VN: geen voedsel meer voor Syrische vluchtelingen maar wel 1,6 miljard $ voor ‘Palestina’

syrianWaar de nood het hoogst is, drogen alle internationale hulpbronnen snel op. Damascus, 21 januari 2014. Syrische vluchtelingen staan aan te schuiven bij een VN-post voor voedsel, water en medicijnen.

Echter, de centen zijn op. Hulp naar de èchte vluchtelingen in Syrië wordt door de Verenigde Naties half december 2014 opgeschort, maar de nep-vluchtelingen van de Palestijnse ‘staat’ krijgen maandelijks honderden miljoenen dollars en euros [aan politiek gemotiveerde] steun toegeschoven. Begrijpe wie begrijpe kan. 😦

Een bericht van Al Jazeera van 2 december 2014, een TV-station dat opereert vanuit Qatar:

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties heeft aangekondigd dat het zijn voedselprogramma opschort dat meer dan 1,7 miljoen Syrische vluchtelingen bedient omdat er geen geld meer is. Het World Food Programme (WFP) vertelde op maandag jl. dat het in december “onmiddellijk nood heeft” aan minstens 64 miljoen dollars om enkel de verdreven Syriërs te voeden die thans leven in naburige landen zoals Jordanië, Libanon, Irak en Turkije.

Ertharin Cousin“Een opschorting van de voedselhulp door het WFP zal de gezondheid en de veiligheid bedreigen van deze vluchtelingen en zullen de potentiële spanningen verder opdrijven en tevens de instabiliteit en onveiligheid in de naburige gastlanden doen toenemen,” zei WFP Gevolmachtigd Directeur Ertharin Cousin, in een oproep aan donoren. “De opschorting van de voedselhulp van het WFP zal desastreus zijn voor de nu al lijdende gezinnen.”

Sinds de oorlog in Syrië in 2011 is begonnen, zijn meer dan drie miljoen mensen naar de buurlanden gevlucht. De vluchtelingen gebruiken onder het VN-programma, vouchers om voedsel te kopen in de plaatselijke winkels. De VN levert basisbenodigdheden zoals meel, olie om te koken en suiker. Maar het verstrekt ook essentiële voedsel vouchers voor zwangere en zogende moeders.

“Zonder de WFP vouchers, zullen veel gezinnen honger lijden. Voor vluchtelingen die nu al vechten om de strenge winter te overleven, zullen de gevolgen van de stopzetting van deze bijstand verwoestend zijn,” zei de VN. Elke maand voedt de VN meer dan vier miljoen mensen binnen Syrië en ruim een miljoen meer die tijdelijke opvang hebben in andere landen.

Muhannad Hadi, de VN-coördinator van het voedselprogramma, vertelde Al Jazeera dat de vluchtelingen een strenge winter tegemoet gaan zonder de steun van de wereldorganisatie. “Het is definitief een ramp,” zei hij, sprekend vanuit de Jordaanse hoofdstad Amman. “Als wij de voedsel vouchers niet kunnen leveren, zullen ze gewoon niets te eten hebben. Wij vragen de wereld [om hulp]. Dit is een internationale crisis.”

Palestijnen, het Uitverkoren Volk van de Verenigde Naties
Er gaat nochtans zoveel internationale hulp de wereld rond en één reden waarom het World Food Program bijna geen geld meer heeft is omdat de overbodige, opgeblazen UNRWA (de aparte VN-hulporganisatie alléén voor Palestijnen] om de paar maanden haar eigen “crisis” blijft produceren om haar eigen cashflow aan de gang te houden.

Vorige week riep de UNRWA andermaal de noodtoestand uit in de Gazastrook enkel omwille van een overstroming veroorzaakt door hevige regenval maar waarbij geen enkele persoon gewond raakte noch omkwam. Terwijl de WFP dringend 64 miljoen dollars zoekt om de ergste nood te lenigen en om te verhinderen dat de mensen zouden sterven van de honger, eist de UNRWA 1,6 miljard dollars van de internationale gemeenschap bovenop de 300 miljoen dollars die het eerder dit jaar eiste.

