Arabisch parlementslid in de Knesset: ‘Wij, het Palestijnse volk dat in hun thuisland leeft..’.

ghattasJeruzalem, 26 november 2014: het Israëlisch Arabisch parlementslid Basel Ghattas van de Arabische nationalistische en anti-Zionistische Balad partij van Jamal Zahalka (“Tel Aviv is van ons!”) en Haneen Zoabi, stond gisteren op het Knessetpodium poserende voor de Israëlische vlag en had voor de gelegenheid een keffiyeh omgeslagen. Het beroemde sjaaltje van PLO-terroristenleider en eerste PA-president Yasser Arafat (1929-2004), dat symbool staat voor de vermeende rechten van de Palestijnen op het Land van Israël, lees: de vernietiging van de Joodse staat Israël.

Beslist een plaatje om bij te houden, wanneer Israëlbashers straks weer beginnen lamenteren dat Israël zijn moslim Arabische minderheid (ca. 1,2 miljoen Arabieren, ofte 20% van de bevolking) zou discrimineren en hun vrije meningsuiting zou onderdrukken. Klinkklare onzin dus. Op dit ogenblik zijn 12 van de 120 Knessetleden Israëlische Arabieren die op verschillende lijsten figureren waarvan 4 zetels voor Balad.

Geef toe: tegenstanders van de Joodse staat die in diezelfde staat die ze zo verafschuwen, als een vrij en volkomen legaal verkozen parlementslid in de Knesset (Israël’s parlement) vanaf de kansel de vernietiging van diezelfde staat mogen propageren… zoiets kan toch alleen maar in Israël ! [..]

Parlementslid Ghattas beklom het podium naar aanleiding van het het vrij stormachtige debat dat gisteren in de Knesset werd gevoerd omtrent het wetsontwerp de ‘Joodse Natie’ wet of ook de ‘Joodse Staat’ wet genoemd. Zijn kritiek op de Joodse Natiewet, die overigens nog steeds in ontwerpfase is, liet dan ook niet veel aan duidelijkheid te wensen over:

“Wat ons bindt met het thuisland is het zijn met het thuisland. Het zijn wij, zijn [werkelijke] landeigenaren en het oorspronkelijke volk, die het slachtoffer zijn geworden van het aan de gang zijnde koloniale project en de onrechtvaardigheden van de bezetting.

Dit is wat ons bindt met het thuisland en het idiote burgerschap dat ons werd opgelegd door de Joodse staat. Wij, het Palestijnse volk dat in hun thuisland leeft […] stemmen [alleen] in met het aanvaarden van echt burgerschap in een democratische staat voor al zijn onderdanen en niet enkel voor de Joden.”

Het debat werd niet enkel door de Arabische parlementsleden onderbroken maar ook bij herhaling door de linkse partijen Meretz, de Arbeidspartij en Yesh Atid, die laatste die overigens in het kabinet zetelt. Tijdens de hoorzitting haalde premier Netanjahoe een reeks kernkwesties aan waaronder dus ook de ‘Joodse Natie’ wet. Tegelijk werden er discussies gevoerd over wetten die permanent de verblijfsvergunning en het burgerschap zou intrekken van burgers die actief betrokken zijn in het opruien tot haat, bloedvergieten en geweld tegen Israël en de Joden.

Vervolgens trok de premier fel van leer tegen de linkse critici en de kritiek van Israël’s Arabische parlementsleden. “Er zijn daar diegenen die de nationale rechten van het Joodse volk betwisten, binnen en buiten [ons land]; diegenen die dat niet willen zien stoppen hun hoofden in het zand.”

En hij vervolgde: “Het was voldoende om te horen hoe parlementslid Ghattas de rechten niet wil erkennen [van het Joodse volk] op niet eens één millimeter [grond] van de Staat Israël.” Netanjahoe noemde het “een fundamentele [..] uitdaging voor de Staat Israël om een natiestaat te zijn. Ik begrijp waarom Hamas zich kant tegen de natiewet maar ik begrijp niet waarom sommigen van mijn beste vrienden hier op tegen zijn.

door Brabosh.com

Lees in dit verband op de Vlaamse Vrienden van Israël:

♦ Paniek binnen de PA: Mahmoud Abbas verwerpt ‘Joodse Natie’ wetsontwerp als racistisch [lezen]
♦ Israël’s kernkabinet keurt natiewet goed aka ‘Israël, de natiestaat van het Joodse volk’ [lezen]
♦ Netanjahoe over Franse erkenning van Palestina: ‘Hele M-O staat in brand, hebben jullie niks anders te doen?’ [lezen]

2 gedachtes over “Arabisch parlementslid in de Knesset: ‘Wij, het Palestijnse volk dat in hun thuisland leeft..’.

  1. De wet voor een Joodse & Democratische Staat Israel komt er linksom of rechtsom en dat is maar goed ook.

    Bovendien is er een wet in de maak om dit soort terroristische maniakken uit de Knesset te weren. (Democratie is goed, maar niet wanneer het zich tegen je keert……Hitler).

    In Belgie hebben ze er zelfs 3 regeringen voor uitgevonden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.