Israël’s inlichtingendienst over recente Palestijnse doden: 52% terroristen vs 48% burgers

Mideast Israel Palestinians

Alweer een Palestijnse burger, correctie: Hamas terrorist, gedood door Israëlische soldaten…

Laatst bijgewerkt: woensdag 3 december 2014 om 07u37'

Tijdens Israël’s recente verdedigingsoffensief tegen Hamas, beter bekend als Operation Protective Edge, werden we door dagelijkse nieuwsberichten en journaals voortdurend om de oren geslagen omtrent het aantal Palestijnse slachtoffers dat op die dag van OPE in Gaza werd gemaakt door het IDF in het bijzonder dan onder de Palestijnse burgerbevolking.

Buitenlandse journalisten en nieuwszenders maakten enkel en alleen gebruik van de cijfers die door het Palestijnse Ministerie voor Volksgezondheid werden vrijgegeven, ministerie dat uiteraard rechtstreeks wordt beheerd door Hamas. Er waren nu eenmaal geen andere cijfers beschikbaar dan die van Hamas zelves!

Zo beweerde aartsleugenaar Saeb Erekat, de rechterhand van president Mahmoud Abbas en tijdens het recente vredesproces de toponderhandelaar voor de PLO en de Palestijnse Autoriteit, dat maar liefst 96 procent van de omgekomen Palestijnen in de Gazastrook burgers waren. In een ander interview met de radio van het leger beweerde fantast Erekat tevens dat Israël 12.000 Palestijnen had gedood in Gaza en nog eens 12.000 had verwond. In het algemeen wordt een cijfer van ca. 2.000 fatalities aangehouden.

Opvallend hierin was dat het Hamasministerie tijdens de gevechten nooit melding maakte van gesneuvelde Hamasmilitanten of van terroristen van het dozijn andere gelieerde Gazaanse terreurgroepen die aan de oorlog tegen de Joodse staat deelnamen en die nagenoeg allen en eensgezind opereerden onder het gemeenschappelijk commando van Hamas.

Zowel de Verenigde Naties, de Veiligheidsraad, Human Rights Watch en zovele andere mensenrechtenorganisaties, namen de Hamascijfers gretig over en publiceerden deze als zijnde autentiek en hoogst betrouwbaar. Echter, het tegengestelde lijkt het geval te zijn. Een Israëlische denktank bewijst thans dat de meerderheid van de omgekomen Palestijnse Gazanen terroristen zijn.

victims2Hiernaast cijfers die worden gehanteerd door de Verenigde Naties (OCHA); het Gezondheidsministerie van Hamas en de PCHR, een Palestijnse mensenrechtenorganisatie

We zijn intussen meer dan drie maanden verder en het stof is weer neergedaald van het recente offensief. De buitenlandse aandacht is weg en zoals kon worden voorspeld (en dat deden wij ook), publiceren zowel Hamas als Islamitische Jihad e.a. terreurgroepen al weken en maanden sinds het einde van OPE uitgebreide lijsten van namen van gevallen strijders en martelaren, annex foto’s en cv ‘s.

Op basis van die vrijgekomen Palestijns Arabische informatie, heeft het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center zonet deel 8 van een reeks analyses vrijgegeven (enkel in het Hebreeuws) omtrent het aantal Palestijnen in Gaza die tijdens het recente 50-dagen durende conflict met Hamas zijn omgekomen.

Tot dusverre heeft de inlichtingendienst 1.165 sterfgevallen onderzocht. 157 werden op dit ogenblik nog niet geïdentificeerd als zijn burger of terrorist. Blijven over 1.017 namen waarvan 528 terroristen zijn tegenover 480 burgers, een ratio van 52% – 48%.

Het Meir Amit Center analyseert de doden in chronologische volgorde. Het laatste rapport van het Meir Amit Center handelt over de Palestijnen die omkwamen van 25 tot/met 29 juli 2014. Er zullen dus nog een reeks rapporten volgen vermits de gevechten pas op 26 augustus eindigden.

