Cement voor wederopbouw Gaza opnieuw naar Hamas voor wederopbouw van… tunnelnetwerk!

hazemEen veelzeggend twitterbericht van 2 december 2014, verzonden door de Gazaanse journalist Hazem Balousha over wat er met zoal met het cement voor Gaza gebeurt.

Op dinsdag 2 december 2014 werd er 600 ton cement gezonden naar Gaza, bedoeld voor de wederopbouw. In de veronderstelling dat journalist Balousha de waarheid vertelt, is het cement het warenhuis niet eens binnen geraakt, maar werd meteen buiten voor de deur weer verkocht aan de zwarte markt.

Dat betekent dat het cement via een kleine omweg geleverd wordt aan Hamas en Islamitische Jihad bestemd voor de ‘wederopbouw’ van… hun terroristentunnel netwerk!

Het grote nieuws in de Palestijns/Arabische pers was, dat het Ministerie van Financiën in Gaza dat gecontroleerd wordt door Hamas, begonnen was om een bijzondere taks te heffen van 20 sjekels per ton cement. De Palestijnse Autoriteit verwierp die actie van Hamas en heeft meteen de levering van cement aan de Gazastrook stopgezet.

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “V-Peace voor ‘Palestina’ & Israël. De 2 staten die in vrede & harmonie naast elkaar zullen leven. Daar gaan wij voor zorgen, getekend de EU & UN.”

3 gedachtes over “Cement voor wederopbouw Gaza opnieuw naar Hamas voor wederopbouw van… tunnelnetwerk!

 1. Al die groepen hebben uiteraard een sterk uitgesproken agenda. Zoals de PMRC die je noemt, rechtstreeks de standpunten van de Palestijnse Autoriteit van Mahmoud Abbas vertegenwoordigt.

  Ik heb ook kort de website van die Groningse Jabalaya Stichting bekeken en het is het stereotiepe verhaal van “Israël is slecht” en “Palestijnen zijn goed”. Totaal geen nuancering en al helemaal geen begrip van die stituatie van Israël noch voor de Israëlische burgerbevolking.

  Eén zin in de Nieuwsbrief van oktober ’14, vertelt alles: “Daarom roept de gemeente Jabalya alle mensen die in het recht van de Palestijnen om zich te bevrijden en in hun recht op een waardig leven geloven.” Dat zgn ‘recht van de Palestijnen om zich te bevrijden’ is een eufemisme voor de Palestijnse terreur en guerillaoorlogsvoering en een expliciete goedkeuring van het geweld en de terreur van Hamas, Islamitische Jihad enz.

  Nergens in hun verslagen wordt gesproken over ca. 4600 raketten mortiergranaten die willekeurig op burgers werden afgevuurd tijdens de recente 50-daagse oorlog van Hamas tegen Israël. Israël heeft meer dan 30 tunnels vernietigd die vanuit Gaza rechtstreeks uitkwamen in Israël nabij kibboetsen en dorpen om aanslagen te plegen tegen burgers. Dat wordt nergens veroordeeld.

  Feit is dat indien Hamas vandaag de strijdbijl begraaft tegen Israël dat reeds morgen de blokkade wordt opgeheven, de grenzen weer opengaan en kunnen de gewone mensen weer met elkaar samenwerken zoals het was voordat Hamas aan de macht kwam.

  De Jabalayastichting is allesbehalve een pro-Palestina organisatie maar een rasechte anti-Israël organisatie. Het eerste doel is Israël demoniseren, de publieke opinie misleiden en geld inzamelen waarvan 90 % van de opbrengst verdwijnt in de kassa van de door en door corrupte Palestijnse leiding. Slechts een habbekrats komt bij de bevolking zelf. Er is totaal geen transparantie van die enorme geldstromen naar de Palestijnse Autoriteit en niemand, behalve de leiders zelf, weten waar al dat geld naartoe gaat.

  Like

 2. Waarschijnlijk hebben ze in Groningen & omgeving geld in overvloed.

  Er zijn altijd mensen, de zogenaamde onverbeterlijke melkkoeien, die geld blijven geven aan ‘goede doelen en dan ook nog via (internationale) organisaties met een mooi klinkende naam, maar waarvan later blijkt dat de penningmeester er met de poet vandoor is of dat er opééns grote sommen verdwenen zijn of dat de heren/dames directeuren op snoepreizen/fraude worden betrapt

  Eigen schuld, dikke bult want dat geld komt zéér zéker niet terecht bij mensen die het écht nodig hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. Beste Vlaamse vrienden Het volgende las ik in mijn lokale krant van de stad Groningen vanmorgen en vraag me af of dit waar is.

  Opnieuw 7.500 overgemaakt voor noodhulp aan Jabalya Stichting Groningen-Jabalya heeft 7.500 euro overgemaakt aan hulporganisatie Palestine Medical Relief Society. De zusterstad telt 2.143 doden, 11.230 gewonden en bijna 50.000 vernielde gebouwen. Giften blijven welkom. Info:www.groningen-jabalya.nl

  Ben benieuwd wat jullie bevindingen hierover zijn. Vriendelijke groet Anna Kloos Groningen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.