Pro-Palestijnse Lobby in Vlaanderen krijgt Joods broertje: Amir Haberkorn sticht de EAJS

eajs

Laatst bijgewerkt: vrijdag, 28 november 2014 om 04u50'

Op 21 november 2014 werd te Brussel, België, een Joodse organisatie en vzw opgericht onder de naam Een Andere Joodse Stem (EAJS) die naar eigen zeggen “aan progressieve Joden in Vlaanderen een nieuwe progressieve stem wil geven.” De EASJ associeert zich met de UPJB (Union Progressive des Juifs Belges) en verzorgt samen met hen de vertegenwoordiging in België voor de EJJP (European Jews for a Just Peace).

De gelijkenis met Een Ander Joods Geluid in Nederland van Jaap Hamburger is ook geen toeval. Mediacoördinator van EAJS Amir Haberkorn zegt hierover:“Wij zijn joden uit Vlaanderen die samen zijn gekomen om een andere stem in het debat te laten horen, omdat we als mensen en joden onszelf niet kunnen terugvinden in de politiek van Israël.”

anti-lobby2Het verval in Vlaanderen: Geen Joodse noch Israël Lobby in België, maar al wel… een Joodse Anti-Israël Lobby

Tot nog toe bestond in Vlaanderen geen enkele Joodse organisatie die het Arabisch/Israëlisch conflict als hoofdthema heeft, maar daar komt met de EAJS thans verandering in. In tegenstelling tot wat Israëlbashers beweren bestaat er geen Joodse Lobby in België en al helemaal geen Israël Lobby, tot spijt van Lucas Catherine die er zelfs meerdere boeken over schreef.

De enigen in Vlaams-België die actief op het internet voor Israël ijveren, zijn bij mijn weten, de blog van het gekende maandblad Joods Actueel o.l.v. hoofdredacteur Michael Freilich die niet eens een Zionist is en ondergetekende Brabosh.com die met zijn blog Vlaamse Vrienden voor Israël wel een fulltime Zionist is maar niet eens een Jood.

Ook het Forum der Joodse Organisaties laat zich voornamelijk met de Joodse huis- tuin- en keukenwinkel en de strijd tegen het antisemitisme in het algemeen maar vaart met Hans Knoop als expert inzake het M-O conflict een behoedzame koers omtrent Israël in een wat ik noem “progressieve” en Israëlkritische benadering. Voor de rest – op B’nai B’rith en de Joodse vrouwenbond van WIZO na – is het hier in Vlaanderen roepen in de woestijn en kan je het aantal actieve Zionisten op één hand tellen.

Voor het eerst krijgen we dus in Vlaanderen een Joodse organisatie aan het werk die actief de Palestijnse belangen gaat verdedigen, regelrecht in tegen het veiligheidsbeleid van Israël’s opeenvolgende regeringen. In de blog DeWereldmorgen.be, een door de Belgische staat gesubsieerde media-organisatie, in wezen een zoveelste uitgave van de marxistische communistische PVDA, werd deze week door de kende Israëlbasher Lode Vanoost uitvoerig aandacht besteed aan de oprichting van de EAJS.

Bestuursleden van de EAJS zijn Charles ‘Amir’ Haberkorn, Anya Topolski, Guilel Treiber, Ilana Sumka, Itamar Shulka en Anne Grauwels. Vooral de figuur van Anya Topolski valt op. De 36-jarige van Canadees-Poolse origine, stond dit jaar voor de verkiezingen op de 27ste plaats voor Groen afdeling Leuven. Ze lijkt lijkt het zo goed te kunnen stellen met Dyab Abou Jahjah en zijn Movement X dat deze haar op 15 sep. jl. de suggestie doet: “Misschien een joods-moslim coalitie vormen tegen de ‘enlightened radicale atheïsten’ (ERA) ?”

amir-haberkorn4Bezieler en oprichter  is de 69-jarige marxistische Amir Haberkorn. Een enkele opvraging om info via Google levert genoeg inofmatie op omtrent oprichter van EAJS die bij iedere rechtgeaarde pro-Israëlactiviste zoals ondergetekende, onmiddellijk de haren ten berge doet reizen. Haberkorn ondertekende samen met Abou Jahjah, Nadine Rosa-Rosso (PVDA), Ludo De Brabander (Vrede vzw), Karim Hassoun (AEL) en vele anderen een petitielijst aan het EU-parlement om Hamas van de terreurlijst te halen en als vertegenwoordiger van het Palestijnse volk te erkennen.

Een kort overzicht van de stellingen van stichter Amir Haberkorn: zo fulmineert hij tegen wat hij noemt de “Apartheidspolitiek” van Israël; hij klaagt voortdurend dat hij wordt tegengewerkt en de mond gesnoerd door een fictieve “Joodse lobby” in België en/of Europa; hij noemt de terreur van Hamas tegen Israël “Palestijnse gerechtvaardigde weerstandsstrategie”; hij wil Israël’s legale blokkade van Gaza opheffen; kant zich tegen de Veiligheidsmuur in Israël; ijvert voor de tweestatenoplossing gebaseerd op de pre-1967 lijnen (voor sommigen reeds een “grens”) en kant zich tegen het nederzettingenbeleid op de Westelijke Jordaanoever en meer in het bijzonder tegen Joodse woningbouw in Oost-Jeruzalem.

