Reeds 202.351 doden in Syrië, maar de wereld heeft het te druk met Israëlbashen

syria19a

Terwijl de halve wereldbol zich tot in den treure toe compleet blind staart op het miniscule conflict tussen Palestijnen en Israëliërs, sterven alle dagen net over de Israëlische grens in buurland Syrië mensen als vliegen. Hoewel in Syrië tot nog toe ruim honderd keer meer slachtoffers zijn gevallen dan tijdens het recente conflict in Gaza, krijgt de burgeroorlog in Syrië 1000 keer minder aandacht dan het Israëlisch-Palestijns conflict.

Rami Abdel RahmanRami Abdel Rahman, de directeur van de Brits-Syrische mensenrechtenorganisatie Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), bericht dat de burgeroorlog in het buurland van Israël recent de kaap van 200.000 doden heeft overschreden en de teller stond vijf dagen geleden op 202.351 doden sinds maart 2011.

Dat betekent dat elke dag van het jaar in Syrië ca. 150 mensen sterven en dat al bijna vier jaar lang aan één stuk door. Ruim 130.000 van de doden zijn militanten en soldaten aan beide strijdende zijden, met aan de andere kant 63.074 burgerdoden waaronder 10.377 kinderen.

Abdel Rahman zegt verder:

“Onder de anti-regeringstrijders bevinden zich 37.324 Syrische rebellen terwijl 22.624 geen Syrische Jihadisten zijn. Aan de kant van het regime sneuvelden 44.237 soldaten, 28.974 leden van de paramilitaire National Defence Force, 624 leden van de sjiitische Libanese militie Hezbollah en 2.388 pro-regime sjiitische strijders afkomstig van buiten Syrië en Libanon. Een 3.011 doden konden niet geïdentificeerd worden.

De dodentol ligt waarschijnlijk veel hoger dan 200.000 omdat verscheidene gebieden die onder de controle staan van de jihadistische terreurorganisatie Islamitische Staat (ISIS/ISIL), de groepen die moeten controleren het onmogelijk maken om vrij te werken.

Zowat 300.000 mensen worden vastgehouden in de beruchte Syrische gevangenissen met ca. 20.000 mensen waarvan geen spoor is tyerug te vinden. Duizenden andere mensen, strijders en burgers, worden eveneens gegijzeld door Islamitische Staat en door andere facties die actief zijn in Syrië.

Abdel Rahman beschuldigde tevens de internationale gemeenschap en hun organisaties ervan voor hun falen om Syrië voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te dagen voor het constante bloedvergieten en voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Door het falen om de moordenaars voor het gerecht te brengen geeft de internationale gemeenschap hen impliciet groen licht om door te gaan met moorden,” zei Rahman.

Zoals reeds hier bij herhaling werd vermeld werden verscheidene pogingen ondernomen om Syrië voor het ICC te brengen, maar die werden in de VN Veiligheidsraad telkens afgeweerd door het vetorecht van Rusland en China. De Palestijnen dreigen thans Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, voor het ICC te dagen, hiermee gesteund door de Arabische Liga, Rusland en China. De wereld op zijn kop dus. En enkel de VS kunnen met hun vetorecht de zaak nog blokkeren.

Het moet intussen wel voor iedereen zonneklaar zijn dat indien de burgeroorlog in Syrië van bij het begin dezelfde aandacht van de wereld had gekregen als bv. het Palestijns-Israëlisch conflict, en bovendien niet telkens zou moeten vrezen voor het vetorecht van Rusland en China in de Veiligheidsraad van de VN die elke veroordelende resolutie omtrent Syrië blokkeert, dit conflict al lang was opgedroogd. Met enkel Islamitische Staat uit te roeien in Syrië en Irak wordt de Syrische kwestie niet opgelost.

door Brabosh.com

barbarenIsraël en de nep-staat ‘Palestina’ mogen zeker niet klagen over het gebrek aan belangstelling van de westerse media. Voor Syrië ligt dat wel anders. Maar daar wonen dan ook geen Joden [meer]. In 1948 leefden er nog ca. 40.000 Joden in Syrië maar vandaag zouden er amper 100 overblijven en haast niemand weet waar ze zich tegenwoordig ophouden. Wellicht ergens ondergedoken voor het aanhoudend geweld.

2 gedachtes over “Reeds 202.351 doden in Syrië, maar de wereld heeft het te druk met Israëlbashen

  1. In 40/45 zijn er 6 miljoen Joden omgekomen waar de Israëlische niet om hebben gevraagd ,en tel daar de EU bevolking even bij .150 doden per dag .in Europa worden in vredestijd door moslims ook velen verkracht en vermoord,houd u ver van wat Mo van u verlangd en er zal vrede volgen .Maar de islam kiest er zelf voor de oorlog die in zijn genen zit te openbaren ,dus geen geklaag Abdel

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.