij hun kl*ten. We krijgen weer 5,4 miljard dollar hulp toegeschoven, wist je dat nog niet?” antwoordt zijn chef in Ramallah. “Wablieft? Zoveel?” hijgt Ismail, “… zoveel geld krijgen wij met z’n getweeën toch nooit op!?!!” “Zo is dat,” grinnikt Mahmoud en besluit breeduit grijzend: “Wij laten die zotten van Europa en in de VS nooit meer los en zij ons ook niet! Woeha ha ha!!”

door Brabosh.com

naar een bericht van United for Israel van 8 december 2014