Hamas voert andermaal rakettesten uit ter voorbereiding van volgende offensief tegen Israël

fajr3raketGaza, 8 juli 2014. Enkele leden van de Al Aqsa Martelaren Brigades, het doodseskader van de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), vervoeren een Fajr-3 raket van Iraanse makelei. Al op de eerste dag van Operation Protective Edge vuurde Islamistische Jihad drie van dergelijke langeafstandsraketten af naar Tel Aviv en Jeruzalem. De Israëlische luchtmacht (IAF)  vernietigde spoedig het grootste deel van deze raketten zodat erger voorkomen kon worden.

Terwijl de Gazaanse economie zo goed als platligt, de heropbouw nog steeds in opstartfase verkeert en grote delen van Gazastad, Khan Younis en elders in de Strook in puin liggen na de 50-dagen durende aanvalsoffensief van Hamas tegen Israël, besteden Hamas en Islamitische Jihad alle materialen en financiële middelen waar ze de hand op kunnen leggen aan de voorbereiding van het volgende offensief tegen Israël. Het is enkel dankzij de VN-hulporganisatie UNRWA en de honderden westerse NGO’s die in het gebied actief zijn, dat de Gazaanse monden nog gevoed worden,

Dat het de Gazaanse terreurorganisaties menens is met de hervatting van de strijd tegen de Joodse staat bleek nog maar eens uit de verscheidene testen met raketten die Hamas en de PIJ de afgelopen maand uitvoerden. In amper twee dagen tijd heeft Hamas maar liefst zeven raketten afgevuurd richting Middellandse Zee met het doel om de capaciteiten van hun lanceervermogen op te drijven. Twee van deze rakettesten werden op dinsdag 2 december ’14 uitgevoerd volgens een bericht van Walla! News. 

Vorige maand heeft Hamas vier van dergelijke rakettesten gedaan in twee dagen. Hoewel het IDF en de Israëlische inlichtingendiensten al deze oorlogsactiviteiten van Hamas en Co nauwlettend volgen, werd er door het IDF tot nog toe niet ingegrepen met als gevolg dat Hamas de rakettesten nog blijft opdrijven. Op het einde van Operation Prototective Edge beweerde het IDF dat Hamas nog maar eenderde overhield van zijn oorspronkelijke raketvoorraad. De terreurgroepen concentreren zich al enkele maanden om hun raketvoorraden weer aan te vullen.

Daarnaast zijn zowel Hamas als de Islamitische Jihad druk bezig om het tunnelnetwerk te herstellen dat door het IDF zwaar werd beschadigd tijdens het recente offensief. Toen vernietigde het IDF meer dan 30 tunnels die vanuit Gaza rechtstreeks naar Israël werden gegraven en boven de grond kwamen kort bij Joodse kibboetsen en gemeenten tot grote schrik van het IDF en de Joodse bewoners.

tunnels-next2Islamitische Jihad demonstreert hier de 9M133 Kornet-E lange-afstands anti-tank missile van Russische makelij en geleverd door Iran aan Gaza

De enige reden waarom Hamas, de Islamitische Jihad en andere gelieerde terreurgroepen in Gaza het bestand van 26 augustus jl. met Israël accepteerden is om zichzelf een herstelperiode te gunnen na de zware klappen die hen door het IDF werden toegebracht en zich voor te bereiden op de volgende ronde gevechten.

Dat die voorbereidingen voor de hervatting van de gewapende strijd in volle gang zijn bewijzen ondermeer deze videobeelden die werden gemaakt door een cameraploeg van Al Jazeera waarin te zien is hoe militanten van de Islamitische Jihad (PIJ) nieuwe tunnels graven en betonneren en tegelijk hun nieuwste wapenmateriaal demonstreren waaronder ook de Kornet-E anti-tank missile.

door Brabosh.com

Hieronder een overzicht van aanslagen de afgelopen maand:

attack

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.