Damascus beweert dat Israël militaire doelwitten heeft gebombardeerd in Syrië

IAF-2

Israëlische jachtbommenwerpers zouden afgelopen nacht verscheidene luchtaanvallen hebben uitgevoerd op twee militaire doelwitten nabij de hoofdstad Damascus. Dat beweert althans het Syrische leger. Het zou gaan om een militair doelwit nabij de luchthaven van de hoofdstad en nabij de luchtmachtbasis van Dimas op een militair transport dat de hoofdweg volgde nabij de Syrisch-Libanese grens.

De Israëlische media speculeert dat het om een transport van missiles ging die door Syrië werden geleverd aan Hezbollah. De basis van Dimas werd een jaar geleden ook al gebombardeerd door de IAF. De Syrische staatstelevisie opperde toen dat het doelwit de Russische S300 surface-to-air missiles waren die er gestockeerd lagen en bestemd voor Hezbollah.

Die terreurgroep houdt aan de Libanees-Israëlische grens zowat 50.000 raketten gericht op Israël. Nogal begrijpelijk dat Israël nauwlettend de ontwikkelingen volgt in Hezbollah’s Libanon en in het door de burgeroorlog verscheurde Syrië waar tot op heden reeds meer dan 200.000 doden vielen.

Wat er ook van zij, de Israëlische regering noch het leger hebben geweigerd om deze luchtaanvallen te bevestigen noch te ontkennen. Het blijft dus speculeren. Syrië heeft alvast Israël beschuldigd voor het schenden van zijn territorium en tracht al van bij het begin van de Syrische burgeroorlog Israël tevergeefs te betrekken in de strijd om aldus internationale aandacht te krijgen.

assad3abHet Syrische leger gaf gisteravond het volgende persbericht vrij: “Deze directe agressie van Israël werd uitgevoerd om de terroristen in Syrië te helpen, nadat onze gewapende strijdkrachten belangrijke overwinningen boekten in Deir Ezzor, Aleppo en elders. Dit bewijst Israël’s directe steun voor het terrorisme in Syrië.”

Pure Syrische propaganda dus, bedoeld om Israël internationaal in een slecht daglicht te stellen. Zoals bekend worden zowel het regime van president Assad, Hezbollah van Nasrallah en de terreurstaat Iran van Ayatollah Ali Khamenei bewapend en militair en logistiek gesteund door Rusland en China.

Als Israël inderdaad deze luchtaanvallen heeft uitgevoerd, kan dit enkel gebeurd zijn wanneer de Joodse staat een directe bedreiging heeft geconstateerd van ofwel Hezbollah dan wel de Syrische rebellengroepen van het Al Nusra Front en Islamitische Staat.

De meest recente bombardementen van stellingen in Syrië door Israël dateren alweer van vijf maanden geleden toen de Israëlische Luchtmacht (IAF) in de nacht van 14 op 15 juli 2014 verscheidene doelwitten bombardeerde in de Syrische stad Quneitra. Die verdedigingsaanval volgde op een reeks van raketten die vanuit Syrië werden afgevuurd op Israëlische dorpjes in de Golan Hoogtes.

door Brabosh.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.