Weer antisemitische aanslagen in Créteil, Parijs: vrouw verkracht, mannen in elkaar geslagen…

synagoge-deur“Joods zijn kan tegenwoordig uw gezondheid schaden… in Frankrijk” 😦

Drie onbekende aanvallers zijn op maandag 1 december ’14 de woning van een Joods koppel binnengevallen in Créteil, een voorstad van Parijs, en hebben er de 19-jarige vrouw verkracht en beroofdomdat je Joods bent“, schreeuwden de aanvallers het stel toe. De Joodse gemeenschap reageert verslagen en is totaal in shock. Volgens de burgemeester van Créteil, Laurent Cathala, is “de agressie antisemitisch, dat kan niet ontkend worden.”

Het koppel bevond zich in het appartement van de ouders van de 21-jarige vriend van het meisje, toen drie gemaskerde mannen inbraken nadat het koppel nietsvermoedend op de deurbel reageerde en de drie gangsters in het gebouw had gelaten. De mannen waren gewapend met een shotgun met afgezaagde loop en een pistool. “Ze kwamen binnen om alles te roven, vooral cash geld” getuigde het slachtoffer.

Omdat ze geen contant geld in huis hadden eisten de dieven de kredietkaart en de PIN code om in een nabijgelegen bankautomaat geld af te halen. Eén van de dieven liep naar buiten om geld uit de muur te halen, terwijl de tweede de vriend van het meisje boeide met tape en de derde boef de jonge vrouw verkrachtte.

Samuel, de jongere broer van de vriend van het meisje, verhaalde: “Ils sont venus là pour deux raisons: d’abord parce qu’ils pensaient que j’étais gérant de la boutique et que je ramenais les recettes chez moi, ce qui est stupide. Mais aussi parce que nous sommes juifs, et que pour eux, c’est synonyme d’argent.” Een uur later na het begin van de aanval vluchtten de dieven weer weg met cash geld, juwelen en andere waardevolle zaken. Het koppel werd in het hospitaal opgenomen om hun wonden te laten verzorgen.

Eerder op zaterdagnacht werden eveneens in Créteil twee Joodse mannen het slachtoffer van geweld. Twee broers van 19 en 21 jaar die een keppeltje droegen, werden aangevallen door enkele Maghrebijnen nabij de Shaare Zion synagoge. De Franse Joden kregen enkele rake klappen in het gezicht. “On était en train de marcher dans la rue avec nos kippot (…), deux maghrébins sont arrivés (…) et nous ont frappés,” getuigde later één van de slachtoffers.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve heeft de aanslagen veroordeeld en een onderzoek bevolen naar deze recente antisemitische aanslagen. Minister Cazeneuve zei dat de “antisemitische natuur [van deze aanslag] bewezen lijkt,” eraan toevoegend dat de aanvallers “vertrokken van het idee dat Joods zijnde betekent dat ze veel geld hebben.”

door Brabosh.com

Videoverslag van de aanslag in Créteil (Franstalig)


met aan A.W. voor de hint.

3 gedachtes over “Weer antisemitische aanslagen in Créteil, Parijs: vrouw verkracht, mannen in elkaar geslagen…

  1. Ik leef mee met dat meisje en dat gezin. Wanneer wordt het probleem nu eens onderkend? Voor joden wordt het te gevaarlijk in Europa, maar voor de echte europeanen ook.

    Like

  2. Hoe afschuwelijk wat ze hebben meegemaakt!

    Zelfs in de europese raad gaan stemmen op om het land van de Israeliërs, in navolging van de andere anti-semitische landen, voor de palestientjes te erkennen. Wie kwaad doet, tòch goed ontmoet … de leugenaars
    Viva Israel!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.