Een interessant detail dat opduikt uit dit 8ste rapport is dat uit het aantal doden dat die week vielen 90 van de omgekomen Palestijnen, terroristen waren tegenover 42 burgers, een ratio van 68% vs. 43% burgers! Veel van die terroristen bleken reeds in het begin van de operatie te zijn gesneuveld met name tijdens de hevige veldslag in het Shejaiya district van Gaza Stad.

Hieronder enkele van de dozijnen foto’s van terroristen die eerder als omgekomen burgers stonden opgegeven maar waarvan later bleek dat het om terroristen ging. Het Meir Amit Center plukte al deze foto’s weg van de Palestijnse en Gazaanse websites, sociale media, Facebook, Twitter, YouTube enz. Enkele van de foto’s die de afgelopen week werden vrijgegeven bleken zelfs foto’s te zijn die EoZ hen had toegezonden.

door Brabosh.com

Enkele omgekomen nep-burgers van Hamas en Co
terroristen

4 gedachtes over “Israël’s inlichtingendienst over recente Palestijnse doden: 52% terroristen vs 48% burgers

 1. Wie kent de weg des Heeren? Er zullen vele valse profeten opstaan en in mijn Naam profeteren. Aan hun daden herkent men hen. Bent u ook zo’n profeet? Waar haalt u het gore lef vandaan om hier te schermen met Rode Kruis (bekend door hun anti-joodse houding tijdens WO II) VN, NATO en Amnesty International die allen bekend staan om hun ‘eerlijke’ beoordeling van dit conflict. U noemt zich zelf een christen, geef mij nog meer van dit soort christenen en ga ook kotsen op uw soort mensen.

  Like

 2. Rode Kruis, Internationaal Hof voor de Rechten van de Mens, Amnesty International èn de VN & Nato
  Serieus? U denkt werkelijk dat deze clubjes betrouwbaar zijn.
  Ik geloof ook nog steeds in sinterklaas,

  Like

 3. Dat klopt Bobby, ik haat leugenaars, religieuze fanatici, Jodenhaters en Israëlbashers.

  En nee, ik ‘geloof’ de cijfers niet van al die organisaties die jij opnoemt. Ik ga voor de waarheid met inbegrip van ALLE feiten, ook – en vooral – als die feiten (na genoeg enkel en alléén) worden geopenbaard door Joden en Israël. Dat die resultaten anders luiden dan wat algemeen de ronde doet, mag jou misschien diep frustreren maar de feiten zijn wat ze zijn.

  Overigens komt de info die ik aanhaal niet van Joden noch van Israël, maar rechtstreeks van de Palestijnen, van Hamas en het dozijn gelieerde terreurorganisaties. Ga daar je beklag doen waarom ze eerst liegen en veel later de feiten onthullen. Ga de haat zoeken waar ze ontstaat en gecultiveerd wordt. Ik ben slechts de boodschapper.

  Like

 4. Walgelijk!!!!! Ik zie alleen maar haat in uw blog. En voor de goede orde: de cijfers liggen (vandaag gepresenteerd door gezamenlijke organisaties Rode Kruis, Internationaal Hof voor de Rechten van de Mens, Amnesty International èn de VN & Nato) alsvolgt: 87% vs 13%! Dat wil zeggen dat er bij elke 15 slachtoffers 13 (!!!) Palestijns zijn. Waarvan dan vervolgens ook nog eens verreweg het grootste deel (volgens uw eigen presentaties èn die van de internationale organisaties) bestaat uit kinderen en vrouwen.!!!!!!!

  Ja ik ben een christen. Ja ik geloof dat het volk Israël God’s oogappel is. Ik geloof ook dat God een bedoeling heeft met Zijn Beloofde Land. Maar…..ik geloof ABSOLUUT NIET dat de weg van Israël ook de weg van de Heer is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.