EU-parlementslid Bas Belder waarschuwt Europa voor ‘Israëlisering van het antisemitisme’

joods-keppel

“Het Europees Parlement moet een eerlijk debat voeren over antisemitisme.” Dat zei het Nederlandse EU-parlementslid Bastiaan ‘Bas’ Belder (ChristenUnie-SGP) op donderdag laatsleden tijdens de jaarlijkse conferentie van de European Coalition for Israel in Brussel. “In angst leven is bijna het normale leven geworden voor Joden in Europa,” constateerde Belder en hij waarschuwde tevens voor wat hij de “Israëlisering van het antisemitisme” noemde.

eci_web_logoOp donderdag, 20 november 2014 hield de European Coalition for Israel (ECI) voor de elfde maal haar jaarlijkse conferentie, die plaatsvond in het Europees Parlement. De conferentie trok ongeveer 150 belangstellenden. Het opkomende antisemitisme vormde een centraal thema.

Verscheidene sprekers benadrukten dat het dezer dagen gevaarlijk is geworden om de Davidster of een keppeltje te dragen in de straten van Europa. “Mensen die roepen dat de Joden naar de gaskamers moeten, het komt tegenwoordig weer voor”, aldus Harald Eckert van Christenen voor Israël Internationaal.

ECR collega Škripek betoogde dat allen de haat tegen de Joodse gemeenschap in Europa moeten aanvechten. Waarop oprichter van ECI, Tomas Sandell, iedereen opriep om samen tegen het kwaad op te staan. Na de pauze sprak onder meer Ronen Gil-Or, plaatsvervangend Ambassadeur van de Israëlische Permanente Vertegenwoordiging over de Arabische winter en de gevolgen daarvan voor het Midden-Oosten, Israël en de Europese Unie.

Dominee en ex-moslim Majed El Shafie wees erop dat terreurorganisaties Hamas en IS dezelfde wortel hebben. “Het enige verschil is dat Hamas alleen Israël wil vernietigen, terwijl IS de hele wereld wil vernietigen. Christenen en Joden hebben dezelfde vijand.”

Tijdens de conferentie ondertekenden de aanwezige organisaties een brief aan de nieuwe voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, en de Hoge Vertegenwoordiger, Federica Mogherini. In de brief wordt de EU opgeroepen actie te ondernemen, voordat reeds gezaaide haat verder ontkiemt.

Eerder had de European Coalition for Israël de massacre in de synagoge in Jeruzalem ten strengste veroordeeld waarbij vier rabbijnen brutaal werden vermoord. Tegelijk riep de ECI het 28-landenblok van de Europese Unie op om de financiering van de Palestijnse Autoriteit tijdelijk op te schorten zolang deze blijft doorgaan met de Palestijnen op te ruien tot haat en geweld jegens de Joden van Israël.

ECI-banner

2 gedachtes over “EU-parlementslid Bas Belder waarschuwt Europa voor ‘Israëlisering van het antisemitisme’

 1. Dank weer voor het totale overzicht. Mij natuurlijk bekend. Zie in het internationale overzicht mijn nieuwsbrief “Harry’s Focus op Isarel” niet. Jammer omdat ik een heel behoorlijk aantal lezers heb Shalom Harry

  Like

 2. Liberaal en vrijdenker Karel De Gucht, anti jood in zijn immens Italiaans buitenverblijf, is een lafaard. Kakken op joodse lobbyisten maar executies door moslimstaten?
  Miljoenen moslimmeisjes die besneden worden?
  Zielige poot als je het mij vraagt.
  Ben

  Like

Reacties zijn gesloten.