Terwijl de Syrische vluchtelingen geen eten meer hebben, gaat de UNRWA fondsen werven in Japan en in Azerbeidjan. Nog gekker is dat de UNRWA ook geld overdraagt aan het relatief klein percentage van Syrische vluchtelingen die onder haar mandaat vallen.

In plaats dat de Verenigde Naties al haar inspanningen concentreert op een enkele fondsenwervingscampagne voor alle Syrische vluchtelingen om aldus een eerlijke verdeling te bekomen, heeft de UNRWA een apart programma omdat de Verenigde Naties een onderscheid maakt tussen vluchtelingen die toevallig sommige voorouders hebben die in in 1947 gewoond hebben in het Britse Mandaatgebied Palestina in 1947 en al hun nakomelingen tot in de eeuwigheid.

De UNHRC en de WFP worstelen om de Syrische vluchtelingen de basisprincipes te geven zoals voedsel en medische verzorging, terwijl de Palestijnen die onder het mandaat van de UNRWA vallen, veel meer hogere niveaus van steun per hoofd van de bevolking ontvangen, met inbegrip van scholing en geneeskunde.

“Palestijnse” vluchtelingen van Syrië die in verschillende kampen in Jordanië leven krijgen veel betere verzorging dan de Syriërs omwille van de Arabische onverdraagzaamheid tegenover Palestijnen die wel door de VN en de internationale gemeenschap koudweg onder het tapijt wordt geveegd. De inefficiëntie van het hebben van UNRWA die hetzelfde werk doen als de andere VN-agentschappen, en de Arabische landen die blijven aandringen op discriminatie jegens de Palestijnen, werkt de verspilling van enorme hoeveelheden hulpgelden in de hand.

door Brabosh.com


naar een artikel van EoZ

met dank aan Tiki S. voor de hint: “Géén geld voor uitgehongerde Syriërs, wel voor goed doorvoede Palestijnen.”

2 gedachtes over “VN: geen voedsel meer voor Syrische vluchtelingen maar wel 1,6 miljard $ voor ‘Palestina’

 1. Ja, het westen en hun voorkeuren.

  Voor “Palestina” moet alles & iedereen wijken!

  2 honderd duizend doden (alléén in Syrie), miljoenen vluchtelingen, uitgehongerde kindertjes……géén probleem, zolang het de “Palestijnen” maar goed gaat & “Palestina” een staat.

  Het Westen en al haar NGO bandieten zouden aangeklaagt moeten worden voor misdaden tegen de menselijkheid door systematisch het “lijden” van één groep te laten preveleren boven het échte lijden van velen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Dit wordt een nieuwe bron van onrust in het midden oosten en begrijpelijk. Je zult in de bittere kou in een tentje wonen alles achter moeten laten en alleen je vege lijf hebben kunnen redden en geen eten hebben. Solidariteit kun je van moslims niet verwachten. Anders zou Saudi Arabië of Qatar ( met zijn corrupte WK voetbal) bij springen met geld, maar vluchtelingen helpen is niet tot ” uitbreiding ” van de islam dus geen hot item.( het WK wel hoor want dan zal de wereld zien dat de islam allemaal wel mee valt) In de afgelopen maanden hebben we ook niet gehoord van het verlenen van hulp door Arabische landen behalve dat ze binnen mogen komen ( in Jordanie) ( Turkije) maar het westen moet het werk doen. De hulpgelden van de VN die naar Gaza gaan zouden best gehalveerd kunnen worden maar dat is het ” beroemde ” stokpaardje tegen Israël. En Hamas moet zijn wapentuig weer op peil brengen dus dat geld is nodig voor schiettuig. Het is vreselijk om te zien dat juist op dit moment de onschuldige burgers niet geholpen kunnen worden. Hier zien we weer waar z’on collectieve godsdienst toe leidt. Gewone mensen mogen geen kritiek uiten want ze worden opgeofferd aan het collectief. Dat is ook een begrip in die religie als het gewone burgers het leven kost voor het grote ( kalifaat) doel dan is dat niet erg. Dit is een uitspraak van Khameini. Gewone mensen mogen worden geofferd voor het grotere doel ! Iets om over na te denken met de atoombom in productie!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.