Zeg nu zelf: voor wie advoceert EAJS? Voor Hamas of voor Israël? Hij mag beweren dat hij Israël niet wil vernietigen, maar keurt alles goed wat de vernietiging bewerkstelligt. Toe nou…

Het wordt tijd dat al de Antwerpse Joden zich gaan bezinnen om eindelijk hun krachten te bundelen inzake de verdediging in Vlaanderen van de Joodse staat aka het Land van Israël, al hun onderlinge meningsverschillen inzake Israël voor onbepaalde tijd opbergen en krachtig pro-Israël geluid gaan produceren vooraleer EAJS definitief voet aan de grond krijgt in de harten en zielen van pro-Israël Joden en niet-Joden in Vlaanderen en in de rest van het land.

En tegen meester illusionist en leugenfabrikant Lucas Catherine zou ik eindelijk willen kunnen zeggen: De Israël Lobby bestaat jammer genoeg nog altijd niet in België/Vlaanderen, maar opgelet: ze komt eraan zetten en ze gaat veel lawaai maken!

Organisaties waarmee EAJS zegt te zullen samenwerken:

organisaties2

door Brabosh.com

7 gedachtes over “Pro-Palestijnse Lobby in Vlaanderen krijgt Joods broertje: Amir Haberkorn sticht de EAJS

 1. Het lijkt me inderdaad een club te zijn van (ex)-linksen. Anne Grauwels behoorde tot de Brusselse leiding van de RAL-SAP. Helaas. Onlangs nog had ik een kleine aanvaring met een 68’er (of jaren ’70 eerder in Vlaanderen -wereldwinkel)) toen ik vroeg “Waarom eigenlijk?” op haar uitroep “Alles voor Palestina”. Enfin, om het gesprek niet te laten ontsporen al in de eerste dertig seconden heb ik maar een kwinkslag gebruikt. Maar wat een triest feit dat het als normaal wordt beschouwd dat je als weldenkend mens “voor Palestina” moet zijn. Geen hond die weet wat dat inhoudt -maar wel de knee-jerk reactive als je afwijkt van mening.

  Like

 2. Anne Grauwels is een (vroeger?) lid van de trotskistische partij RAL en later SAP. Ze speelde daar een grote rol in de Brusselse afdeling.

  Like

 3. Amir Haberkorn, lijkt me eerder een geval van Joodse zelfhaat, een ex(?)-communist die weer eens in de belangstelling wil komen. Intellectueel een lichtgewicht, een beetje ziek in het hoofd, vermoed ik. Zoals het een autodidact betaamt, gooit hij alles op één hoopje. Zoals het een oud(?)-communist betaamt, voelt hij sympathie voor het totalitaire Hamas. Allemaal voorspelbaar. .

  Like

 4. Volgens mij zijn de ‘ Joden’ van ‘ Een ander Joods geluid/stem’ geen echte Joden, maar proselieten (niet-Joden die bekeerd zijn tot het Jodendom). Een echte Jood zal altijd Jeruzalem trouw blijven !
  In tijden van vervolging zullen deze proselieten bijna allemaal hun masker laten vallen en zullen dan blijken verraders van het Joodse volk te zijn. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben deze proselieten ook een bedenkelijke rol gespeeld.

  Like

 5. Een smerig lasterleugenstuk over Israël van Brigitte Herremans op “DEREDACTIE.BE”: http://bit.ly/1uLJS0y . Ik stuurde het onderstaande comment in dat prompt werd weggecensureerd:

  Onder het kopje “onze spelregels” zegt de redactie: “Wij weren reacties die ( . . .) oncontroleerbare beschuldigingen of beweringen inhouden.” Maar waarom plaatst u, redactie, dan dit stuk van Herremans dat alléén maar vol staat met oncontroleerbare beschuldigingen én beweringen? En dan heb ik het nog niet over de groteske verzwijgingen en karikaturiseringen. Ik zou dit stuk kunnen weerleggen, maar dan heb ik tien keer zoveel tekst nodig als het stuk zelf omvat. Dat komt doordat de leugendichtheid van dit stuk de kwaliteit benadert van een zogenaamd “zwart gat”: u weet wel die anti-materie in de ruimte die in feite dermate verdichte materie is dat er hele zonnestelsels in kunnen verdwijnen. In het stuk van Herremans verdwijnen op deze wijze hele zonnestelsels aan waarheid. Maar ik kan voor belangstellenden wel verwijzen naar mijn website: Martien Pennings WordPress “Werk in uitvoering: een korte geschiedenis van Israël”. Dat opstel zou kunnen helpen om de laster van Herremans jegens de Joodse staat in context te krijgen, een staat die omspoeld wordt door een oceaan van islamitische haat. In deze tijden waarin zelfs de mainstream-media niet meer om de dagelijkse gruwelen van IS heen kunnen, wil het blijkbaar nog niet doordringen dat Hamas gewoon het kleinere tweelingbroertje is van IS. En dat, als Samaria-Judea (“de Westbank”) door Israël aan Abbas overgegeven zou worden, binnen een maand Hamas aldaar aan de macht zou zijn en dat het vervolgens géén half jaar zal duren aleer ook Samaria-Judea zouden zijn veranderd in een lanceerplatform voor raketten richting Israël. Net zoals dat met Gaza is gebeurd sinds 2005. Terwijl de Arabische en “Palestijnse” media – google Palwatch eens of MEMRI – rustig hun bevolkingen in Jodenhaat kunnen blijven marineren, is Herremans bezig de enige fatsoenlijke staat in het Midden Oosten te belasteren. En u, redactie, geeft haar ruim podium.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een ontzettend griezelig anti-Joods geluid. Wat ben ik blij met die niet-Joodse, Zionistische Brabosh.com…. dat houdt de boel tenminste nog een beetje recht.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.