Ron Prosor op de Algemene Vergadering van de VN over de kwestie ‘Palestina’ +video


Toespraak van Israël’s ambassadeur Ron Prosor aan de VN op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties [UNGA] over de kwestie “Palestina” van 24 november 2014

Tot de naties die blijven toestaan dat afbreuk wordt gedaan aan het vinden van de waarheid, zeg ik: “J’accuse” [ik beschuldig u]. Ik beschuldig u van hypocrisie. Ik beschuldig u van dubbelhartigheid. Ik beschuldig u van het verlenen van legitimiteit aan diegenen, die proberen om ons land te vernietigen.

Mijnheer de voorzitter,

Ik sta voor de wereld als een trotse vertegenwoordiger van de staat Israël en het Joodse volk. Ik sta rechtop voor u, wetende dat waarheid en moraliteit aan mijn kant staan. En toch sta ik hier, wetende dat vandaag in deze vergadering de waarheid op zijn kop wordt gezet en de moraal opzij geschoven.

Het feit van deze zaak is dat wanneer leden van de internationale gemeenschap spreken over het Israëlisch-Palestijnse conflict, een mist neerdaalt die alle logica en morele helderheid bedekt. Het resultaat is niet reaal-politiek, maar surreaal-politiek.

De niet aflatende focus van de wereld op het Israëlisch-Palestijnse conflict is een onrecht tegen tientallen miljoenen slachtoffers van tirannie en terrorisme in het Midden-Oosten. Terwijl wij spreken, worden Yezidi’s, Bahai, Koerden, christenen en moslims vermoord en verdreven door radicale extremisten en dat met een snelheid van 1000 mensen per maand. Hoeveel resoluties hebt u vorige week aangenomen om deze crisis aan te pakken?

En hoeveel speciale sessies hebt u voor dit probleem aangevraagd? Het antwoord is: nul. Wat zegt dit over de internationale zorg voor het menselijk leven? Niet veel, maar wel boekdelen over de hypocrisie van de internationale gemeenschap.

Ik sta voor u om de waarheid te spreken. Van de 300 miljoen Arabieren in het Midden-Oosten en Noord-Afrika is minder dan een half procent echt vrij, en zij zijn allemaal burgers van Israël. Israëlische Arabieren behoren tot de meest opgeleide Arabieren in de wereld. Zij zijn mede onze vooraanstaande artsen en chirurgen, ze zijn gekozen in ons parlement en ze werken als rechters in ons Hooggerechtshof. Miljoenen mannen en vrouwen in het Midden-Oosten zouden deze mogelijkheden en vrijheden graag hebben. Niettemin zal natie na natie vandaag op dit podium staan en Israel bekritiseren – het kleine eiland van democratie in de regio, geteisterd door tirannie en onderdrukking.

Lees hier verder de volledige toespraak op Stichting Lechaim – Harry’s focus op Israel

in een vertaling van Stichting Lechaim

3 gedachtes over “Ron Prosor op de Algemene Vergadering van de VN over de kwestie ‘Palestina’ +video

  1. Goed van je om een en ander over te nemen. Heb een redelijk aantal prettige reacties ontvangen. Heb samen met Harry Sleijster die klus geklaard Shalom Harry

    Like

  2. Een historische toespraak van Prosor, waarin hij haarfijn de verraderlijke en hypocriete houding van de VN, het westen en vooral Europa blootlegt. Jammer, dat maar weinig mensen de moeite (willen) nemen om deze toespraak goed te beluisteren of te lezen!

    Like

  3. Gelezen! Verschrikkelijk dat vrijwel geen enkel land meer achter Israel staat 😦 Helaas zullen ze de rekening voor hun afwijzing van Israel moeten betalen op alle mogelijke manieren. De mens wikt, maar de God van Israel beschikt.

    Like

Reacties zijn gesloten.