Baas van VN-hulporganisatie UNRWA: ‘Boycot de Jerusalem Post! Geloof hun leugens niet!’

unrwamachine3De hele wereld valt op de knieën voor de heilige moskee van de UNRWA, de aparte VN-hulporganisatie voor het uitgevonden Palestijnse volk en al hun nakomelingen tot in der eeuwigheid. In 1948 waren ze nog met ca. 600.000 ‘vluchtelingen’, vandaag reeds 5 miljoen, tegen het einde van de eeuw met 150 miljoen?

“… de Arabische landen willen het Palestijnse Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het bestendigen als een open zweer, als een belediging voor de Verenigde Naties en als een wapen tegen Israël. De Arabische leiders kan het geen barst schelen of deze Palestijnse Arabische vluchtelingen leven of sterven.” [Ralph Galloway in augustus 1958, toenmalig UNRWA chef, zoals hij door Terence Prittie werd geciteerd in ‘The Palestinians: People, History, Politics’; pag. 71 bron]

UN Watch, de Israëlische NGO die een afvaardiging heeft in de Verenigde Naties en regelmatig kritisch bericht over de activiteiten in deze wereldorganisatie, heeft afgelopen nacht 5 december ’14 een klacht ingediend bij VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon en bij de Amerikaanse afgevaardigde Samantha Power.

Daarin vraagt UN Watch om een onderzoek te starten tegen de UNRWA voor het breken van een recent ondertekende toezegging aan de Verenigde Staten inzake neutraliteit van deze VN-instelling. De klacht volgt op een tweet die de directeur van deze VN-hulporganisatie gisteren verspreidde en waarin hij duidelijk opriep tot een boycot van Israël’s grootste Engelstalige krant.

In een emotionele uitbarsting op zijn officiële Twitter account, publiceerde VN-directeur van UNRWA Chris Gunness de volgende Goebbelsiaans getinte tweet: “De ultra-rechtse Jerusalem Post verspreid anti-UNRWA vuilnis om mij te boycotten. Vraag om The Jerusalem Post te boycotten! Geloof hun leugens niet!”

gunness-8

Hillel Neuer, de uitvoerend directeur van de in Genève gebaseerde organisatie UN Watch, schreef er het volgende over:

“UNRWA’s oproep om een Israëlisch nieuwsblad te boycotten is een markante politieke daad die niet in overeenstemming is met de neutraliteitsbeginselen die van kracht zijn voor alle humanitaire agentschappen en negeert in het bijzonder de voorwaarden zoals die recent door de UNRWA werden ondertekend met het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

De oproep tot boycot door de UNRWA staat tevens in schril contrast met zijn opvallend stilzwijgen ten aanzien van het genocidale antisemitisme dat wordt gepubliceerd in de media van Hamas en de Palestijnse Autoriteit, niet te vergeten zijn inertie ten aanzien van de anti-Joodse online berichten van het eigen personeel.”

JPost

In het 2015 UNRWA-U.S. Framework for Cooperation, een overeenkomst die net op 17 november 2014 werd ondertekend door commissaries-generaal van de UNRWA Pierre Krahenbuhl en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, verbindt het omstreden hulpagentschap ‘alléén voor Palestijnen’ zich ertoe “om de beginselen van neutraliteit na te leven” [‘to ensure adherence to principles of neutrality‘] en in het bijzonder “de neutraliteit van de UNRWA staf.

Onder de nieuwe overeenkomst wordt de UNRWA verplicht om een complete checklist op te volgen waarin het bevestigt zijn verplichtingen aan de U.S. Foreign Assistance Act na te komen met inbegrip van “gepast gedrag ten aanzien van UNRWA’s neutraliteits regels en afspraken,” en de “snelle opening van onderzoeken na ontvangst van geloofwaardige informatie omtrent  vermeend wangedrag van staf en personeel.”

Chris Gunness, de huilebalk van de VN

In een interview van 30 juli 2014 op de Qataarse zender Al Jazeera, barstte Chris Gunness uit in een onbedaarlijke huilbui nadat hij tot zijn grote spijt moest vaststellen dat de Israëlische luchtmacht zeker drie UNRWA scholen had bestookt waar Hamas zijn raketten had gestockeerd. Bovendien bleken er reeds honderden van zijn Hamasvrienden in de oorlog tegen Israël te zijn omgekomen. Gunness bleek ontroostbaar na zo ’n zware uppercuts van het IDF.

door Brabosh.com


Met dank aan Tiki S. voor de hint:

chris

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.