Abbas 2012: ‘Ik wil terugkeren naar Safed’ – Abbas 2014: ‘Ik wil niet terug naar Safed’

Mahmoud Abbas heeft andermaal bewezen een buitengewone leugenaar te zijn, wellicht de grootste leugenaar van ‘Palestina’ sinds zijn voorganger Yasser Arafat de geest gaf. Zijn biografie op Wikipedia vermeldt dat Mahoud Abbas op 26 maart 1935 geboren werd in Safed, Israël.

In november 2012 verklaarde Abbas in het Engels op de Israëlische televisie (videobeelden hierboven):

safed-map2“… het is mijn recht om Safed te zien, maar niet om daar te wonen… Voor mij is Palestina de ’67 grenzen met Oost-Jeruzalem als zijn hoofdstad. Dit is nu en voor altijd. Dit is nu en voor altijd. Dit is Palestina voor mij. Ik ben een vluchteling maar ik woon in Ramallah. Ik geloof dat de West Bank en Gaza Palestina zijn en de andere delen is Israël.”

Toen er even later wat verwaaide kritiek kwam dat Abbas verzaakte aan het fictionele ‘recht op terugkeer’,  ‘verduidelijkte’ hij als volgt zijn uitspraken:

Sprekend over Safed is een persoonlijke mening en dat betekent niet dat ik het ‘recht op terugkeer’ opgeef. Niemand kan het ‘recht op terugkeer’ opgeven als alle internationale teksten en Arabische en islamitische beslissingen referen naar een rechtvaardige en overeengekomen  oplossing voor de vluchtelingenkwestie, volgens VN Resoluitie 194, waarbij de term overeengekomen betekent in akkoord met de Israëlische zijde.

Ik heb mijn mening niet veranderd. Wat ik zeg tegen de Palestijnen is verschilt niet van wat ik zeg tegen de Israëliërs of de Amerikanen of tegen om het even wie.”

Thans, in een interview vorige week met een Egyptische krant, zegt Abbas dat zelfs zijn ‘verduidelijking’ een leugen was:

“[Israël] wil de terugkeer van de vluchtelingen niet toestaan. Er zijn zes miljoen vluchtelingen die wensen terug te keren, en ten andere, ik ben één van hen.

Dus in 2012 beweerde Abbas nog dat hij absoluut geen recht heeft om terug te keren naar Safed en daar te wonen en nu zegt hij dat hij wil verlaten wat hij Palestina noemde in het TV interview en terug wil keren naar zijn geboorteplaats in Safed. Wie is nu de leugenaar? De Abbas uit 2012 die zegt dat hij geen recht heeft om terug te keren naar zijn ouderlijk huis, de 2012 Abbas die zegt dat hij exact hetzelfde zegt in het Arabisch en in het Engels? Of is het de Abbas uit 2014 die de Arabieren vertelt dat hij weg wil uit Ramallah en in Safed wonen?

door Brabosh.com

naar een artikel van EoZ [bron]

Safed_2009bSafed, Israël, in 2009, de geboorteplaats van Mahmoud Abbas die hij in 1948 verliet. Tegenwoordig telt Safed meer dan 30.000 inwoners waarvan in 2001 reeds 99,2% Joden waren. Slechts een handvol Arabieren leven er nog.