Topman van Hamas aangeklaagd en uitgerangeerd voor seksueel geweld

hamaswomanOndanks de vele lagen textiel lijkt het de (gewapende) vrouwen van Hamas in Gazastan niet beter af te gaan inzake seksueel geweld van mannen dan elders in niet-moslimlanden het geval is. Integendeel. Het genereert een effect als die van een rode lap op een stier. Beter (voor vrouwen) is de shariawet te herdefiniëren en deze voortaan te richten tegen de daders van seksueel geweld [=de mannen] ipv. tegen de slachtoffers [=de vrouwen] zoals nu het geval is in Gaza en in een groot deel van de moslimwereld. Mijn gedacht.

Het lijkt wel wat op een afrekening binnen de hoogste rangen van Hamas waarbij rivaal in de terreur Al Fatah munt uit tracht te slaan. Volgens berichten op de website van Al Fatah (Abbas’ politieke factie) wordt een gekende woordvoerder van Hamas beschuldigd van seksueel geweld jegens een buitenlandse vrouwelijke journalist en werd er door Hamas een onderzoek geopend naar de seksuele uitspattingen van deze topman van Hamas.

Anja MeulenbeltDe gemolesteerde journaliste in kwestie werd weliswaar niet bij naam genoemd, enkel dat ze haar stek in Gaza had en werkte voor een buitenlands persagentschap. Echter – en hier moet ik een beetje gokken – zou het gaan om Gretta Duisenberg (De machtige joodse lobby is geïntegreerd in de Nederlandse regering) of om de agressieve terroristen-fluisteraar Anja Meulenbelt (plaatje rechts). 😉

Deze twee hoogbejaarde vrouwen vormen samen zowat het beruchtste duo antisemieten en Israëlbashers van Nederland. Onlangs hebben zij oud-premier en kampioen Israëlbasher Dries Van Agt bij de Hema ingewisseld voor een hitsige volbloedstier van Hamas. Ik kan ze geen ongelijk geven want Dries ziet er tegenwoordig ook niet meer zo fris uit als vroeger.

Maar alle gekheid op een stokje, de topman van Hamas die onlangs in opspraak raakte in de Palestijnse wereld is niemand minder dan “de” woordvoerder van Hamas, Sami Abu Zuhri, die prominent aanwezig is in de internationale media en door buitenlandse journalisten om de haverklap wordt aangezocht om zijn mening te ventileren over de Palestijns-Israëlische kwestie en omtrent de eeuwigdurende oorlog van Hamas tegen de Joodse staat.

Tijdens het recente conflict, de 50-dagen durende oorlogsfase van Hamas tegen Israël in juli en augustus jongstleden, was Sami Abu Zuhri niet van de westerse televisieschermen weg te slaan. Elk moment stond hij paraat om de westerse media te woord te staan en de journalisten uitvoerig in te lichten over hoeveel burgerslachtoffers Israël die dag had gemaakt.

Terwijl hij wijselijk verzweeg dat meer dan de helft van de Gazaanse doden in werkelijkheid zijn eigen terroristen en van andere gelieerde terreurorganisaties waren. Dat zal pas veel later uitkomen als het stof van het conflict was neergedaald en de journalisten weg. In elke geval zullen wij zijn leugens en misleiding niet missen.

Sami Abu ZuhriHet was in feite de betrokken journaliste zelf die een klacht neerlegde bij een collega van Abu Zuhri, met name Fawzi Barhoum, die het leiderschap van Hamas inlichtte over de zaak, zijn collega onmiddellijk liet schorsen, hem een spreekverbod met de buitenlandse pers oplegde en andere openbare activiteiten verbood en vervolgens een onderzoek is opgestart.

Op de websites van Al Fatah wordt ook melding gemaakt dat Abu Zuhri eerder betrokken was in een soortgelijk incident, dat zich afspeelde vooraleer Hamas in 2007 met geweld de macht greep in Gaza en rivaal Al Fatah uit de Strook verjoeg. In dat incident zou Abu Zuhri zijn hand hebben gelegd op de dij van een vrouw die naast hem in de wagen zat. Zuhri werd hiervoor toen gearresteerd door de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit en zat een tijd lang opgesloten in een Palestijnse cel.

Sami Abu Zuhri raakte voor het eerst bekend in de binnen- en buitenlandse pers toen hij op 19 mei 2006 als een tot dan toe nog vrij onbekende Hamasman, betrapt werd met bijna 1 miljoen euros op zak, toen hij vanuit Egypte de grens ter hoogte van Rafah met Gaza wilde oversteken. Omdat hij de oorsprong van het geld niet kon verklaren (wellicht westerse hulpfondsen) werd hij ingerekend door de veiligheidsdienst van de Palestijnse Autoriteit en werd het geld aangeslagen door Al Fatah. Een vestzak-broekzakoperatie dus.

Enkele recente uitspraken van Abu Zuhri zijn bv. deze toen hij in november zei dat “Israëlische leiders zijn legitieme doelwitten voor de weerstand.” Hij loofde ook de terreuraanslag op de Har Nof synagoge waarbij toen vier biddende rabbijnen door een Arabische inwoner van Jeruzalem met hakmessen werden vermoord. “De operatie in Jeruzalem is een antwoord op de moord van martelaar Yusuf Ramouni en de reeks misdaden van de bezetter van Al Aqsa en Hamas zal doorgaan met het uitvoeren van dergelijke operaties,” en Zuhri voegde eraan toe: “Hamas roept op tot meer operaties zoals deze.”

Een tijd geleden haalde Hamas het nieuws toen de terreurgroep in de UNRWA scholen in Gaza de lessen verbood omtrent de Holocaust. De Hamas-regering in Gaza beschuldigde de UNRWA, een hulpagentschap van de Verenigde Naties, op dinsdag 11 februari 2014 van het onrechtmatig drukken en verspreiden van schoolboeken die “omgaan met mensenrechten op een manier die de Palestijnse culturele gevoeligheden beledigt.” Abu Zuhri argumenteerde toen dat het leerplan waarin de “zogenaamde Holocaust” was opgenomen beter kan gebruikt worden voor andere dingen en “omdat wij menen dat het belangrijker is om de Palestijnen te onderwijzen in de misdaden van de Israëlische bezetter.”

door Brabosh.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.