Franse parlement stemt voor de erkenning van een soevereine Palestijnse ‘staat’

frans3

Parijs, 2 december 2014. In de Assemblée werd gisteren door de Franse parlementsleden gestemd ten gunste van de erkenning van de Palestijnse ‘staat’ [screenshot van video]

Het besluit van het Franse Parlement om gisteren 2 december te stemmen voor de erkenning van een Palestijnse staat, genereerde een hele reeks reacties, met vele waarnemers die het besluit in wezen als totaal zinloos beschouwden terwijl anderen protesteerde met een activist die het een ‘verraad’ noemde.

Serge CwajgenbaumSerge Cwajgenbaum, de secretaris-generaal van het Europese Joodse Congres (EJC), zei dat de stemming grotendeels ‘tandeloos’ was, maar uitte zijn bezorgdheid dat “dergelijke stemmingen negatieve gevolgen kunnen hebben voor het vredesproces in het Midden-Oosten omdat het mensen kan radicaliseren, terwijl het de Palestijnen wegdrijft van de onderhandelingstafel in het voordeel van het zoeken naar erkenningen.”

Cwajgenbaum vertelde aan The New York Times: “Ik kan de mogelijkheid niet uitsluiten dat er gevolgen zullen zijn van het stemmingsgedrag onder binnen de Joodse Gemeenschap, zoals kritiek op Israël door sommige extremisten kan worden uitgelegd als een excuus voor aanzetten tot haat jegens de Joden.”

De Israëlische ambassade in Parijs heeft de stemming reeds veroordeeld en zei dat Israël het “beschouwt als een fout die de verkeerde boodschap stuurt aan de leiders en het volk in het gebied.” De ambassade merkte op dat het Franse beleid ongewijzigd blijft met name dat enkel een onderhandelde oplossing een einde aan het conflict kan maken.

Het American Jewish Committee [AJC] poneerde een soortgelijke opmerking, benadrukkend dat “deze actie door de Franse nationale vergadering het vredesproces ondermijnt door zo expliciet de Palestijnen te vertellen dat ze gerust de onderhandelingstafel met Israël kunnen overslaan, terwijl het de Israëliërs vertelt dat sommige Europese landen niet vertrouwd kunnen worden als eerlijke bemiddelaars.”

Andere tegenstanders van de stemming hebben zelfs nog scherpere kritiek geuit. “De Franse nationale vergadering heeft vandaag gestemd voor solidariteit met Hamas en Al Fatah zodat ze zich mogen blijven inspannen om Israël te vernietigen,” vertelde Ron Agam, een toonaangevende Frans-Israëlische kunstenaar en politiek activist. “Dit is een historische voortzetting van een verraad dat lange tijd geleden begonnen is – God zij dank dat dit niet gebeurde met eenparigheid van stemmen en dat sommige Franse afgevaardigden zich kantten tegen deze schande.”

Meyer Habib“De regering importeert het conflict naar Frankrijk,” riep Meyer Habib beschuldigend uit, een Frans-Israëlisch Joodse wetgever die Franse burgers vertegenwoordigt in acht mediterrane landen, met inbegrip van Israël. “We hebben het terrorisme omarmd en hebben onze ziel verloren met een besluit als dit.”

Daniel Sheck, een voormalige Israëlische ambassadeur in Parijs, sprak meer verzoenende taal en zei “Ik steun elke poging die het concept van twee staten versterkt.” Terwijl hij zijn voorkeur voor een onderhandelde oplossing benadrukte zei Sheck dat “andere initiatieven” noodzakelijk waren om de “leegte op te vullen” die is achtergebleven door het bevroren vredesproces.

De formulering van de resolutie zoals die door de Franse parlementsleden werd goedgekeurd noemde Scheck “‘vrij onschadelijk en evenwichtig.”

door Brabosh.com

naar een artikel in The Algemeiner [bron]

Een gedachte over “Franse parlement stemt voor de erkenning van een soevereine Palestijnse ‘staat’

  1. De geschiedenis herhaalt zich, was het 2000 jaar geleden nog Barabbas (de moordenaar) of de Jood Jezus, nu roept de massa: ” Geef ons de Palestijnen!”
    De vraag heden ten dage aan de wereldleiders: ” En de Joden dan?”
    En het antwoord van deze total verdwaasde wereld? ” Kruisigt ze !!”

    Like

Reacties zijn gesloten.