Joods schuldcomplex: Alleen hij die kaarsrecht de vijand confronteert zal onoverwinnelijk blijken

joodse-schuld
Nogal wat Joden – zowel in Israël als in de Diaspora – lijken in meer of mindere mate verslaafd te zijn aan het zichzelves voortdurend beschuldigen van wat hen wordt aangedaan. Het eeuwige schuldcomplex is soms verschrikkelijk irritant. En ja, telkens wanneer er ergens terrorisme opduikt, zetten ze het op een lopen. Pure angsthazen zijn het.

Over vredeOf er nu Joden worden vermoord in een synagoge in Jeruzalem of in Itamar of in Brussel, dat maakt geen gram uit. Knippen en buigen, ‘pappen en nathouden’ luidt het devies. Bij velen is de gettomentaliteit dan ook nog steeds springlevend.

Bij velen speelt ook het Stockholm-syndroom hen duidelijk parten. Het zich inleven in de beweegredenen van de vijand en dat kan soms heel ver gaan tot en met ermee collaboreren…

Anderen hebben weer last van het kikker-syndroom: gooi een kikker in een pot kokend water en hij springt er meteen uit, maar zet een kikker op het vuur in een pot koud water en hij blijft zit tot hij levend wordt gekookt. Alles went, zelfs terrorisme. NEEN verdorie!

Naftali Bennett, boegbeeld van de Joods Huispartij, zei gisteren zaterdagavond dat het tijd wordt voor Israël om op te houden zichzelf te beschuldigen van de terreuraanslagen en werk moeten maken om de terreur keihard te bekampen. En gelijk heeft ie.

In plaats van zich te verstoppen achter wegblokkades, prikkeldraad, muren en schuttingen, moeten Joden leren de vijand recht in het aangezicht te kijken. Want tenslotte zal enkel hij (of zij) die onvervaart en kaarsrecht de vijand tegemoet treedt onoverwinnelijk blijken mede in de absolute wetenschap dat hij de waarheid en het recht aan zijn kant heeft.

Sjaloom.

chai

door Brabosh.com

3 gedachtes over “Joods schuldcomplex: Alleen hij die kaarsrecht de vijand confronteert zal onoverwinnelijk blijken

  1. Wat denken jullie, moet dit ook doorgespeeld worden naar de pers of geeft dat weer voedsel aan anti Israël geschrijf?

    Like

  2. Israel is het toonbeeld van naastenliefde, geduld en vrede. Dat is van hun buren niet te zeggen. Daarom moet Israel de woorden van Naftali Bennett zich zeer ter harte nemen en nu eens zelf de eerste klappen uitdelen. Als mokerslagen aan de islamistische vijand.

    Like

Reacties zijn gesloten.